Mint eddig minden évet, így 2017-et is a következő mondattal kezdtem: "Idén már TÉNYLEG nem megyek sehova!". Azt persze hozzá kell tennem, hogy az erre a mondatra adott reakció általában egy mosoly, ugyanis jól tudják: úgysem tudok túl sokáig egy helyen maradni. Szükségem van az utazásra, az új nézőpontokra, a találkozásokra, a külföldön élő barátaimra, ugyanis én így töltődöm fel, ilyenkor érzem igazán, hogy élek. 

22089613_10203832040798776_3717884123854909819_n.jpgFontos: ahogy az elmúlt 2 évben, így a jövőben sem fogtok tömegesen szponzor posztokat látni a felületeimen. Nálam csak akkor láttok együttműködéseket, ha valaki olyan keres meg, aki támogatja az útjaimat (az interjúimat és azt, hogy kint tanulhassak), mint azt ahogy 2013 óta teszi a TAP Portugal, vagy épp a Library Hotel Collection

SAN FRANCISCO

Februárban kaptam egy e-mailt, amiben felkértek egy panelbeszélgetésre: a helyszín San Francisco (SF Tech Fashion Week). Amikor megjött az e-mail, nem hittem a szemeimnek. Csak pár hónappal előtte kezdtem el tematikus interjúkat készíteni a HuffPost számára, ám mivel a szakmát céloztam a cikkeimmel, hamarabb felfigyeltek rám, mint vártam volna. Azt persze én magam sem gondoltam, hogy ennyire hamar kapok egy ilyen felkérést! Fél percnyi hezitálás után már foglaltam is a jegyemet.

ke_pernyo_foto_2017-12-28_17_34_30.png

NEW YORK

Teljesen véletlenül, de valahogy minden évben úgy alakul, hogy miután letudtam egy könyvet, március-április magasságában New Yorkba utazom. Így volt ez 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is (jövőre sem lesz ez másképp). Ezúttal nem Airbnb-n foglaltam valamit, ugyanis a Library Hotel Collection 4 szállodája és a The William Vale is meghívott magukhoz 1-1 éjszakára. Ez az út többek között azért is meghatározó volt, mert ekkor hívtak meg egy vacsira, ahol megismertem az amerikai irodalmi ügynökömet, akivel azóta is kapcsolatban vagyunk, ugyanis szeretne velem dolgozni, én meg csak az ő kezébe adnám az első kint megjelenő könyvemet. 

ke_pernyo_foto_2017-12-28_17_32_03.png

LOS ANGELES

Soha egy e-mailnek nem örültem annyira, mint Jake Paul válaszának, ugyanis az a tévhit volt a fejemben, hogy azok, akiknek igazán sok követője van, úgysem mondanak még igent.. Nyilván, nincs kint követői bázisom, és gondoltam, a HuffPost nem biztos, hogy elég nekik. Tévedtem, ugyanis Jake-nek elég volt.

Lewis Howes interjújában figyeltem fel a fiatal fiúra, akinek azonnal írtam egy e-mailt. Rövid volt és lényegretörő. Pár órán belül meg is érkezett a válasz, én meg foglaltam a jegyemet. Több okból kifolyólag is az egyik legmeghatározóbb élmény volt a vele való találkozásom, arról nem is beszélve, hogy rengeteg kaput nyitott meg ez az anyag (ősszel már LA egyik legnagyobb influencer ügynöksége keresett meg, azóta is dolgozom velük). Ám ami számomra a legizgalmasabb volt, hogy először tapasztaltam meg azt, hogy még vele is pillanatokon belül megtaláltam a közös nevezőt, pontosan azért, mert tudom, hogy min megy keresztül, és fel tudtam tenni a megfelelő kérdéseket. Innentől már nem érdekelt az, hogy kinek mennyi követője van, és egyre bátrabb lettem. Itt éreztem először azt, hogy az, amit csinálok izgalmas, és igenis ki fogok tűnni vele, ugyanis ahogy ő is mondta, ritkán fordul elő, hogy olyan valakivel találkozik, aki nemcsak az élete üzleti oldalát érti, de a lelkit is. (Érdemes félretenni azt a képet, amit a youtube-on mutat, ugyanis a valóságban azért ő is teljesen más) A WebSummiton megismert barátaimtól is ugyanezt a visszajelzést kapom.

ke_pernyo_foto_2017-12-28_17_36_29.png

SAN FRANCISCO

Másodszorra. Nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar visszatérek, ugyanis valamikor tavasszal érkeztem. Gondoltam, ha már egyszer Kaliforniában vagyok, miért ne mennék át, és használnám fel az összes vouchert, amit az SF Traveltől kaptam pár hónapja? Valamikor februárban találkoztam velük, és hajós és buszos túrától kezdve, whisky kóstolásig mindenféle utalványokkal láttak el. 

