Rá kell jönnöm valamire. SOHA nem voltak álmaim, és SOHA nem is lesznek. Egyetlen dolog van, ami használható. Az érzéseink - megérzések, az intuíció. Ők vezetnek, ők visznek el oda, ahol boldog lehetsz. Ugyanis néha csak úgy gondoljuk, hogy majd valami boldoggá tesz, közben egy dolgot érdemes megértened: amikor valamiről gondolunk valamit, az elképzelhető, hogy azért történik, mert valamilyen külső hatás ért, vagy egyszerűen csak valakinek meg akarunk felelni, esetleg valaki úgy gondolja, hogy mi abban a valamiban elképesztően sikeresek lehetnénk - és ez lehet, hogy tényleg így van -, .. és nem azért történik, mert arra születtél. ..és vajon mi a sorsa azoknak a dolgoknak az életünkben, ami másokból indul ki és nem magunkból? Bukás. Most már szerintem kezded kapisgálni, hogy ami eddig nem működött, az miért is nem fog soha működni..

e127e41f28_e39d834de12e46778-post.jpg

Az elmúlt két hónapban sztorikat kutattam. Találkoztam dollármilliomos befektetővel, aki az Amazon Kindle-nél megcsinálta a szerencséjét, de nem lett tőle boldog - most viszont befektetőként, kreatív ötleteken dolgozva az. A tegnap estét Penn Badgley-vel és bandájával, a Mother-rel töltöttem, és mint tudjátok, Penn anyagi stabilitását a GG bebiztosította egy életre, ahogy a befektető életét az Amazonnál töltött évek, viszont egyikük sem abból az igazán mély lelkesedésből csinálta azt, amit. Ezért váltottak. Kockázatos dolgot tesznek mindannyian, Pennék például semmit sem keresnek a turnéjukkal, a befektető, Felix helyzetéről nem is beszélve, akinek hosszú távon tud megtérülni az, amin dolgozik. Mégis csinálják.

1534903_4441883422533_8291265440026380597_o.jpg

Amit láttam rajtuk a következő: kitörtek valamiből, amiben benne kellett lenniük ahhoz, hogy azzá váljanak, akik, és végre boldogok akarjanak lenni. Olyan boldogságra gondolok, amit nem a pénz, siker, hírnév hármasa garantálta szabadság ad, hanem az, hogy azt a valamit csinálják, AMIRE SZÜLETTEK. Amiben ők a legjobbak, ugyanis még mindig nem értem, hogy miért kellene egy életen át valami olyat csinálnunk, amihez közünk sincs? Tudom, hogy jó vagyok call centerben, de nem fogok ott ülni, mert nem tesz boldoggá. Azt is tudom, hogy bármelyik reklámügynökségnél csodákat tudnék tenni, kapom is az ajánlatokat, de nem vágyom rá, mert nem tesz boldoggá, csak az időmet pazarolnám vele. Elég időt töltöttem már másoknak dolgozva, itt az ideje, hogy most már csak az én belső késztetésem megvalósításán dolgozzak. 

