Te döntesz arról, hogy mit címkézel nehéznek vagy könnyűnek, lehetségesnek vagy lehetetlennek. Hátráltatod magad, miközben lehetne másképp is élned? Mi lenne, ha más szemszögből vennéd végig a céljaidat, és végre abba az irányba indulnál el, ami valóban működne egy olyan illúziókkal teli világ helyett, ami talán egy percre sem tenne boldoggá? A következő pár pont lehet, hogy segít tisztítani a képet.

kepernyofoto_2016-03-20_19_31_40.png

1. Biztos, hogy boldoggá tenne? 

Az életem már milliószor bebizonyította, hogy nem is azok a dolgok tettek igazán boldoggá, amikről azt gondoltam, hogy azzá fognak tenni. Boldogabbá tettek azok a történések, amikről nem én döntöttem, azokról a találkozásokról nem is beszélve, amik teljesen véletlenül következtek be az életemben.

Ebből kiindulva érdemes megnézni azt, hogy
.. mi az, amire annyira vágysz?
.. Miért gondolod, hogy az a valami boldoggá tenne? 
.. Tényleg szükséged van erre a változásra?
.. Biztos, hogy nem megfelelési vágyból szeretnéd megtenni?

.. El tudod képzelni magad ebben a helyzetben? 

Példa: Nem egy olyan sztorit hallottam már, amikor a lány nagyon vágyott arra, hogy legyen valakije, de valahogy soha nem a megfelől férfi került az útjába. Nem meglepő, de az előző X is hasonló volt, ugyanazok a szituációk, ugyanazok a problémák, így végül főszereplőnk úgy dönt, leszámol velük, és többé nem fogadja el azt, ami már az előző x helyzetben sem tette boldoggá. Vágyik a szeretetre, arra, hogy végre legyen egy társa, de nem futja le feleslegesen azokat a köröket, amikkel csak az idejét húzza, hiszen úgyis tudja, mi lesz a vége.. 

Ahhoz, hogy ezt magabiztosan megtehesse, fel kell mérnie azt is, hogy mi az, amit szeretne, amire mondjuk már van legalább egy példája, hogy a múltban az a bizonyos dolog tényleg boldoggá tette. Tegyük fel, ha egy nő számára fontos az, hogy egy kapcsolatban is megmaradjon az addigi élete, az a kapcsolat biztosan nem olyan lesz, mint amilyenben az emberek döntő többsége él, így érdemes elvetni azokat a példákat amiket magad körül látsz, és kialakítani azt, hogy mitől működne számodra egy kapcsolat. 

És itt jön a következő pont:

2. Mi van, ha már rég azt kapod, amire szükséged van, csak még Te sem fogadtad el? 

És még mindig nem fogadod el.. Pedig lehet, hogy egy hagyományos éljünk együtt- házasodjunk meg - és jöhetnek a gyerekek -kapcsolat az életed legnagyobb katasztrófája lenne, mert nem erre születtél. Nem mindenkinek kell gyereket szülnie és házasodnia. Viszont ha felvállalod azt, hogy mire vágysz, meg azt, hogy mik azok a dolgok, amiket nem tudsz elfogadni az életedben, hirtelen tisztulni fognak a kapcsolataid. A határozottság meg fogja szűrni  őket, ugyanis ha egy férfi már a kezdetek kezdetén tudja, hogy neked bizony mindig lesz egy kis saját albérleted, ahova hetente egy-két napra visszavonulsz, vagy hogy nem fogsz rá főzni, mert egyszerűen nem érdekel a főzés, szóval ha ezekkel mind tisztában van, viszont ő teljesen másra vágyik, akkor könnyebben tud dönteni. Ha fontos vagy számára, elfogad úgy, ahogy vagy, és megoldásokat talál azokra a dolgokra, amik egyébként számára problémát jelentenének - ha viszont fontosabbak az elvárásai az életében, mint Te, akkor még az is lehet, hogy inkább lelép.. 

