A hétvégén egy Rubophen és egy forró tea mellett olvastam végig a visszajelzéseiteket azzal kapcsolatban, hogy mi érdekelt Titeket az elmúlt hónapban a leginkább. A legtöbben arról írtak, hogy egyedül érzik magukat, mert nem számíthatnak a barátaikra, többen pedig arról panaszkodtak, hogy már hónapok teltek el azóta, hogy véget ért a kapcsolatuk, de még mindig otthon ülnek, és várják a csodát. A probléma forrása ugyanaz: ne várd, hogy majd egyszer megérkezik a megoldás - segíts a helyzeten. A mai bejegyzés azoknak szól, akik azt gondolják, ma már sehol sem lehet ismerkedni, és az élet unalmasabb, mint egy 18 órás repülőút egyedül, felnőtt színező, filmek és zene nélkül.

kepernyofoto_2015-04-29_18_04_32_1.png

1. Nem mozdulsz ki a komfortzónádból

Mikor léptél ki utoljára a komfortzónádból? Nem arra gondolok, hogy Tinderen volt két matched. Az nem számít. Arra gondolok, amikor kimozdultál otthonról, láttál valakit, aki szimpatikus volt, és elég bátor voltál ahhoz, hogy a közelébe kerülj. Még mindig lehet, hogy nem értesz: nem azért, hogy kapcsolatot kezdeményezz vele. Szimplán azért, mert szimpatikus számodra, és kíváncsi vagy rá. Az eheti podcast adásban arról beszélek, hogy mennyire fontos, hogy nyitott tudj maradni. Veszítsd el a képességedet az ismerkedésre, és az életed unalmassá fog válni.. Mesélek arról is, hogy egyetlen beszélgetés hogyan tudja átírni a jövődet, és hogyan adhat olyan lehetőségeket a kezedbe, amik nélkül még mindig egy helyben toporognál. 

2. Még mindig másokra mutogatsz 

Mit csinálsz akkor, amikor a barátaid egy része megtalálta "élete szerelmét", a többiek meg egyszerűen csak annyit dolgoznak, hogy magukra sincs idejük, nemhogy rád? Ettől persze a te életednek is haladnia kell tovább.. Nem számít, hogy mennyire jól érzed magad egyedül is, el fog majd jönni a pillanat, amikor igényed lesz arra, hogy kimozdulj otthonról, esetleg új emberekkel találkozz. Az első kérdés persze mindig az, hogy "jó, de hol találkozhatok új emberekkel?" .. A válasz egyszerűbb mint gondolnád: bárhol! Van olyan barátom, akit a vonaton ismertem meg, van, akit egy étteremben, mást instagrammon, volt, akit egy kávézóban, vagy a repülőtéren.. Teljesen mindegy. Tudom, nem mindenki ennyire extrém, mint én, de miért ne lehetne nyitottabbnak lenni?

Nyilván, letöltheted a Tindert, de készülj fel, az az app nem barátkozásra van kitalálva, nem azt fogod kapni, amit szeretnél. Viszont! A Nearones (ami egyébként egy magyar fejlesztésű app, hip-hip-hurrá!) pontosan abban tud segíteni, hogy a környékeden megforduló embereket összegyűjtse neked.. Zseniális. Mindezt nem úgy teszi, ahogy azt a happn, annál sokkal játékosabb módon, érdeklődési kör alapján szűrheted le azt, hogy kivel ismerkednél meg, és ki az, akivel egy percet sem szeretnél tölteni - arról nem is beszélve, hogy alapvetően a városban élő felhasználókat is elérheted. Ráadásul egy héten át mindenkit megtalálhatsz, aki megfordult a 150 méteres körzetedben. Kötelező fesztivál-app!!

3. Lemondasz magadról a másikért

Találkoztál már olyannal, aki abban a pillanatban, ahogy egy kapcsolatban találja magát, lemond mindenről, amivel addig töltötte az idejét csak azért, hogy a másikkal legyen? Én igen - biztos vagyok benne, hogy te is. Miközben van itt valami: az a sok apróság, ami rendszeresen az életed része volt tett vonzóvá a másik számára. Sokkal izgalmasabb egy olyan ember, akinek kerek az élete, aki tudja, hogy mi teszi teljessé, mint valaki olyan, aki félreteszi az addigi életét a másik miatt. Hogy miért is írok erről? Az egyik üzenet arról szólt, hogy valakivel azért szakítottak, mert idézem 'unalmassá vált', közben egyszerűen csak annyi történt, hogy felhagyott az edzéssel, a hobbijaival, már a barátnőivel sem találkozott, akikkel alapvetően minden problémáját megbeszélhette, így az élete csak a férfi körül forgott - nagy hiba..  

Te unalmas szeretnél lenni, vagy megtartanád önmagadat egy kapcsolatban? Én az utóbbi mellé teszem le a voksomat. Ha valaki rossz szemmel nézne rám csak azért, mert képtelen vagyok szótlanul végigülni egy 8 órás repülutat, és előbb meséltetem el a mellettem ülővel a sztoriját, minthogy megérkezne az első adag kávé, az soha nem jönne ki velem. Nyilván, mindenki tudja, hogy hol húzódnak a határok, de abban biztos vagyok, hogy nem akarsz olyan ember mellett lenni, aki retteg attól, hogy megismersz valakit, aki számodra sokkal izgalmasabb, mint ő .. (.. és megint az önbizalomnál tartunk, de erről majd legközelebb)

4. A rossz helyen keresgélsz

Több kutatás is kimutatta, hogy az emberek jelentős része 25 éves kor felett felhagy az ismerkedéssel. Nem barátkoznak, hiszen ott a párkapcsolat, vagy a család, a gyerekek, ráadásul mindig ugyanazzal a társasággal töltenek időt, akikkel 10 éve, így esélyt sem adnak arra, hogy új embereket ismerjenek meg. De tegyük fel nincs senkid, de te még mindig olyanokkal töltöd az idődet, akiknek van valakije. Miért jó ez neked? Nem azt mondom, hogy ne találkozz velük, hanem azt, hogy ha újra barátkozni szeretnél és ismerkedni, ne olyanokkal járj el, akik számára mindez "tiltott".

TIPP: Az elmúlt egy hónapban mennyi új emberrel ismerkedtél meg? Ja, hogy senkivel. Nos, ha meg sem adod az esélyt arra, hogy emberek vegyenek körbe, semmi sem fog változni. A Nearones kapcsán például érdemes kipróbálni azt, hogy hetente legalább 1 emberrel találkozol azok közül, akik megfordultak körülötted, és szimpatikusak számodra. Ez már jóval több, mint a havi nulla új ember, nem?