Ugyanazon megyünk keresztül mindhárman. Felix, Penn és én is. Teljesen mások a körülményeink, de valahol mégsem. És tudjátok miért? Mert mindannyian azon a valamin dolgozunk, amit itt úgy hívnak, hogy "passion", vagy "live on purpose", azaz valami olyan dolgot csinálni, ami az életedet jelenti. Láttam Pennt a színpadon, láttam a Tim Buckley életéről szóló filmben, ő arra született, hogy alkosson, énekeljen, kifejezzen. Művész. Zseniális benne, és látom, hogy boldoggá teszi. Tiszteletben tartja az útjához tartozó dolgokat, azt, hogy felismerik, ha épp nincs eléggé megborotválkozva, és azt, hogy lányok tucatjai futnak oda hozzá selfiért. Tudjátok hogy tudnám őt jellemezni? Aki ismeri a Punnanys srácokat, az tudni fogja, hogy mire gondolok.. Ő valami hasonló. Két lábbal a földön áll, nem érdekli a hírnév és semmiféle csillogás, helyette jól akarja érezni magát, és MER tenni érte. Egy egyszerű, hétköznapi pasi, aki többször kérdezte meg, hogy hogy érzem magam és szükségem van-e valamire, mint az elmúlt két hónapban bárki. Komolyan. Sokkolóan jó arc. Mit gondoltok, milyen érzés lehetett neki bevállalni azt, hogy EGÉSZ életében érezte, hogy zenélnie kell, aztán jött a nagy siker, és vállald fel utána azt a valamit, ami szent neked. Kockáztasd meg azt, hogy lehet, hogy nem lesz sikeres - de tudjátok mit? Ők már nem a sikerért csinálják. Nyilván, mesélték, hogy szeretnék, ha egyszer Európában is turnézhatnának, és sikeresek lennének, de ez a siker már nem az a siker, amit megannyi amerikai, feltörekvő bandában látsz. Ők görcsösen ragaszkodnak hozzá, mert tudni akarják, hogy az milyen. Penn már tudja, hogy milyen, ha lányok ezrei ordítanak utána. Nála letisztult, hogy mi a cél, és ebben már semmi mű sincs. PONTOSAN ezért fog működni.  A Mother csapata hiteles, lelkes, boldog, mert azt csinálja amit.

A tegnap este megváltoztatott bennem mindent. Megmutatta, hogy mint mindig, most is csak az érzéseimre kellett hallgatnom, hogy azt az élményt kapjam, amire szükségem van. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen élményre teszek szert, SOHA. De ahogy már annyiszor írtam, az élet mindig tudatni akarja velem, hogy NEM VAGYOK EGYEDÜL, és az ilyen találkozások, a ragyogó szemük, az, hogy hisznek bennem megerősít abban, hogy mennem kell tovább, mert nincs mit veszítenem, ugyanis az egyetlen célom az életben az lehet, hogy erre a hangra hallgassak, ami mindig súgja, hogy mit tegyek. 

Nem hiszem, hogy tudatosan akartam volna velük találkozni, viszont az intuícióm ordított, úgyhogy hallgattam rá. Neki mindent megteszek, az Összekötve sztorijánál beigazolódott, hogy hallgatnom kell rá. Az a könyv megváltoztatta az életemet, de soha nem lennék itt, ha nem hallgatok egyetlen apró érzésre és írok egy tök idegennek, aki végül akaratom ellenére is a Libriig vezet. Ha pedig ennyi véletlenen át vezetett az utam hozzájuk, ott valaminek lennie kell. SOHA semmi sem történik véletlenül az életemben. Nem véletlenül néztem pont GG-t, és jött a gondolat, hogy mi lenne, ha találkoznánk, az sem történt véletlenül, hogy másnap posztoltak arról, hogy ide jönnek koncertezni, arról nem is beszélve, hogy az interjú is összejött, pedig "csak egy" magyar blogger vagyok, aki ilyen sztorikat keres az új könyvéhez. 

9660f93758f4618_5_6440368d5e-post.jpg

f_23b14e2566c0be4675bbef9826-post.jpg

A tegnap este megtanított arra, hogy BÁRMIT érzek, hallgassak rá, mert meg fogja mutatni, hogy BÁRMI MEGTÖRTÉNHET. Ez az év erről szól, és most már az életem is. Bármi megtörténhet, és bizony a titok csak annyi, hogy merj hallgatni arra a visszatérő érzésre, ami azt súgja, hogy mit kell tenned. Mindent elhoz majd időben. Mindig tudjuk, mindannyian. A kérdés, hogy még meddig rettegsz attól, hogy nekiláss, és meddig kerülöd meg a sorsodat? 

