Tegyük fel, mindig meg kellett harcolnod a figyelemért, esetleg szereted, ha drámázhatsz- tudom, soha nem vallanád be, hogy ez így van -, és ezt is keresed a kapcsolataidban, de az sem kizárt, hogy folyton olyanokat akarsz, akivel nem is illenétek össze. Ha azt hiszed, ez mind azért van, mert az élet igazságtalan, tévedsz. Valójában ennek a sztorinak egyetlen igazságtalan szereplője van, méghozzá TE. Mutatom is, hogy miért.

kepernyofoto_2016-05-15_18_44_30.png


 1. Felejtsd el a drámát

Sokszor csak egyszerű lenne letisztogatni magadról az összes olyan dolgot, ami nem visz előre. Tegyük fel itt van a dráma. Mikor működött utoljára? Semmikor. Na ugye. Érdemes lenne megszabadulni az ilyen gyerekes eszközöktől, és elfelejteni a jeleneteket, amivel úgy gondolod, bármit elérhetsz.

Ha olyan ember mellett vagy, aki mellett ez működik, célszerű feltenned a kérdést: miért is vagy mellette?
Miért akarsz te dominálni a kapcsolatban?
Azt gondolnám, hogy férfire van szükséged, akkor miér nem hagyod, hogy az legyen melletted?
Vagy esetleg jobb volt egyedül, és arra vágysz, hogy mikor sokall be?
Vagy mondjuk ki szeretnéd provokálni, hogy újra egyedül lehess?
Tudom, persze, eszed ágában sincs ilyet tenni – azért ne tedd a szívedre a kezed.. -, de azért gondold át a választ a következő kérdésre: miért is vagy mellette?
Azért, hogy legalább addig se legyél egyedül?

2. Ne harcolj a figyelemért!

SOHA. Vagy érdekes vagy számára, vagy nem. Reggel néztem meg Matthew Hussey új videóját arról, hogy mi történik akkor, ha egy nő nyomul, és akkor, ha mondjuk flörtöl a pasival – és persze hogyan kellene azt csinálni, hogy azt érd el, amit szeretnél. A videó első felében a nő annyira betegesen akarja a figyelmet, hogy csupa olyan dolgot mond a pasinak, hogy az azt sem tudja, hogy meneküljön el a helyszínről.. Míg a másik verzióban pedig teljesen máshogy kommunikál - érdemes megnézni a videót.

Emlékezz csak vissza egy olyan helyzetre, ahol nem tetszett az illető, ő meg oda meg vissza volt érted, aztán egy olyan szituációra, ahol viszont levett a lábadról valaki. Utóbbi helyzetben megváltozik a viselkedésed, amitől kissé 'mű'-vé válsz – de ha megnézed azt a szituációt, ahol nem érdekel, hogy a másik mit gondol, más a helyzet. Nem játszod meg magad, és téged aztán nem érdekel, hogy a másik figyelmét megkapod-e vagy sem (ontosan ebből ered a vonzerő).

 3. Ne akarj olyat, aki nem akar téged

Több oka lehet annak, hogy miért választasz folyton olyanokat a figyelmed célpontjának, akik semmit sem akarnak tőled. Lehet, hogy egyszerűen csak túl nagy a mentális szakadék, de az sem kizárt, hogy teljesen mást akartok az élettől – ő mondjuk még véletlenül sem téged. Érdemes feltenni magadnak a kérdést: Mit szeretnél bizonyítani? Azt, hogy bárkit megkaphatsz? Esetleg szeretnéd azt erősíteni magadban, hogy neked úgysem sikerülhet? Sokan már annyira nem hisznek abban, hogy egy kapcsolat bekerülhet az életükbe, hogy olyanokat néznek ki, akikkel úgysem jöhetnek össze, csak azért, hogy egyedül maradhassanak, és elmondhassák, ők legalább megpróbálták. De ha őszintén megkérdezed őket, valójában nem is akarták igazán.. Vagyis.. Egyetlen dologra vágytak: arra, hogy beigazolódjon, számukra lehetetlen vállalkozás kapcsolatban élni.

4. Elköteleződés? Na ne!

Van egy program, amit ha futtatsz az életedben, tudatalatt irányítja a kapcsolataidat. Amy Young ezt csak “System for staying single”-nek hívja. Ha ezt a programot futtatod magadban, akkor a hitrendszered valószínű, már annyira erős, hogy inkább maradsz otthon, minthogy találkozz valakivel.. Talán abban hiszel, hogy veled ez a kapcsolatosdi úgysem fog megtörténni, meg semmi értelme, mert jó példát sem látsz magad körül, a tinder meg csak mindent bonyolít, szóval minek próbálkozz. Egyébként meg már annyi ideje éled az életed ebben a sztoriban, hogy minek változtatni. A kedvencem pedig még mindig az, amikor valaki azt táplálja magába általános igazságként, hogy akinek ő tetszik, annak úgysem kell. Ez mekkora butaság már. Ne mondd nekem, hogy egyszer sem volt az életben olyan, amikor ez nem így volt.

Ez az attitűd biztonságban tart. Nem kell kockáztatnod, folytathatod a kiszámítható életedet, senki sem fog megbántani, a szívedet sem fogják a földhöz vágni. Ezzel a probléma csak az, hogy semmi köze a valósághoz. Ahogy Amy is mondja, egyfajta buborékban élsz. A boldogságodnak lesz egy határa, amit ha elértél, nem lesz tovább – viszont ha beengedsz valakit az életedbe, a boldogság egy újabb szintjét élheted meg. Kockáztatni kell, tudom. Na és? Jobb, mint egy buborékban leélni az életedet.