Évekig nem találtam a helyemet. Egyedül éreztem magam - ezért kezdtem el írni. Hamar rájöttem, hogy ez az egyetlen valami, amit az otthonomnak nevezhetek. Onnantól már nem voltam egyedül, ugyanis van egy világom, ahova bármikor visszamehetek, MINDIG számíthatok rá - ha nyitott vagyok, és elfogadom azt, ami jön - ,szeretettel várnak, hisz az enyém. Nem vehetik el, biztos dolog az életemben, valami, ami nélkül sohasem tudtam élni, hiszen mindig ott volt körülöttem, jelezve, hogy mi bizony összetartozunk. Éveken át mégis vágytam ide, Amerikába, és gondoltam, majd itt találom meg a helyemet - miközben már rég megvolt az otthonom. Az én otthonom ugyanis az írás. Teljesen mindegy, hogy hol vagyok, ha a FLOW-ban vagyok, boldog leszek, mosolyogva, könnyedén vonzok be mindent, amire szükségem van ahhoz, hogy az utamon haladjak. Ez történik évek múlva és imádom. De van ám, hogy megakadok. Olyankor nincs következő lépés, csak egy helyben toporgás. 

40ccd60bf5abf2364b4e2ea8bbc87f58.jpg

Akárhányszor úgy érzed, hogy valami nem oké, az csak azért lehet, mert nem figyelsz oda magadra, vagy egyszerűen csak túl sok dolgot szeretnél egyszerre csinálni, a magaddal szemben támasztott elvárásaidról nem is beszélve.. Ilyenkor inkább leveszed a szemedet a fókuszról, ugyanis megrettensz. Olyanokat gondolsz, hogy úgysem fog sikerülni, úgysem vagy képes arra, amit kitűztél magad elé, és megállsz - miközben MINDEN az utadhoz szükséges erő benned van. 

Ma pont erről beszélgettünk egy új ismerősömmel, Libertyvel, akinek nagyon tetszettek a sztorimban azok a pontok, amikor az történt, hogy valami olyat kezdtem csinálni, amihez közöm sem volt. Imádta. Hogy miért? Mert olyankor voltam a legerősebb. Olyankor, amikor mertem, amikor nem érdekelt, hogy mások mit szólnak, hiszen akkor nem volt más választásom, minthogy elindulok azon az úton, amin. Volt, akinek azt mondtam, amikor munkát szerettem volna, hogy "Hónapok óta nem találod a megfelelő embert a pozícióra, miért nem segítesz abban, hogy én legyek a megfelelő ember?" Gondolhatjátok. Pislogott kettőt, én meg megkaptam az állást, és olyan sikereket értem el, amit addig senki.

_94d3170b60e6f6_e0_d__3_f598-post.jpg

Ha nincs más választásod, megteszed. Kinyitod a szád, és megteszel mindent magadért. Mert magadért kell megtenned. Azért, hogy "életben" maradj. Én megtettem annak idején, mert akkor nem volt más választásom.

Most máson dolgozom, más kapcsán érzem, hogy még az első lépcsőfok előtt vagyok, de csinálom, mert tanulni akarok - és ezt a fejlődési folyamatot Ti is láthatjátok. IMÁDOM. A Ustream csatornámon én vágom a videókat, én készítem őket, és bár igen, még egész kezdetlegesek, de azt akarom, hogy lássátok, nincs abban semmi, hogy kitartóan dolgozol azon, amiben hiszel. Imádom azt az érzést, amikor videót vágok, és fel merem vállalni a végeredményt előttetek, vagy azt, hogy fejlődök. A következő hetemet, amit egyébként pihenéssel is tölthetnék, a Ustream irodájában fogom tölteni, ugyanis ott szuperjó helyszínek vannak, és tök jó videókat tudok felvenni, és pihenés helyett azon fogok dolgozni, hogy minél inkább összeálljon az, amit tervezek.

De egy dologban biztos vagyok: ha ezt a mennyiségű munkát beleteszem szeptemberig, egyre jobb leszek, és ha már csak azt elérem ezzel, hogy ti is merjetek valami újba kezdeni, és felvállalni, hogy mások kinevetnek érte.. Már megérte. Legyen fontosabb a saját boldogságod, mint a gyávák erőtlen visszahúzása.

Jobban szeretsz videót nézni, mint olvasni?
Közkívánatra! LIVE MORE!
Mostantól egyre több bejegyzéshez születik majd videó!  


