Bagel-szerdák, mini interjúk, pizza- és bárokban együtt csücsülős Happy hour csütörtökök, több tucat beszélgetés arról, hogy miért szeretnek itt lenni, Comcast látogatás, együtt ebédelések, vacsorázások, és csak egy dolgot tudok mondani: hiányozni fognak. Nem hinném, hogy létezik most olyan hely a világon, ahol szívesebben lennék - mondom ezt azok után, hogy már több, mint egy hónapja látogatom a Ustream irodáját. Ennyi idő után általában mindenhol halálra unom magam, menekülni akarok, el vagy bárhova, de itt valami más. Az emberek törődnek veled - legalábbis velem biztosan, és szeretem őket. D. Tóth András csak annyit mondott, hogy ez a hely sokkal poshabb bármelyiknél, az emberek pedig lazák. És ez tényleg így van. Hiányozni fognak. Nagyon. 

Képernyőfotó 2014-08-08 - 11.09.51.png

Képernyőfotó 2014-08-08 - 11.16.11.png

Az itt töltött idő alatt több interjút készítettem az itt dolgozókkal. A beszélgetések egy része poszt formájában kerül ki a Ustream blogjára, a másik része pedig valamilyen formában a Ustreames bejelentkezéseimben köszön vissza, vagy itt, a blogon. Pár napja pont Sheryllel készítettem interjút, amikor hirtelen megjelent a képernyőn Macklemore és Ryan Lewis, akik épp élő bejelentkezést csináltak.

Sheryl egyébként a Ustream oldalán megjelenő tartalmakért felelős, ő az egyike azoknak, akik folyton figyelik, hogy épp milyen műsorok zajlanak élőben. Gondolhatnád, hogy halál unalmas az, amit ő csinál, de elég csak tíz percet vele tölteni, hogy rájöjj, szuperizgalmas munkája van - amit imád. Előtte egy hatalmas képernyő, mellette egy másik. A nagyobb apró printscreenekkel van tele, a másikra pedig át tudja húzni őket, kinagyítva a képernyőmentést, hogy meg tudja nézni épp mi zajlik a csatornán. Miközben meséli, hogy már hány világsztár használta a Ustreamet (pár hete pl. Nicki Minaj), épp Macklemore és Ryan Lewis jelentkezett be élőben.

Broadcast live streaming video on Ustream

Pontosan ez lehet a hátránya is az ő hétköznapjaiknak. Látnak mindent, ami néha jó, néha kevésbé. Az biztos, hogy szuperérdekesek a hétköznapjaik, ugyanis a világ minden pontján emberek milliói használják a Ustreamet, ők pedig betekintést nyerhetnek különböző kultúrákba anélkül, hogy egy métert utaznának. Nyitva előttük a világ. Látják a drámákat, a háborúkat, a szomorú dolgokat, ugyanakkor előttük a sportesemények, a koncertek, és milliónyi olyan közvetítés, ami szórakoztat, feltölt, és arra ösztönöz, hogy legközelebb is visszatérj. 

És hogy mit tanultam tőle? Az élet nemcsak a jó dolgokról szól - ők aztán ezzel minden áldott nap szembesülnek. Ott van az orruk előtt a világ minden létező arca. A tojásokból kikelő madarakon át a Dalai Lámáig mindenki üzeneteket közvetít, ők meg látják nulla-huszonnégy órában. Az egyik pillanatban még valami nagyon vicceset látnak, a következő pillanatban már lehet, hogy egy másik kamera előtt bomba robban. Sohasem tudhatod, hogy mi következik, hogy a mi a következő lépés. Nem tudsz felkészülni az életre, az egyetlen dolog, ami működik, ha hagyod, hogy az élet készítsen fel arra, ami előtted áll. Nehéz, de meg kell tanulnod továbblépni, bármennyire is fáj, akármennyire is nehéz, vannak dolgok, amikkel semmit sem tudsz tenni.