Amikor majd nagyot mersz álmodni, azt fogják mondani, felejtsd el. Hogy nincs értelme, hogy nincs olyan, hogy sikerülni fog. De te csak arra hallgass, ami belül hajt, ami minden reggel arra késztet, hogy felébredj, hogy menj és azzal foglalkozz, ami boldoggá tesz. Fedezd fel, égesd el, hagyd, hogy lerombolják, nézd meg, hogy mi marad belőle, mert abból fogsz építkezni - csak az maradhat meg, ami hozzád tartozik, minden más eltűnik ha tűz éri - de az, ami a tiéd, összetörhetetlen. Várhatják, hogy összedől, hogy összetörik, de ha meg is teszi, új formában születik újjá. Olyanban, ami még boldogabbá tesz, amitől egy teljesen új szintre lépsz. Új életet kapsz. Fejlődsz. Erősebb leszel. Bátrabb. Olyan élet kezdődik, ami megmutatja, több van benned, mint gondolnád. Csak merd felfedezni, kipróbálni, hagyd, hogy támadják, hiszen látnod kell, hogy hol szorul erősítésre, hogy mi az, ami nélkül nincs tovább. Örülj a harcoknak, mert azok edzenek. Csak ők tudják megmutatni, hogy több erőd van, mint gondolnád. Sokkal több.

d4571c3fd9_ce6ed_b54406e3d7f-post.jpg

Az, aki tudja, hogy mire született, az, aki felvállalja, erős, legyőzhetetlen. Az megy előre, mosolyogva teszi a dolgát, mert tudja, csak ennek van értelme. Bátran tesz fel mindent egy lapra, mert tudja, valójában nincs mit veszítenie.

Lassan két hete kezdett el minden eddigi álmom megvalósulni. Nélkülük megfulladtam volna. Ők éltettek, miattuk csináltam végig azt az utat, amit visszanézve nem is értem, hogyan tudtam megtenni. Erő kellett hozzá meg kitartás. Mosoly még akkor is, amikor nem volt rá okom. Erő, meg még egy lépés akkor, amikor úgy éreztem, nem akarom folytatni az utat. Hogy minden szürke, hogy nincsenek színek.. De ott voltak ők. Az álmaim. Csak pár kép volt az egész, de annyira erősen éltek bennem, hogy tudtam, hinnem kell bennük. Abban, hogy jönnek, hogy boldoggá fognak tenni, hogy végül megtalálom a helyemet, ahol boldog lehetek - hiszen az élet nem szólhat arról, hogy olyan helyen élek, ahová nem is tartozom valójában. Hittem abban, hogy egyszer hazaérek - hiszen eddig nem tudtam, hogy milyen érzés az, hogy valahol otthon vagyok. Lassan két hete érzem azt, hogy megérkeztem. Végre otthon vagyok.

473dedb0e40554b01153b4f3b21f-post.jpg

Az első hetemen rögtön megtanítottak egy fogalmat: channelling. A jelentése egyszerű. Min van a fókuszod? Csak ez számít. Tudd, hogy mit akarsz, és egy percig se hagyd, hogy máshova terelődjön a figyelmed. Igen, jelen pillanatban az álmaimat élem, de egy dolgot nem szabad elfelejteni: szeptember 1O-én felülök a repülőre, és egészen Budapestig meg sem állok. Már most pöröghetne azon az agyam, hogy mennyire borzalmas lesz itthagyni a helyet, ahol végre felhőtlenül boldog vagyok, motivált, ahol végre megint azt érzem, amit 7 évvel ezelőtt: tenni akarok. 

Az, hogy mire fókuszálsz, nagyban befolyásol. Ha folyton a gátakat, a korlátokat erősíted, minden erődet elveszíted. Elveszik a lehetőséged arra, hogy megvalósíthasd azt, amit meg kell. Elveszik minden esélyed arra, hogy egyszerűen csak boldog legyél. A negatív gondolatok leterhelnek, láthataltan ketrecbe zárnak, ahonnan pár hét után lehetetlennek tűnik majd kiszabadulni. Ne kérd a figyelmet, tedd a dolgod, szeresd, élvezd, és megkapsz mindent az élettől. De az, aki a figyelemért harcol, sohasem kerül a helyére. Sohasem nyílnak meg neki a kapuk.