18157604_10203172184302776_8669615942648202905_n.jpg

PUNTA CANA

Soha nem gondoltam volna, hogy én, aki csak 0 és 25 fok között képes létezni egyszer a Dominikai Köztársaságot célzom meg. Hatalmas élmény volt, ugyanis minden gyönyörű volt, arról nem is beszélve, hogy életemben először itt láttam fehér homokot :D .. és persze hosszú évek után itt kapcsoltam ki először - egy teljes napra! :D Lebarnulni persze nem sikerült (ne kérdezd, én sem értem).

ke_pernyo_foto_2017-12-28_17_40_41.png

CARTAGENA

A következő állomás a Nomad Cruise volt, pontosabban Cartagena. Bár szeretem a szélsőségeket, sajnos Cartagena nem az a hely, ahova vissza szeretnék térni.. Nem éreztem magam biztonságban, és be kell vallanom, jobban szeretem a modern nagyvárosokat, na meg persze azokat a helyeket, ahova el lehet néha tűnni a világ elől, pl. Caparica Portugáliában ősszel. Na ugye, a szélsőségek.

18341853_10203218196733058_8869904217687904266_n.jpg

ST. MARTIN

A 14 napos hajós utunk alkalmával több szigeten kötöttünk ki, ám mivel 14 napra szinte teljesen félretettem a telefonomat és a laptopomat, nem túl sok képem van róla. A hajón egyébként egy előadást és workshopot is tartottam. Ez pedig egy kép az egyik szigetről (St. Martin):

ke_pernyo_foto_2017-12-28_19_11_19.png

BÉCS

Arra az esetre, ha épp nincs közelgő út betervezve, de szükségem van egy kis külföldre, akkor Bécs mindig beválik. Újra találkoztam egy régi barátnőmmel, és volt időm szétnézni és fotózni is. A Boutiquehotel Stadthalle-ban szálltam meg, a belső udvara a mai napig nagy kedvenc:

ke_pernyo_foto_2017-12-28_19_24_04.png

NEW YORK 

Az év legnagyobb meglepetése ez a körút volt: ugyanis ősszel meghívtak előadóként az Influencer Marketing Napokra! Soha nem gondoltam volna, hogy alig egy évvel azután, hogy elkezdtem a témában interjúzni és kutatni, máris a legnívósabb szakmai rendezvény színpadán állhatok majd. Ugyanezt az előadást tartottam meg az októberi Marketing EXPO-n, ami hatalmas siker volt. Az előadásom napján egyébként részt vettem azon a blogger ebéden, amiről már írtam: több százezer fős követői bázisú lányokkal ebédeltem, ami lehetővé tette, hogy újra bővítsem a kapcsolati hálómat és tanulhassak tőlük. 

unnamed_16.jpg

21764967_10203814897090194_8069810572266367169_n.jpg

SAN FRANCISCO

Harmadszorra. Az egyik barátnőm szokta mondani, hogy olyan, mintha ott élnék már, mert többször lát, mint egy-két barátját.. :D Nos, miután kiderült, hogy Philip Zimbardo fogad az otthonában, és elkészíthetem az interjút, amire évek óta vártam, egyértelmű volt, hogy pár napot újra SF-ban fogok tölteni. Hatalmas élmény volt vele beszélgetni arról, hogy a közösségi médiának és az online perszónáknak milyen hatása van az életünkre. 