Nekem nincs időm szórakozni. És tudjátok mit? Bevallok valamit. Nekem nincsenek álmaim. Én érzek magamban valamit, a jövőmet, képeket, mosolyokat, találkozásokat, látom mindet, évek óta ez van. Hiszek bennük, és tudom, hogyha továbbra is azt a belső késztetést élem meg, amit lassan hét éve, eljutok hozzájuk. A könyvet is éreztem, azt is, hogy színpadon fogok állni.. MINDENT. De ha kétségbe mertem volna vonni, vagy mertem volna más szegényes fantáziájára hagyatkozni, mert szerintük "szálljak le a földre, és ne álmodjak túl nagyot", akkor még mindig otthon ülnék Vizslás-Újlakon. 

Minden összeáll, végre minden értelmet nyer. Utazni akarok, emberekkel találkozni, sikeresekkel, olyanokkal, akik végre el mertek kezdeni az álmaikon dolgozni, olyanokkal, akik az útjukon vannak. Látnotok kell, hogy senkinek sem egyszerű, látnotok kell, hogy van kiút. Minél több olyan embert láttok, aki elhitte, hogy az életnek nem arról kell szólnia, hogy tolod a szekeret, amit utálsz, és amiben nem vagy boldog, ahelyett, hogy felépítenéd azt a valamit, amihez MINDEN eszköz benned van, mert nyilván arra születtél, ahhoz raktak össze,.. nem is értem.. Mindegy.. Szóval, minél több ilyen példát láttok, annál inkább mertek majd. 

De egy dolgot ne felejtsetek el. Nem kell mindenkinek megváltania a világot, de ha érzed, hogy az, amiben vagy, nagyon nincs rendben, és tudod, hogy mit kellene tenned ahhoz, hogy boldog legyél, kezdj el lépéseket tenni felé. Nehéz lesz. Nem lesz rá időd. Néha még az is lehet, hogy fizikai fájdalmakat fogsz érezni, amikor neki kell látnod. Nem lesz net. Én folyton ezt kapom. Nincs net, rossz lesz a laptop, vagy valami hasonló. Nem vesz fel a kamera, vagy kiimportálhatatlan az a videó, amire szükségem lenne, esetleg nem tölti fel a rendszer azt a Ustream csatornámra, amire szükségem lenne. Az élet folyton tesztel. Próbára tesz, hogy mennyire akarod. Ha akarod, ha mindenáron csinálod, mert bízol abban az érzésben, amit akkor érzel, amikor azon a valamin dolgozol, akkor az élet abbahagyja a tesztelést, és segít. 


Broadcast live streaming video on Ustream

Neki sincs ideje arra, hogy szórakozzon. Ha látja, hogy akarod, ha megteszel érte mindent, ha képes vagy áldozatokat hozni, tapasztalni, tanulni, MINDENt meg fogsz kapni ahhoz, amire szükséged van. Nézd meg az én életemet. Nem gondoltam volna, hogy a Pennel és Simonnal való találkozás ennyit fog adni, de az, hogy odafigyeltek rám, és együtt töltöttük az egész estét, beszélgettünk, külön, együtt, Pennel egy whisky shot mellett, vagy épp Simonnal, amikor lelkesen pakolta ki a cuccokat.. Nem gondoltam volna, hogy ez ennyit fog adni, de hallgattam arra, amit éreztem és megváltoztatta az egész életszemléletemet. 