573_b18e028237eb60158dd417f9-post.jpg

Nyitott vagyok és nyitottságra találok. Imádom, hogy lépten-nyomon ismerkedem, hogy egyre több kapu nyílik meg előttem, hogy olyan emberekkel találkozhatom másfél hét után, akiket itt sokan csak hosszú évek kitartó és kemény munkája után ismernek meg. Az, hogy a Prezi által lesz lehetőségem találkozni a Facebook Pages egyik managerével, vagy hogy a Ustream holnap a CBS-hez visz, a következő hétre pedig sikerült leszerveznem azt, hogy a Universal Studios fogadjon, vagy hogy a TEDx szervezői legyenek kíváncsiak a sztorimra LA-ben.. Ezek mind olyan dolgok, amiket lehetetlen felfogni - főleg, hogy a TEDx egy olyan kaput nyithat meg előttem, ami mindent megvalósítana. Az, hogy tegnap a Stanford campus-on járhattam, ott, ahol Steve Jobs is megfordult... Felfoghatatlan. Minden olyan, mint a filmekben: hatalmas autók a parkolókban, óriási pálmafák amerre a szem ellát, .. de van valami, amit a képek nem adnak át. Az az energia, ami belengi a campust. Sokkolóan motiváló a környezet: ez a Stanford, ami motivál, inspirál, a maga varázsával arra ösztönöz, hogy tanulj, hogy fejlődni akarj. 

DSC_0523.jpg

DSC_0529.jpg

DSC_0538.jpg

DSC_0535.jpg

DSC_0547.jpg

DSC_0554.jpg

A pillanat, amikor bebizonyosodik, hogy végig igazad volt, amikor azt mondtad, hogy nem a helyeden voltál - erősít, bebizonyítja, hogy az a belső hang valóban nem téved. Az ember érzi. Tudja azt, hogy valami az övé, vagy nem. Van, ahol megfullad és van, ahol újjászületik. Így érzem itt magam. Úgy, mint aki újjászületett, és nemhogy egy tiszta lapot, hanem egy új életet kapott, ahol már nincsenek lehetetlenek. Sokkal egyszerűbb egy olyan életben élni, ahol már tudod, hogy mit akarsz, hogy mire születtél, mint abban, ahol napról-napra azért küzdesz, hogy megtaláld az utad. Tisztán tudom, hogy mi a cél. Lehet, hogy még távol vagyok tőle, de nem érdekel. Felvállalom, és megteszek mindent azért, hogy napról-napra jobb legyek, és elérjem. Soha nem éreztem olyan motiváltnak magam, mint eddig. 

A kérdés, hogy fel mered-e vállalni, hogy az álmaid csak három hónapig tartanak. Hogy nincs tovább, hogy ennyi van, de ez a három hónap valami olyan, amiért örökre hálás lehetsz az életnek. Én felvállalom. Nem érdekel, ha egyszer vége lesz, legalább lesz miről írnom egy könyvet, és elmondhatom, elég bátor voltam, hogy megvalósítsam az álmaimat, miközben el mertem fogadni, hogy tart, ameddig tart. Csak ennek van értelme. Én nem akarok egy olyan életet élni, amikor nem tudom, hogy milyen az, hogy boldog vagyok, nyugodt, mert végre odaértem, ahova egész életemben siettem. Ha három hónapra kaptam meg, akkor három hónapra, de megérte. Megérte, már azért, hogy megmutassam nektek, hogy egy egyszerű lány is elérhet valami igazán nagyot saját erőből anélkül, hogy vetkőzne, pornós lenne, vagy valóságshowkban szerepelne. 

c20bc5834880cf_29c49fff1d9_3-post.jpg

.. hogy mi lesz ezek után..? Nem mindegy? Meg kell tanulnod a jelenben lenni - ahogy a bikram jóga tanár mondta, "Egyszerű kibírni a 6O fokot 9O percen keresztül, csak egy mély levegőt kell venni, és el kell mondanod magadnak, hogy minden rendben és nem lesz gond. Ugyanis mindig olyan dolgok miatt stresszelünk, ami nincs is. 6O foktól nem lesz bajod. Csak ezt nem szabad elfelejtened."