A Rickshaw Stop bejáratánál lányok várják Penn Badgley-t, tömött sorban ujjonganak, amikor kilép az ajtón. Míg mindenki kint vár, én bátran besétálok, elvégre is Simonnal, a zenekar egyik tagjával 7:15-re beszéltük meg, hogy találkozunk. Meg is jelenik Penn, köszön, én meg odalépek hozzá, bemutatkozom. Kisétálunk az ajtón, de előtte még körbevezet, én elmondom neki, hogy mennyire büszke vagyok rá, hogy a nagy hírnév után képes valami olyanba kezdeni, ami számára szerelem, ő meg döbbenten figyel rám, nem hiszem, hogy bármelyik újságíró valaha is elmondta volna ezt neki.

qKzIG3n.png
 
 Beszélgetünk még arról, hogy mennyire szuper, hogy nem az elvonón kötött ki, és igenis legyen büszke magára, ráadásul ha ezt így folytatják, hatalmas sikert fognak aratni. Hálálkodik, alázatos, mosolyog, a reakciója pedig megdöbbentő számomra, számít neki az, amit mondok, és döbbenten bámul, ugyanis nem a sztárt szólítottam meg, hanem őt, azt a valakit, aki boldog, hogy azt csinálhatja végre, amire évek óta vágyott. Az egyik zenekar próbája miatt inkább kisétálunk, a zebrán túl kezdünk el beszélgetni Penn új életéről. A Gossip Girl egykori sztárja a színészkedés mellett bandát alapított (MOTHXR, tagok: Penn Badgley - Jimmy Giannopoulos - SimonOscroft - Darren Will)), és végre szenvedélyének élve járják Kaliforniát. A kezdetekről kérdeztem őket, arról, hogy mi vezetett idáig. 
Egy interjúban mesélsz arról, hogy a zene mindig az életed része volt, mégis hosszú ideig vártál arra, hogy valamit kezdj vele. Mi tartott ilyen sokáig? Mi volt az a pillanat, amikor úgy döntöttél, most már nem halogatod tovább?
Penn Badgley: Ha évekkel ezelőtt nem találkozom Jimmyvel (az együttes basszusgitárosa, egyébként producer), még itt sem tartanánk. Szóval ha magamról kell beszélnem, akkor ez a momentum biztosan a Jimmyvel való találkozás lenne, ha a bandáról, akkor pedig az a majd egy évet felölelő időszak, amikor nagyon sokat lógtunk együtt miután találkoztunk Brooklynban. Nagyon lassan vágtunk neki az egésznek, viszont minden magától jött, nagyon természetesen. Végül tavaly októberben úgy döntöttünk, hogy kibérelünk egy lakást 8 napra LA-ben, és felveszünk pár dalt.
Éreztük, hogy valamit csinálnunk kell ezzel az egésszel, és nem szerettük volna tovább vacilálni. Tudtuk, hogy készen állunk arra, hogy valamit csináljunk, de azt nem tudtuk, hogy végül mi lesz belőle. Még nevünk sem volt.
1534903_4441883422533_8291265440026380597_o_1.jpg
A név honnan jött? 
Penn: Valójában egy viccnek indult.
Simon: .. és még mindig az. - nevetnek.
Penn: Nem tudtunk ennél jobbal előállni.
Simon: .. pedig próbálkoztunk. Van valami ebben a névben, jó érzés, amikor kimondod. Ha pedig a zenét melléteszed, mindjárt értelmet nyer az egész. A zene definiálja a nevet. Egy picit sötét az egész.
Penn: Így van. Sötét és szexi.

Milyen érzés volt, amikor elkezdtetek dolgozni a dalokon LA-ben? Ott is minden természetesen jött?
Penn: Igen, gyakorlatilag öt nap alatt öt dalt sikerült felvennünk. Emlékszem, mielőtt találkoztunk LA-ben a többiekkel, küldtem egy üzenetet Jimmynek, hogy "Akkor most van 8 napunk. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt egy dalt csinálunk?" Ő meg csak annyit válaszolt, hogy "Igen!". Bár akkor még nem tudtuk, hogy ez hogy fog sikerülni, úgy éreztük készen állunk rá. Amikor leültünk két dolgot tudtunk biztosan: azt, hogy meg kell csinálnunk, a másik pedig hogy bíztunk abban, hogy ez az egész okkal történik, úgyhogy nem kell aggódnunk, és így is lett. Minden nagyon gyorsan történt.
Ez a fajta természetesség pedig érződik akkor is, amikor a MOTHXR-ről beszéltek. Csak semmi stressz, nulla elvárás, színtiszta szenvedély.
Penn: Ami az egész folyamatban jó volt, az az, hogy az első dallamtól kezdve hagytuk, hogy jöjjön, aminek jönnie kell. "Talán ez lesz az!", "Mi lenne ha ezt is kipróbálnánk?" hajtogattuk, miközben szép lassan összeállt egy dal. 
Látszik, hogy szenvedélyből csináljátok ezt az egészet, nem az őrületes gázsi a cél, vagy a hírnév, mint sok más kezdő együttesnél. 
Penn: Jelen pillanatban semmit sem keresünk az együttessel. 
Simon: Nincs lemezkiadónk, így senkitől sem nehezedik ránk semmilyen elvárás. Gyakorlatilag azért csináltunk pár dalt, mert szeretjük ezt csinálni! 9 hónappal ezelőtt még mi sem tudtuk, hogy végigkoncertezzük majd Kaliforniát, és végül eljutunk San Franciscóba is.
kc3a9pernyc591fotc3b3-2014-09-01-19-50-20.png
A 8 napos kiruccanásotok LA-ben elég intuitív alkotási folyamatra vall...
Penn: Az volt. Gondolj bele, nyolc napunk van arra, hogy csináljunk valamit. A legtöbb ember azt mondaná, hogy amennyiben csak nyolc napjuk van, már nem is szeretnék megcsinálni, mert több időre van szükségük, úgyhogy halasztanak. Mi viszont intuitív módon tudtuk, hogy működni fog. Csak azt tudom tanácsolni, hogy ne hezitálj, kezdj el csinálni valamit, az intuíciód pedig segíteni fog mindenben. Ha így teszel, nem lesz időd kifogásokat keresni. Biztos vagyok benne, hogy nem tudnánk újracsinálni ezt az egészet.
Simon: Ha Jimmy, a producerünk azt mondja, hogy akkor most kezdünk, akkor az a mi időnk, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek, a felvétel pedig megy. Úgy gondolom, hogy ez tesz minket együttessé: az, hogy nem mások által megírt dalokat énekelünk és játszunk. Soha nem csináltunk ilyet. Intutív módon alkotunk, és ez teljesen más. 
Penn: Ezek vagyunk mi, belőlünk ez jön. 
Képernyőfotó 2014-09-24 - 21.28.42.png
 
Mi a következő lépés?
Penn: A folyamat részeként most nagyon sok hivatalos megbeszélés zajlik, ez a része kikerülhetetlen. Felvettünk egy teljes albumot, ami remélhetőleg a következő 6-9 hónapban meg is jelenik. Nagyon sok dolog van még folyamatban, úgyhogy nehéz arról beszélni, hogy mi következik, az biztos, hogy a következő 6 hónapban sokat fogunk turnézni. 
Simon: Egy nagy vágyunk vált valóra, ősszel lesz egy angliai turnénk, ahol Har Mar Superstar előzenekaraként játszunk. Régi jó barátunk, ő is brooklyni. Európa többi részére is szeretnénk eljutni, de persze mindent csak szépen sorjában.