Ahogy arról már Facebookon is írtam, a múlt hét második felét a Violetta c. sorozat sztárjaival töltöttem Varsóban. Rég vártam már egy hasonló élményre, tekintve, hogy az egyik kedvenc témám az extrém élethelyzetekhez, és persze a sikerhez történő alkalmazkodás. Emlékszem, amikor először meséltem a gyerekes ismerőseimnek arról, hogy miért fogok kiutazni, egytől-egyig mindannyian a lelkemre kötötték, hogy hozzak autogrammot - mint kiderült a Violetta-láz hatalmas méreteket ölt itthon is, engem pedig annál jobban kezdett érdekelni, hogy hogyan élik meg a szereplők azt a változást, ami az életükben végbement.

1_2.jpg

Ahogy megérkeztem, a sötétített autóból kiszállva több száz sikítozó tini várta a Violetta sztárjait – a nap minden pillanatában. Persze, amikor meglátták, hogy nem ők érkeztek, rögtön abbahagyták a sikítozást, de csak addig, amíg nem érkezett meg a következő autó, reménykedve abban, hogy abból már a kedvenceik szállnak ki. Amikor pedig ez megtörtént, vagy a buszban csücsülve épp várták, hogy próbára menjenek, eszméletlen hangerővel kezdte el énekelni a kint álló tömeg a filmből ismert dalokat.

11919540_10200818250055891_5694695958627133886_n.jpg

Komolyan érdekelni kezdett, hogy hogyan kezelik azt, ami velük történik, hiszen eszméletlenül fiatalok, és erre bizony semmi sem készítette fel őket. Képzeld csak el: megszállsz egy szállodában, ahonnan már ha csak kinézel az ablakon, a rajongóidat látod. Fiatalok százait, akik téged várnak. Akik bármeddig képesek ott állni csak azért, hogy egy pillanatra lássanak. Amikor pedig megöleled őket, sírógörcsben törnek ki – az interjú után ilyet is láttunk…

Az interjú alatt elmondták, hogy otthon, Buenos Airesben nincs ekkora felhajtás körülöttük, mint Európában. Nyilván, ott is örülnek annak, ha látják őket az utcán, de nem feltétlenül kell biztonsági őrrel elindulniuk a városba, hiszen ott már a “díszlet részei”. Itt kellett. Amikor Kisóék városnéztek mesélték, hogy Facundo ott sétálgatott a városban egy biztonsági őr társaságában.

9.jpg

Csütörtökön érkeztünk meg, pénteken pedig elvittek minket a stadionba, ahol a koncertet tartották múlt hétvégén. Több bloggerrel együtt vártuk őket, ahol egész rövid idő állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy feltehessük a kérdéseinket. A srácok eszméletlenül kedvesek voltak, mosolyogtak, lelkesen válaszoltak - és nemcsak azokra, amikben arról kérdezik őket, hogy ki a kedvenc énekesük, vagy hogy mi a kedvenc kajájuk. Végig mosolyogtak, tele voltak energiával, látszott, hogy imádják ezt a világot. Nem is gondolnád, hogy ennyire fiatalon ilyen alázatosan tudnak beszélni arról, amit csinálnak. Biztosan a profi csapat is közreműködik abban az attitűdben, amit sikerült kialakítaniuk, tekintve, hogy minden támogatást megkapnak, így nekik már “csak” a színpadra kell állni, forgatásokra járni, vagy interjúkra válaszolni.

Mindig is érdekelt az, hogy min mennek keresztül azok a tinisztárok, akik hihetetlenül fiatalon csöppennek bele a “munka” és az elvárások világába, egy olyan életbe, ahol a követőik az életük részéhez tartoznak, ami által eszméletlen nyomás nehezedik rájuk. Gondolj csak bele: milliók példaképei. Arról nem is beszélve, hogy a sorozat utolsó évadjához közelít, és bár mindannyian színészkedni szeretnének, a kérdés már csak az, hogy mennyire lesznek képesek maguk mögött hagyni az eddigi szerepeiket.

11863418_10200815473466478_7464864152875867601_n.jpg

A fenti montázsban Diego, Facundo és Jorge mellett láthattok

A kérdésre, hogy mi lesz velük a 3. évad után, amit szeptembertől vetítenek itthon, mindannyian elmondták, filmekben szeretnének szerepelni, hiszen a színészkedésben találták meg önmagukat. Tudatosan kezelik az életüket, tudják, hogy pl. az, hogy nem tudnak elmenni nyilvános helyre vacsorázni, a sikerük ára. Eszméletlenül tudatosan elmondták, nekik az a munkájuk, hogy ebben az egészben jól szerepeljenek, és amikor a családjukkal vannak, akkor minden támogatást megkapnak ahhoz, hogy jól tudjanak dolgozni. Ha pedig a családban van valaki, aki látni szeretné őket, megteheti, ugyanis hétvégén Budapestre érkeznek a Violetta sztárjai, akik  4 koncerttel várják a rajongókat. :) 

17.jpg

A második körös beszélgetés alanyai: Samuel Nascimento, Alba Rico, Diego Dominguez, Facundo Gambandé, Candelaria Molfese

27.jpg

20.jpg