Fogadd el, hogy nincsenek álmaink, és azok a dolgok, amiket akarsz, mind rosszak. Félrevezetnek, és olyan utakra terelnek, amik sohasem tehetnek boldoggá. Elvárásokból épülnek ők, mások felől érkező elvárásokból. Nem a sajátod, egyik sem az. Csak az a tiéd, amit magadénak érzel, ami belőled jön, amitől azt érzed, hogy életre kelsz. Lesznek dolgok, amik működni fognak, de csak ideig-óráig. Meg kell értened, hogy az élet folyton tesztel. Megmutatja, hogy mire vagy képes, és elhiteti veled, hogy arra vágysz egészen addig, amíg meg nem ölöd az egódat. Egészen addig tud élni, mert onnantól, hogy kikapcsolod az egódat, és senkinek sem akar semmit bizonyítani, valami megváltozik. Elkezdesz befelé figyelni, és meghallani azt a hangot, ami mindig súgja majd, hogy mit kell tenned. Megérzések, intuíció, meg hasonló. Hagyd, hogy éljenek, hogy átalakítsák az életedet, mert a csodák onnantól kezdenek bekúszni az életedbe, hogy meg mered tenni az első lépést affelé a valami felé, ami boldoggá tesz. CSAK AZZAL ÉRDEMES FOGLALKOZNI, semmi mással. Azzal, amit amikor csinálsz, úgy érzed, megszűnik a világ, és újra meg újra át akarod élni. Hozz áldozatokat, merd felvállalni, mert aztán olyan csodák történnek majd veled, mint velem. 

Hogy elcserélném-e ezt az életet bárkivel? SOHA. 

Akard azt, amit nem keresel, hagyd, hogy megtaláljon, hogy boldoggá tegyen, mert az az igazi. Nem az az igazi, akit te azzá teszel, hanem az, aki már akkor is az volt, amikor még nem is ismerted. Talán mindig érezted, magadban, legbelül, de sohasem hagytad, hogy megérkezzen. Hagyd, hogy jöjjön, hidd el, hogy bármi megtörténhet, mert addig, amíg nem hiszed el, gátak és elvárások között élsz. Meg akarod mondani, hogy mi tehet boldoggá, miközben soha nem is fogod tudni. Mindig változunk, folyton másra van szükségünk, mindig másra vágyunk. Vagy szerinted miért van az, hogy elérjük, amire vágytunk, és már nem is vagyunk boldogok?

Hagyd, hogy a pillanat boldoggá tegyen, és az érzéseid vezéreljenek, ők tudják, hogy hol kell lenned. Ne kérdezd, hogy honnan, ez a dolguk - és kik vagyunk mi ahhoz, hogy hátráltassuk őket a munkájukban? Engedd meg, hogy átrajzolja az életedet, hogy hozza a csodákat, a varázslatokat, mert sok meglepetése van még számodra. Ha hagyod. De ahhoz nyitottnak kell lenned mindenre. Le a gátakat, a korlátokat, és hagyd, hogy boldog legyél. MEGÉRDEMLED. 

a95f652c7fbdcca64904fc806f9be58f.jpg

Apropó. Tegnap volt pont egy éve, hogy bemutattuk az Összekötvét, szerintetek milyen ajándék az élettől az, hogy így ünnepelhetem eddigi életem egyik legnagyobb lépését? Arról nem is beszélve, hogy minden, amit leírtam, megtörténik. Oprah, az USA.. És milyen érdekes. A könyvben írtam arról, hogy Ed Westwickkel találkoznak a főszereplők. Akkor a média röhögött. Nos, tessék csak nevetni. Sokkal jobb sztorit kaptam (egyébként egy ismerős mesélte, hogy Palm Springsben találkozott Eddel, és hogy ő valaki olyan, akivel az életben nem akarsz találkozni, mert nem jó fej.. Viszont az élet úgy néz ki jó fej akart lenni velem, és jó tapasztalást hozott. :) ) Annak, aki a szívére hallgatva él, és azt teszi, amit tennie kell, semmitől sem kell félnie. Védve van, és védve is lesz, mindent megkap ahhoz, hogy működjön az, aminek működnie kell. Szoktam mondani, hogy az én főnököm az intuícióm, és nála jobban bizony senki sem fizet. Olyankor fizet, amikor nem is gondolnád, és olyan valamiben, amihez egyetlen pénznem sem fogható.