Broadcast live streaming video on Ustream

Visszatérve. Vannak nehéz időszakok, amikor kikerülsz a FLOW-ból, ami viszont ilyenkor szuperhatékony megoldás, ha felsorolod, hogy miért vagy hálás az életedben. Nem szabad hagynod, hogy a félelmeid eluralkodjanak rajtad, tudnod kell, hogy ki vagy, és néha bizony muszáj emlékeztetni magad erre. Onnantól, hogy ezt a gyakorlatot beépíted az életedbe, minden reggel azon fog járni az agyad, hogy ugyan ma mi fog történni velem, amiért hálát adhatok?

Az, hogy kigyomlálod magadból az "úgysem sikerül", "semmi értelme" és hasonló kétségeket, és helyette csak azt látod, hogy a te dolgod az, hogy edzed magad, és a lehető legtöbbet dolgozol azon, hogy elérd a célodat. Amikor pedig eljön az ideje a változásnak - és ha meg kell történnie -, akkor BE FOG KÖVETKEZNI. Pár napja több indokból kifolyólag elkezdtem tematizálni a blogon megjelent posztjaimat, és megdöbbentő volt látni, hogy nem véletlenül jött akkor a siker, amikor. Ki kellett forrnia a stílusomnak, és bennem az üzenetnek, amit át kell adnom. És addig, amíg nem hiszel magadban 100%-osan - ahogy én sem tettem -, addig nem vagy teljesen benne a FLOW-ban. 5O% legalább mindig azt kutatja benned, hogy vajon mikor mondja azt valaki, hogy képes vagy rá, és mégis arra hallgatsz, aki azt mondja, hogy nem fog menni.. Így hiába is teszel munkát abba, amit annyira imádsz, nem érsz el sikert. 

Fogadd el, hogy az élet okosabb mint te. Mindig volt, és mindig is lesz kreatívabb és számodra kedvezőbb megoldása, olyan, ami tényleg boldoggá fog tenni. Csak hagyd már, hogy tegye a dolgát, és ne állj az útjába. Ne te akard kitalálni, hogy mi lesz majd jó neked. Hallgass az érzéseidre, és merj velük haladni az úton. Az, aki tesz, ahhoz bizony megérkezik a segítség. Aki akar, amellé odaállnak mások és megfogják a kezét, mert akarni jó, és aki akar, az motiváló, annak erőre van szüksége - és mindig azt kapod, amiről azt hiszed, hogy szükséged van. Mindig. Ha ácsorogsz, akkor még több jelet kapsz, hogy megállj, indokokat arra, hogy miért ne indulj el. De ha elindulsz, akkor csak a zöld lámpákat fogod kapni, a segítő kezeket, mert menned kell.. Te döntöd el, hogy mit szeretsz jobban. Toporogni, vagy lépkedni előre.

042639618ebcce19250319c06bd03bb0.jpg

Imádom ezt a várost, inspirálnak az utcák, az emberek, a hozzáállásuk, az, hogy mindenki lelkes valamiért. Imádom, hogy a Prezinél és a Ustreamnél is olyan emberekkel találkozom, akiknek ragyog a szeme. Már harmadik hete van lehetőségem bekukkantani a Prezi életébe, és az, hogy a munkáján kívül többen is vannak, akik a saját álmaikon is dolgoznak, ami miatt pedig eszméletlenül kiegyensúlyozottak, tök jó. Tölts el velük egy kis időt, és hamar kiderül, hogy mi az ő kis saját, Prezin kívüli világuk. Hogy mik az álmaik, hogy mi az, amiben hisznek, mi a céljuk, miért dolgoznak. A Bridge Budapest célja gyönyörűen visszaköszön mindkét cégnél: ők nemcsak mondják, hogy merd követni az álmaidat, hanem támogatják is benne azokat, akik elindulnak az úton. Imádom, hogy itt nem gond az, ha valaki mondjuk zenél, vagy a saját startupját építi. Talán pontosan ez az a szabadság, ami miatt keményen dolgoznak a Prezin belül, mert tisztelik és becsülik azt a fajta vezetést, ami támogatja őket. (Emlékszem azokra a helyekre, ahol én dolgoztam. Mindenki titkolózott, nem mesélt a második életéről, mert tudták, hogy a főnök azonnal kitenné őket.. Emiatt folyton stresszesek voltak, kibeszélték egymást, a főnököt, semmi sem volt jó nekik.. Itt ilyen nincs. A Prezinél például nagyon fontos, hogy mindenki azt csinálhassa, amit szeret, hiszen tudják, másképp a cégnek ártanának, és az történne, ami sok-sok ezer munkahelyen történik naponta. Mindenki gyilkol mindenkit. Itt ilyennek nyoma sincs.)

Már egy hónapja itt! Köszönöm a Bridge Budapest támogatását! :)
Még soha nem vált egy hónap alatt ennyi álmom valóra! 

bridge_budapest_logo.jpg