Oravecz Nóra
Könyveim

Találd meg magad

Van egy ötletem

Élet másképp

99 gondolat a változásról

Az igazi kötelék

Összekötve

99 lélekerősítő gondolat

99 léleksimogató gondolat

Kontentbox énmárkaépítőknek: így ne fogyj ki a tartalomból!

kedd, 2019 április 09.
Kontentbox énmárkaépítőknek: így ne fogyj ki a tartalomból!
Mi az a kontent box, és miért tudja megkönnyíteni a tartalomgyártást egy tematikus menettervvel párosítva? Nos, egy énmárka kialakításánál borzasztóan fontos a sztorid mélysége és mélyítése, és ezt a múltad feldolgozásával, és az azzal kapcsolatos tartalmakkal tudod a leginkább elérni. Enélkül nem fogják érteni, hogy honnan jöttél, ki vagy, .. és bizony ha túlságosan más az életed minősége, mint a követőidé, egy ponton már azonosulni sem fognak tudni veled, és ennyi volt. Volt elérés, nincs elérés.

Read more

Vége a kontent-parának: így könnyítheti meg az életedet a tartalomszintezés

hétfő, 2019 február 04.
Vége a kontent-parának: így könnyítheti meg az életedet a tartalomszintezés

Tudatos tervezés nélkül borzasztóan nehéz lehet azoknak az élete, akik mindig aznap próbálják kitalálni, hogy mit posztoljanak. Értem én, hogy énmárkát építesz, és terveznél előre, de valahogy mindig eljutsz arra a pontra, amikor legyintesz egyet, hiszen az életedet hogyan tervezhetnéd meg előre? Hogyan is alakíthatnál ki egy stratégiát, hogy pontosan tudd, hova mi kerül? Pedig erre is van megoldás. Akkor jöjjön egy kis segítség.

alexandru-acea-1067395-unsplash.jpg

Read more

Nem pörög a zárt csoportod? Csekklista, ha változtatnál rajta

csütörtök, 2019 január 03.
Nem pörög a zárt csoportod? Csekklista, ha változtatnál rajta

Még a vak is látja, hogy a zárt csoportok aranykorukat élik. Persze nem mindegyik. Mondhatnád, hogy te rendszerint az összesből kilépsz, mert egy hét után téped a hajad, hogy miért kell a tagoknak mindent megosztaniuk, egyébként sem vagy rájuk kíváncsi. El kell árulnom: ha ilyen csoportban vagy, az csak egy tömeg összezárva, és nem közösség. Persze hitegethetjük magunkat, hogy a demokrácia működteti a csoportot (= mindenki posztolhat ész nélkül), de van itt valami: ha semmilyen formában sem tudsz profitálni a csoportodból, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz. Itt az ideje, hogy megértsd, miért érdemes átállni 'a csak az admin posztol'- modellre, na meg azt, hogy hogyan haladhatsz egyről a

Read more

Ne menj a tömeg után: így tűnj ki GARANTÁLTAN a posztjaiddal

szerda, 2018 szeptember 05.
Ne menj a tömeg után: így tűnj ki GARANTÁLTAN a posztjaiddal

Teljesen mindegy, hogy Budapestről van szó, vagy Sydney-ről, érezhető a feszültség, ha a közösségi médiára terelődik a téma. Mondják a konzultációkon, hogy nem akarnak influencerek lenni (bármilyen trendi is annak lenni ma), én meg nyugtatgatom őket, hogy szerencsére már más a trend, lehet építeni zárt csoportot , ahol viszont majd 100%-os elérést generálhatsz (boldogan mutatok statisztikákat), és ha az instagramot okosan használod, komoly eredményeket érhetsz el. Ugyanis a közösség ki van éhezve a minőségi , értelmes tartalomra , ami NEKIK is ad valamit - a látványon kívül.

ke_pernyo_foto_2018-09-04_19_11_49.png

Read more

Mini Business Stratégia: Hogyan építs elégedett, BOMBABIZTOS ügyfélkört?

csütörtök, 2018 július 26.
Mini Business Stratégia: Hogyan építs elégedett, BOMBABIZTOS ügyfélkört?

