Folyamatosan ugyanaz ismétlődik az életedben? Unod már, eleged van, és legszívesebben feladnád? Néha lehet, hogy érdemes külső szemlélőként is pillantást vetned a sztoridra, hogy rájöjj, elég csak perspektívát váltani ahhoz, hogy átírd a tapasztalataidat. A kérdés, hogy mikor sokallsz be, és mikor jutsz el arra a pontra, ahol már túl fájdalmas újra meg újra ugyanazokat a tapasztalatokat szerezni. A mai poszt segít abban, hogy kinyisd végre a szemed (a videók kötelezőek).


kepernyofoto_2016-09-03_11_29_07.png

1. Mindenáron?

Csak azért, mert mindenki folyton azzal zaklat, hogy mi a helyzet a fiúkkal, ne kezdj el ismerkedni őrült módjára. Rengeteg üzenetet kapok arról, hogy mások nyomására megy bele valaki egy kapcsolatba, mert úgy gondolja, másképp kilóg a többiek közül. Az igazság az, ha ilyenkor kezdesz el ismerkedni 'csakazértis'.. Így viszont a legrosszabb tapasztalatokat fogod megélni, hiszen teljesen mindegy lesz, hogy ki ül veled szemben, igent fogsz rá mondani, és belemész a játékba - még akkor is, amikor az első pillanattól kezdve tudod, hogy valójában közöd nincs hozzá. 

Tipp: tanuld meg függetleníteni magad a környezetedtől! Ne hagyd, hogy mások nyomást gyakoroljanak rád.. A szerelem nem egy olyan dolog, amit erőltetni lehet.. Ahogy tegnap az egyik belga srác mondta

"Sokszor csak az van, hogy ott van veled szemben, és nem is érted, hogy miért ő érdekel, csak érdekel. 5 perce lehet, hogy még azt sem tudtad, hogy létezik, most meg másra sem tudsz gondolni. És pont ez a jó benne!" - Mennyire igaza van..

Azért azokat a szituációkat sem szabad elfelejteni, amikor a fentihez hasonlón mentél keresztül, aztán egy hét múlva már sehol sem volt ez az érzés.. Szóval csak óvatosan. :) 

2. Egyedül

Hagyj fel a görcsös kutatással, és élvezd egyedül az életet! Teljesen más az az ember, aki rendben van magával, szereti az életét, azt amivel és ahogyan kitölti az óráit. Az az ember, aki tisztában van magával, sokkal vonzóbb, mint az, aki csak a figyelmet akarja, és azt bizonyítani, hogy bárkit megkaphat.. Mindig érezni fogod, hogy valami nincs rendben ezekkel az emberekkel, viszont azok, akik tisztában vannak a saját értékükkel, mint egy mágnes, úgy fognak vonazni magukhoz - és még az sem kizárt, hogy nem az eseted a másik.. Ezt teszi az, ha valaki nem fél beletenni a munkát a saját fejlődésébe.. 

3. Adj esélyt

Amikor valaki arról mesél, hogy összeírta a listáját arról, hogy milyen pasit szeretne, valahol mindig azon gondolkodom, hogy ennél nagyobb butaságot nem lehet csinálni.. Mi van akkor, ha jön valaki, akivel végre boldog lehetnél, de teljesen más, mint amit kilistáztál, úgyhogy esélyt sem adsz neki? Sok esetben azt sem tudod, hogy mit szeretnél, hogy mire van szükséged.. Ha végigmész a listádon, még az is lehet, hogy csupa olyan dolog szerepel rajta, amit már te magad sem tudod, hogy miért tettél oda.. Szerintem amikor valaki egy 100 pontos listát ír össze, egyszerűen csak biztosítani akarja magát a saját igazáról, arról, hogy úgysincs esélye annak, hogy találjon egy normális férfit - miközben esélyt sem ad nekik.. 

 

Hagyj fel a listákkal, és az elvárások helyett inkább fókuszálj a sztenderdjeidre: mire van szükséged egy kapcsolatban, mik az értékrendjeid, és hogyan szeretnéd, ha egy férfi bánna veled - és hogyan ne. A kettő között van különbség! Listát bárki tud írni, de azt, hogy kit engedsz és hogyan kapcsolódni hozzád, az másról szól. Az arról szól, hogy mennyire ismered, tiszteled és szereted magad. Aki nem szereti magát, az bárkit beenged, aki egy pici szeretetet is ad neki, esetleg folyton bizonyítani akar, aki viszont rendben van magával, az sejtszinten tudja mindenféle papír nélkül, hogy milyen energiát akar az életébe engedni. Tegyük fel rögtön nemet mond arra, akiről az első alkalommal tudja, hogy csak játszani akar vele, mert nem erre van szüksége. Tudja, hogy mi a cél, és nem elégszik meg mással. Nem akarja kontrollálni a helyzetet, nem akarja megváltoztatni a másikat, és kész.