3. Vállald fel! 

Lásd csak magad előtt a következő szituációt: találkozol egy fiúval, aki nagyon tetszik. Hosszú idő után végre megmozgat és érdekel, szóval még az is lehet, hogy amikor arról beszél, hogy imádja, ha egy nő főz rá, bólogatsz, hogy imádsz főzni, közben azt sem tudod, hogyan kell bekapcsolni a sütődet, mert egyszerűen sem időd sem energiád rá. Viszont szeretnéd az életedben tartani, úgyhogy miért ne mennél bele egy kis "hazugságba". SOHA ne csináld ezt! Ez most csak egy egyszerű példa, de ha ezen a vonalon mentek tovább, folyamatosan hazugságban fogsz élni. Hatalmas nyomás lesz rajtad amiatt, mert valaki olyan akarsz lenni, aki nem is vagy.. Ez szintén frusztrációt fog okozni, és bár lehet, hogy a fiú imádja a rólad kialakított hamis képet, az is biztos, hogy közben meg benned ott a kérdés, hogy mi lesz így veled? Hiszen te csak azt szeretnéd, hogy szeressenek és elfogadjanak úgy, ahogy vagy.. 

4. Fogadd el végre!

Ehhez viszont el kell fogadnod magad, és azt, hogy milyen képességeid vannak, vagy hogy mi tesz boldoggá, mire van szükséged. Lehet, hogy nem leszel a bejárónője, de nem is azért van szüksége egy férfinek egy nőre, hogy mindig legyen tiszta ruhája. Ez butaság. Amíg egyedül élt is mindig tudott mit enni, és valamilyen varázslatos módon tiszta ruhák sorakoztak a szekrényében.. Legyen azért valakije, mert szüksége van a támogatására, arra, hogy valaki mindig mellette legyen és szeresse. Onnantól, hogy elkezded felvállalni és kommunikálni azt, hogy ki vagy és mit nem szeretnél egy kapcsolatban, rögtön kihullanak azok, akiknek másra van szüksége, és csak az marad, téged akar úgy, ahogy vagy. Fárasztó hazugságban élni, ha lehet, inkább ne tedd. Mindenre van megoldás, a kérdés mindig csak az, hogy ki mire hajlandó a másikért.

Fontos: olyanról is hallottunk már, amikor egy férfi kedvéért a nő mindent, ami addig fontos volt számára feladott. Tudod, hogy ennek mi a vége.. 

5. Ne dönts előre 

Fontos: ne dönts arról, hogy létezik-e olyan valaki, akire vágysz, aki azt tudná adni, amire szükséged van. Bízz abban, hogy több millió ember közül biztosan van legalább egy.. De amíg te nem hiszel abban, hogy valamire képes vagy, addig ezt is erősíted mindenkiben, a barátaid folyton ezt fogják hallgatni, és ilyen megerősítéseket is fogsz kapni tőlük. Érdekes volt látni az HBO Együttlét c. sorozatának egyik részében azt (ITT tudod megnézni), amikor Amanda azt mondja a pasijának, hogy lehet, hogy szeretne gyereket, a férfi meg kineveti ahelyett, hogy azt mondaná, hiszek benned, mert ha eldöntöd és ha nagyon szeretnéd, elég jó lennél benne.. Később persze mástól kapja meg ezt a mondatot.. Ez lenne az egészséges attitűd: a másik támogatása, hit benne - az, hogy a társad már előre tudja azt, hogy mennyi mindenre vagy képes, még olyan dolgokra is, amiket most még el sem tudsz képzelni - és ha kell, ezt mindig elmondja.

 96c1c7d_fb4c08b2b944c8_81f8_-post.jpg

A kérdés mindig az, hogy mit hiszel el másoknak? Rajtad áll, hogy szomorúan éled tovább az életed az ő véleményük és a benned kialakult meggyőződés szerint, vagy úgy döntesz, végre őszinte leszel magaddal szemben és mindent megváltoztatsz?