Tudom, hogy fenn akarsz maradni, és emiatt mindenre igent mondasz, de pontosan ezzel éred el azt, hogy az ügyfeleid egyre gyorsabban tűnnek el, a híredet rontva, ugyanis jó, ha észben tartod: az emberek pletykálnak.  Ahogy a jó tapasztalataikat is megosztják, úgy a rosszat is. Nos, ha a magad főnöke vagy, ha szolgáltatást nyújtasz, és úgy érzed, mindennapos harc az életed, és abban is biztos vagy, hogy a honlapod és a közösségi média felületeid csak összezavarják az ügyfeleidet, ráadásul csupa olyan dolgot ajánlasz, amit mindenki más,.. Akkor ideje félretenni az elvárásokat, és "magadra" szabni a vállalkozásodat.

Read more

SOS! Hogyan lehet több követőm és még több lájkom?

hétfő, 2018 július 23.
SOS! Hogyan lehet több követőm és még több lájkom?

Csatlakozz egy-két nemzetközi instagramos csoportba, tölts időt bloggerekkel, vagy épp beszélgess vállalkozókkal, a nyakamat tenném rá, hogy abban a pillanatban, hogy a közösségi médiára terelődik a szó el fogják mondani, hogy "ez már nem működik", és egyébként is mennyit kell fizetni azért, hogy legyen százezer követőjük? Miközben abba bele sem gondolnak, hogy a számok felmutatásával csak a saját egójukat és lelkiismeretüket nyugtatják, hiszen ahogy szokták mondani, százezer vett követő olyan, mint Teslat venni hitelre. Ideje félretenni a külsőségeket, és megnézni azt, hogy mi működik valójában. 

Read more

Működő stratégia 3 lépésben, ha ingyen járnád a világot

kedd, 2018 május 29.
Működő stratégia 3 lépésben, ha ingyen járnád a világot

A legtöbben egészen addig nem is gondolnak a turisztikai hivatalokra, amíg az első meg nem keresi őket. Egy ilyen együttműködéshez már nem elég a pár ezer követő, itt már több tízezres tábornak kell mögötted lennie. Nyilván, van kivétel, ugyanis egyre többen kezdenek el dolgozni olyanokkal, akiknek csak pár ezer követője van. Ez köszönhető az influencer bummnak is, és annak, hogy nagyon sok olyan profil nőtte ki magát, ahol számok vannak, de a valós elérés hiányzik. Hogyan tudod ezt kihasználni? Van értelme kapcsolatba lépni velük? És ha igen, mire van szükségük?

rutger-geleijnse-630386-unsplash.jpg

Read more

Miért tökéletes párosítás egy Portugália- New York körút?

kedd, 2018 május 29.
Miért tökéletes párosítás egy Portugália- New York körút?

Minden utazás után azt mondom "idén már aztán tényleg nem megyek sehova" , aztán eltelik pár hónap, és már megint a reptéren várok izgatottan a becsekkolásra. A novemberi WebSummit után érkezett a meghívás a Collision Conf -ra, amit idén New Orleansban rendeztek meg. Sokat hezitáltam rajta, ugyanis mióta a HuffPost lezárta a vendégbloggerek számára létrehozott platform ot (itt publikáltam én is az interjúim at), kábé lehetetlen nagy neveket megnyerni 1-1 interjúra. Számomra pedig akkor a legizgalmasabb egy konferencia, ha van mit csinálnom - természetesen azon kívül, hogy meghallgatok pár előadást. Végül mégis úgy döntöttem, elmegyek, nézzük meg mi történik.

33893720_10204752620612696_7979391259863154688_n.jpg

Read more

4 BEVÁLT stratégia, hogy végre a megfelelő közönséget érd el!

szerda, 2018 április 11.
4 BEVÁLT stratégia, hogy végre a megfelelő közönséget érd el!

Tudom-tudom, eleged van abból, hogy nem éred el a közönségedet a különböző felületeken, még az is lehet, hogy a közösségi médiába vetett hited szertefoszlani látszik, mégis, egy pillanatra érdemes lenne nézőpontot váltani. Ugyanis lehet, hogy csak olyan alapvető hibákat követtél el, mint pl. nem tiszta az üzeneted, esetleg azt sem tudod, mit csinálsz, nincs tudatosság a tartalmaid mögött, és halvány lila gőzöd sincs azokról, akiknek valójában szüksége lenne rád/termékedre/szolgáltatásodra. Nézzük csak, hogy hol lehet a hiba!