A majonéz-elméletünkről még lehet, hogy nem is meséltem. Az egyik barátom tökéletesen reprezentálta a hamburgerhez kapott ketchuppal és majonézzel, hogy miről szól ez az egész.

"Tegyük fel, te a majonézt akarod. Leteszem ide. Elég távol van tőled, szóval elindulsz felé, rajta a fókusz. Haladsz előre, de még mindig rohadt messze van. Aztán hopp, itt egy ketchup útközben! Elindulsz felé, és két döntési lehetőséged van: elég éhes vagy ahhoz, hogy már mindegy legyen, vagy továbbra sem veszítesz fókuszt? Sokan tudod elindulnak a ketchup felé, pedig a majonézt akarják. Ha a majonézt akarod, akkor ne érd be a ketchuppal! Emlékezz: valójában nem is szereted.."

TIPP: Abban a pillanatban, hogy már az első találkozás alkalmával tudod, hogy valójában SEMMI közöd a másikhoz, ne erőltesd és ne hitegesd! Találkozz vele, legyetek barátok, de ha az első megérzésed negatív, ne menj bele! Tudom, az első gondolatod, hogy majd megváltoztatod.. Most őszintén: te mit szólnál ahhoz, ha valaki ott ülne veled szemben, és azon gondolkozna, hogy "Tetszik ez a lány.. de.. Majd megváltoztatom!" Hah! Persze. Neked sem tetszene.. Egy kapcsolat egyébként is a feltétel nélküli szeretetről szól, arról, hogy elfogadod a másikat minden hibájával és szépségével együtt.

Ha folyton azt mondod, hogy "minden férfi ugyanolyan", valójában csak az történik, hogy azoknak adsz esélyt, akik ezt fogják erősíteni benned.. Ne felejtsd el: van választási lehetőséged. Tiszteld magad eléggé ahhoz, hogy inkább egyedül vagy, minthogy valaki olyannal legyél, aki csak a rossz dolgokat erősíti benned.. Majd amikor eléggé értékeled magad, akkor fogsz eljutni arra a pontra, hogy ne engedj be olyanokat, akik nem tisztelnek. 

4. Kontrollt félre

Ne döntsd el előre, hogy miért ül ott a másik, vagy hogy majd ő is olyan lesz, mint az eddigiek, és így tovább. Nyilván, ha olyan, mint az előző 5, érdemes megnézni, hogy mi a közös bennük, és a jövőben kikerülni a hasonló karaktereket. Ezzel a technikával teljesen kitisztítottam az életemből az ismétlődő, nem kívánatos mintákat - és köszönöm, így sokkal jobb. Gondolj csak bele: ha ott ülsz vele, és már az első gondolatod az, hogy nem bízol benne, vagy majd úgyis megcsal, esetleg nem vagy elég jó neki, minden tettedben ez fog visszatükröződni. Menj bele helyzetekbe félelemmel, és boldogtalan leszel. Figyelj oda, hogy milyen érzésekkel teszel dolgokat, mert a félelem hibákat generál, furcsa viselkedést, és olyan eredményt, amire nem vágysz. 

5. Idő magaddal

Tegnap találkoztam egy olasz lánnyal, aki arról mesélt, hogy a fősuli után Rómától kb. 2 órára egy kis faluban dolgozott babysitterként.  Mesélte, hogy az elején maga volt a börtön: mindig otthon kellett lennie, soha nem mehetett bulizni a barátaival, 2 órára volt Rómától, és ha hétvégén el is tudott utazni, 8-ra haza kellett érnie. Az elején katasztrófaként élte meg, aztán hamar rájött, hogy nem is olyan rossz időt töltenie magával, és rájönnie arra, hogy mire van szüksége. Amikor arról mesélt, hogy még a kocsija is lerobbant, szóval tényleg esélye sem volt bárhova menni, akkor már egész egyértelmű volt, hogy nem a munka a lényeges pont a sztorijában, hanem az, hogy egy teljesen új emberként tért vissza Rómába később csupán azáltal, hogy mert egyedül lenni, és többé nem félt attól, hogy bárhol új életet kezdjen.

A döntés mindig a te kezedben van azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezelsz bizonyos szituációkat: börtönként éled meg a körülményeidet, vagy kihozod belőle a legjobbat? Utóbbival jobban jársz.. Először a saját magaddal való kapcsolatodon kell dolgoznod, magadat kell értékelned, azért tenned, hogy boldog legyél (anélkül, hogy másoktól várnád el, hogy ezt megtegyék), hogy olyan valaki kerülhessen az életedbe, aki ezt a vonalat erősíti majd.. Sok sikert! :)