ke_pernyo_foto_2017-12-28_17_45_42.png

VANCOUVER

Annyian és annyiszor mondták, hogy imádnám Vancouvert, úgyhogy hallgattam rájuk: a San Franciscóban töltött két hétből beáldoztam pár napot, és átmentem Vancouverbe. Imádtam! Volt egy izgalmas találkozóm valakivel, aki gyakorlatilag a helyi startup körökben mindenkit ismer, és felajánlotta a segítségét, ugyanis több startupnak is szüksége lenne a segítségemre. Ám jelenleg a fókusz a 9. könyvem megírásán (angolul és magyarul!), és az online sulim beindításán van, így 2018-ban maradok itt, utána pedig meglátjuk. :) Ahogy a suli beindul, oda megyek, ahova csak szeretnék. :) A cél pedig nyelvtanulás ezerrel - nem itthon.

ke_pernyo_foto_2017-12-28_17_48_23.png

LOS ANGELES

VÉÉÉÉÉGRE annyi év után Kristina Bazan menedzsere, James igent mondott a megkeresésemre. Találkoztunk, és rögtön két anyag is született a beszélgetésünkből. Last minute jelzett vissza, hogy mégis tudunk találkozni, én meg foglalhattam újra az egész utamat, de őszintén szólva egy percig sem bánom. Megérte. 

22281659_10203869087964932_4468274899455437386_n.jpg

LISSZABON

Tavaly még önkéntesként vettem részt a rendezvényen, idén már médiaként regisztráltam. Mivel médiás belépővel nem lehet bemenni a Forum területére (itt töltik a napjaikat a befektetők, előadók és a legbefolyásosabb emberek, tavaly ide be tudtam szökni, itt interjúztattam embereket :D ), így nem gondoltam, hogy a tavalyihoz hasonló sztorikkal zárhatom a hetemet.

Mekkorát tévedtem!

Amikor kiküldték a részleteket az interjúkkal kapcsolatban, megpályáztam pár embert, és még én is meglepődtem, amikor kiderült, hogy Martin Garrix és Dr. Oz is interjút ad! Az, hogy a Martin Garrix interjút megosztotta a Your EDM (majd 3 millió követő) olyan kapukat nyitott meg, amikről álmodni sem mertem: pár hete Hardwell managere keresett meg, hogy szeretne velem dolgozni, Garrix menedzsmentje pedig sorra hozza össze a többi tehetségükkel az interjúkat. 

ke_pernyo_foto_2017-12-28_17_52_08.png

 Ha az elmúlt egy év sikerét kellene megfejtenem, akkor az utazást azért hoznám fel, mert anélkül, hogy találkoztam volna ezekkel az emberekkel, egy hang lennék a sok közül, akivel telefonon beszélnek. Minden találkozás alkalmával van időnk pár szót váltani, sokkal személyesebb az egész folyamat, őszintén szólva gyűlölöm a telefonos interjúkat. Megszakad a vonal, késik a hang, .. Ez a legrosszabb.

Ám a személyes találkozó mindig teljesen más. Van lehetőséged arra, hogy nyomot hagyj másokban. Dr. Oz asszisztensének a hét egyik fénypontjaként maradtam meg az emlékezetében, ugyanis türelmesen vártam arra, hogy sorra kerüljek (úgy 3 órát), és imádta az e-mail váltásainkat, és a beszélgetésemet is Dr. Oz-zal. Nataly Osmann annyira élvezte a beszélgetést, hogy azóta már egy másik anyagon is dolgoztam velük. A főnyeremény mégis Martin Garrix, akivel életem egyik legjobb interjúját készítettem, iszonyatosan élveztem minden percét, és ez a végeredményen is meglátszik, ami rengeteg kaput nyitott meg előttem. Bár az Alfie Deyes interjú kb. lehetetlen (a menedzsmentje mindent elutasít), mégis tudtam vele beszélgetni a zártkörű, VIP "bulin", ahol véletlenül összefutottunk. Jövőre már neki sem kell bemutatkoznom. Idő kérdése, és ez is összejön.. 

Végül pedig 2018-ban nem mondhatom, hogy többet nem utazom, tekintettel arra a legalább 10 útra, ami már a naptáramban van: New York, New Orleans, LA, Hong Kong, Lisszabon, Helsinki, Bécs, Amszterdam, London, Manchester, stb. .. Ám ha az idei évből indulok ki, a következő is rengeteg meglepetést tartogat. Egy biztos: a legjobb befektetés még mindig az utazás!