Minden sértett hang mögött ott a félelem, a gyengeség, az azt való takargatni akarás. Mert nem szabad, hogy lássák, hogy gyenge vagy, miközben pont, hogy a viselkedéseddel villantod fel a legcsúnyább sebedet. Azt, amiről néha megfeledkezel, vagy talán úgy teszel, mintha nem is lenne. Közben meg van. Csak az vált ki belőled ellenérzést, amiből van benned is.

large-1_24.jpg

Csak arra tudsz reagálni - vagy arra, amiből nincs, de szeretnéd, hogy legyen. Az, akinek van élete, aki a helyén van, akiben nincs frusztráltság, nem más életében turkál, nem gonosz. Az egyszerűen csak azon van, hogy minden áldott nap tegyen valamit az álmaiért, hiszen tudja: csak ez teheti boldoggá. A rosszmájúság magányos dolog, valami, ami megállít, és nem hagyja, hogy boldog legyél - ahelyett, hogy meg mernéd lépni, hogy megváltoztasd az életed. 

If-its-not-your-story-to-tell-you-dont-tell-it.jpg

"INKÁBB KINT LEGYENEK A GONOSZOK, MINT BENT" 
- Jim Carrey

Mindenkinek van egy sztorija, valami, amit titkol, amiről nem beszél, ami fáj neki, amitől gyengének érzi magát, amit el kell fedni, valami, ami csak a sajátja. Az igazi kihívás akkor kezdődik, amikor fel mered vállalni a sztoridat, a harcodat, a gyengeségedet, és meg mered mutatni másnak is. Azt, hogy ez vagy te, és kész, vagy elfogadnak így, vagy nem. Onnantól, hogy megmutatod magad, hogy ki mersz tárulkozni, megváltozik az életed. Láthatóvá válsz, és megkapod a segítséget ahhoz, hogy fejlődni tudj, hogy haladhass előre. Csak merd megosztani a sztoridat. Motiválj másokat, ugyanis ennél többet nem tehetsz.


Oszd meg a sztoridat a Prezivel! Például így: http://prezi.com/utpou36yd-wc/draw-my-life/

Merd kutatni, hogy merre kell menned, hogy hol érzed jól magad, hiszen nem élhetsz frusztráltan. Nem lehetsz boldogtalan, ugyanis az életnek többnek kell lennie annál, minthogy folyton kifelé nézel, miközben a megoldás mindenre benned van. Ott rejtőzik, súgná, hogy merre kell menned, de tudod vannak, akik annyira el vannak foglalva azzal, hogy másokat leállítsanak, hogy meg sem hallják a saját hangjukat. Mivel gyávák, és csak a kifogások gyártásához elég bátrak, mindent megtesznek azért, hogy mindenki más ott maradjon, ahol ők. Hogy az legyen a normális, hogy egy helyben toporogsz. 

De az nem élet. Egy helyben toporogni hülyeség, valami, ami teljesen leépít. Egy helyben toporogni olyan, mintha nem hinnél magadban, mintha utálnád az életedet azért, amilyen - közben meg bármelyik pillanatban megváltoztathatnád az egészet. Persze az út hosszú. Tegnap a Prezis srácokkal egy még az első lépéseinél járó startupnál voltunk, a doxIQ-nál. Amíg a Prezis programozó csapat a Haskell (programozási nyelv) kapcsán szerzett tapasztalatokról beszélgetett, addig én megismerhettem az egyik alapítót, Michael-t, és a közösségi médiával foglalkozó Abby-t, aki mesélt arról, hogy ők hogyan dolgoznak, hogy miben más az amerikai piac a közösségi média téren, mint a magyar - egy picit azért több annál, hogy itt mindenki használja a twittert.. :)). Sokat beszélgettünk a siker felé vezető útról, arról, hogy sokan rögtön akarnak siker, és ezért hamar fel is adják a saját startupjukat, hiszen hosszú éveken keresztül belefektetni a munkát.. Na, azt már nem sokan akarják. Jelenleg még egy kis irodában dolgoznak, de bármikor kaphatnak egy tőkeinjekciót, csak kitartó, kemény munkára és persze szerencsére van szükségük, hiszen ahogy mondták: "San Francisco-ban bármi megtörténhet. Ha valaki itt nem talál befektetőt a startupjához, akkor sehol sem fog."

bf38e6cde01785bf8bfb2ebd122b73cd.jpg

Ahogy látjátok, a siker útja mindenhol rögös, hosszú évek munkája és harcai csalogatják ki a földből az elültetett magot. Azt a magot, ami mindenkiben ott van, a kérdés, hogy el mered-e ültetni, és tudod-e elég türelemmel táplálni ahelyett, hogy siettetéssel megölnéd? 

logo_1.jpg

 Az út támogatója a Bridge Budapest, a Prezi és a Ustream.