everygirlboss-com-625623-unsplash.jpg

Read more

10 tipp, ha költés nélkül generálnál Hype-ot

szerda, 2018 március 14.
10 tipp, ha költés nélkül generálnál Hype-ot

Feltetted már magadnak a kérdést, hogy miért van az, hogy valaki tömegeket képes megmozgatni, míg más elvérzik ugyanazzal a témával a kezében? Fel lehet hozni a türelmetlenséget, a befektetett munka hiányát, és rengeteg más okot, ami a sikertelenség mögött húzódik, ám ezúttal más oldalról közelíteném meg a helyzetet: mit kell tenned ahhoz, hogy a te branded is megkapja azt a figyelmet, amit érdemel?

pete-bellis-500938-unsplash_1.jpg

Read more

7 app a villámgyors és egyedi tartalomgyártáshoz

csütörtök, 2018 február 01.
7 app a villámgyors és egyedi tartalomgyártáshoz

Ma már rengeteg olyan app és felület létezik, ami nagyban megkönnyíti a munkádat, hogy végül segítség, és anyagi befektetés nélkül is profi anyagokat gyárthass - igen, akár te is, aki egy csöppet sem értesz mondjuk a grafikához, vagy egy videó elkészítéséhez. Ma a kedvenc appjaim, és felületeim egy részét osztom meg veletek.

charisse-kenion-495825.jpg

Read more

Felejtsd el a Facebook Zerot: 5 BEVÁLT lépés az organikus növekedésért

péntek, 2018 január 12.
Felejtsd el a Facebook Zerot: 5 BEVÁLT lépés az organikus növekedésért

Mostanra már biztosan hozzád is elért a Facebook bejelentése, miszerint nagyban változni fog az oldal működése, ami a rajongói oldalak elérését is érinti. Sokan keltik a pánikot, miközben nincs ok aggodalomra, ugyanis még mindig van esély organikus elérésre. Ám jó ha tudod, ez nem az egyszerűbb út, ugyanis az elérés ára a közösség építése, amihez viszont TE kellesz. Nem egy márka, nem a terméked, hanem minden, ami mögötte van és TE.

Read more

Ilyen volt 2017: "Még mindig a legjobb befektetés az utazás!"

csütörtök, 2017 december 28.
Ilyen volt 2017: "Még mindig a legjobb befektetés az utazás!"

Mint eddig minden évet, így 2017-et is a következő mondattal kezdtem: "Idén már TÉNYLEG nem megyek sehova!" . Azt persze hozzá kell tennem, hogy az erre a mondatra adott reakció általában egy mosoly, ugyanis jól tudják: úgysem tudok túl sokáig egy helyen maradni. Szükségem van az utazásra, az új nézőpontokra, a találkozásokra, a külföldön élő barátaimra, ugyanis én így töltődöm fel, ilyenkor érzem igazán, hogy élek. 

Read more

Tervezd 2018-at: Énmárka Stratégia- és Akcióterv

péntek, 2017 december 15.
Tervezd 2018-at: Énmárka Stratégia- és Akcióterv

Hamarosan búcsút inthetsz 2017-nek, és egyúttal számot vethetsz az életeddel, na meg persze az énmárkáddal is. Abban a pillanatban, ahogy elkezdesz énmárkát építeni, hamar rájössz: te nem egy termék vagy, ami élete végéig egyet áll, ugyanis az énmárkád veled együtt változik .. Annyi benyomás ér, annyi lehetőség áll előtted, és bizony ha akarod, ha nem, ezek mind-mind formálják azt, hogy hogyan építed tovább magadat. Így a december 31 duplán fontos: érdemes összegezni és átgondolni, hogy a megfelelő irányba haladsz-e, és megtettél-e mindent azért, hogy elérd a célodat. Íme egy kis segítség a 2018-as énmárka tervezéshez!

Read more

Hogyan készítsd elő a következő dobásodat, hogy nagyot szóljon?

szombat, 2017 november 04.
Hogyan készítsd elő a következő dobásodat, hogy nagyot szóljon?

Mostanában egyre többen keresnek meg azzal, hogy épp egy új projektbe kezdenek, miközben egy másikat maguk mögött hagynak, és nem tudják, hogy hogyan tovább. Az esetek 99%-ban nem azért, mert a másik nem volt sikeres, egyszerűen csak kihívásokra van szükségük. "Annyira szeretnék már csak ezzel foglalkozni, de még nem lehet.. Hogyan tudnám előbb elérni a célomat?" - kérdezik gyakran. A mai bejegyzés ebben fog segíteni: abban, hogy ezúttal tudatosabban alapozd meg a következő nagy dobásodat, hogy később minél biztosabb talajon álljon az, amit annyira szeretnél felépíteni.

stil-326695.jpg

Read more