Néha csak azon kapod magad, hogy az, amit a valóságodnak hittél, mennyire mulandó. Az, amiről azt gondoltad, évekig fog tartani, egyszer véget ér - és valami teljesen mássá alakul át. Erről szól a fejlődés. Arról, hogy többé válunk, erősebbé, mint voltunk, olyanná, aki az életéből ki tudja venni azt, amit szeretne, és csak azzal sétál tovább - minden mást maga mögött hagyva, mindent, ami gyengíti. A fejlődés azt jelenti, hogy nem ragaszkodsz ahhoz, ami nem tesz boldoggá, és feltérképezed azt, ami igen. 

large-2_11.jpg

Az én életem eddigi LEGNAGYOBB lépése áll előttem, hála a Bridge Budapestnek. Lezárul életem első 25 éve, új minőségben, új tapasztalatokkal folytatódik, amolyan igazi blogolni való sztorikkal, agilis, motiváló emberekkel fűszerezve, sok erőt és inspirációt gyűjtve változtat meg mindent. Leginkább azt, ami eddig volt. Az albérletem már szinte üres, minden, ami az életem része volt, már úton van haza, Vizslás-Újlakra. Feleslegesnek tartottam fizetni egy albérletet három hónapig, szeptemberben úgyis kell valami új. Új kezdet, új albérlet - vagy ahogy alakul. Hiszen ne felejtsétek el. Ez a bármi megtörténhet éve. 

Mutasd meg instagrammon a
Te BÁRMI MEGTÖRTÉNHET pillanatodat!
Használd az #anythingcanhappen hashtag-et, hogy lássam,
a Te nyarad milyen csodákat hozhat!
Járj nyitott szemmel, lásd meg, és mutasd meg nekem is!

A következő három hónap masszív blogolással fog telni. Heti legalább 3 posztot olvashattok majd itt, a blogon, a Facebook oldal természetesen továbbra is fog üzemelni, és a Ustream-en is folyamatosan bejelentkezem, és mesélek arról, hogy milyen kint - így azok, akik nem szeretik a hosszú bejegyzéseket, egyszerűen megnézhetik a műsort. 

large-3_6.jpg

Ez a hét a búcsúzás hete volt. Sorra kerültek elő olyan emberek, akiktől lehet, hogy magamtól el sem búcsúztam volna, de valamiért jönniük kellett. Talán azért, mert mind valami olyat adtak, egy szót, egy gondolatot, egy ölelést, ami teljessé tette a képet. Volt, akitől azt hittem, hogy nem kedvel, közben meg kiderült, hogy sorra bevéd, ha támadás ér, és nem mellesleg nagyon hisz bennem. Mások egyszerűen csak felhívtak, mert eszükbe jutottam, megint mások pedig csak véletlenül pont ott ültek, ahol elsétáltam, és könnyes szemmel, őszintén mondták el, hogy mennyire büszkék rám. Minden nap okkal van ott, ahol. Időzítve van. Egyszerűen minden egy tökéletes terv része, sok-sok megtervezett találkozással, olyanokkal, akik egy képet raknak ki, egy olyat, ami csak akkorra tud elkészülni, amikorra el kell készülnie. Ki kell várni, hogy megszáradjon a festék, mert másképp nincs festmény. Türelmetlenkedhetnék azon, hogy miért kell még itt lennem, és miért nincs már vasárnap, de semmi értelme. Helyette nyitott szemmel járom az utcát, a dolgaimat intézve, és észreveszem az élet jelzéseit. A találkozásokat, az egy szavakat, hiszen minden tanítás, és arra készít, hogy vasárnap tiszta szívvel, nyugodtan szállhassak fel arra a bizonyos gépre, amiről gyerekkorom óta álmodom. 

10475688_909952429031083_5507572431086769890_n.png

Van egy TED-es előadás a sikerről. Elizabeth Gilbert, az Ízek, Imák, Szerelmek szerzője beszél benne arról, hogy hogyan lehet elkerülni a kívülről érkező elvárásokból adódó, az életedre nehezedő nyomást. Hiszen írt egy best sellert, nincs ember, aki ne hallott volna róla, és mi következik utána: a következő könyvnek vagy úgy áll neki, hogy retteg, mert mi van, ha ez kevésbé lesz sikeres, vagy úgy áll hozzá, hogy csak a dolgát teszi, mert neki nem kell azzal foglalkoznia, hogy mennyi fogy el a könyvből. Az ő dolga csak az, hogy kiadja magából azt, ami jön, és megérintse azt vele, akit meg kell érintenie. El is mondja, nagy valószínűséggel élete legnagyobb művét már letudta. 

Ez a videó nagyban formálta Az igazi kötelék megszületésének időszakát. Leginkább az érzelmi oldalt. Dolgoztam rajta, beletettem minden tőlem telhetőt, és soha nem járt azon az agyam, hogy mi lesz akkor, ha nem lesz akkora sikere a könyvnek, mint az Összekötvének. Segített volna rajta? Nem. Ha bármit csinálsz, egy különálló lényt hozol létre, legyen szó egy festményről, könyvről, cikkről, egy dalról.. Ami aztán a saját életét kezdi élni, amit nem tudsz befolyásolni - egyszerűen csak bele kell raknod mindent, de ha elengedted a "kezét", az már az ő élete. Egy dologban biztos lehetsz: annyi ereje lesz, amennyi emberhez el kell érnie. 

 

- Összekötve: http://bit.ly/összekötve
- 99 léleksimogató gondolat: http://bit.ly/99-leleksimogato-gondolat-oravecz
- Az igazi kötelék: http://www.libri.hu/konyv/oravecz_nora.az-igazi-kotelek.html

- Tejszínhab nélkül (rendelhető NYOMTATOTT vagy e-book formában):http://bit.ly/tejszínhab-nélkül

Ez beigazolódott, Az igazi kötelék kapcsán is. Az Összekötve folytatása már az előjegyzési sikerlisták élén nyitott, megjelenése óta, lassan két hete, az üzletek sikerlistájának 3. helyén áll. Ezt Nektek köszönhetem, ugyanis Ti generáljátok. Ti szavaztok bizalmat azzal, hogy valami olyat szereztek be, amiben teljesen levetkőztem, amiben én is benne vagyok. Fájt, rettegtem tőle, hiszen valami olyanról írtam, ami az én életemben jelenleg nincs meg, viszont megtettem ÉRTETEK. Hiszen tudtam, hogy valakinek le kell írnia, valakinek kell ezzel a témával foglalkoznia, ugyanis ha én ennyire szenvedek tőle, attól, hogy mindenki bezárja magát, hogy nem mernek szeretni, akkor valószínű, nem vagyok vele egyedül. Örülök, hogy elértem a célomat, köszönöm a visszajelzéseket! :)

Kérdeztétek, hogy lesz-e folytatás. Nem, nem lesz. Bennem ez a sztori így kerek - ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesz más regény, könyv, vagy egy újabb 99. :) Viszont mivel több száz üzenetet kaptam arról, hogy ti még el tudnátok képzelni a folytatást, úgy döntöttem, hogy még inkább "nektek adom" a történetet. Kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok, mi lehet Kloé és Beni sorsa végül? Hogy el tudjátok-e képzelni őket hosszú évek múlva együtt? Vagy egyszerűen csak pár évig erősítik egymást, hiszen a kötelék, ami köztük van képes arra, hogy megjavítsa azokat a berögződéseket, amik miatt eddig boldogtalanok voltak... 

Írd meg maximum egy A4-es oldalban, hogy hogyan képzeled el a folytatást!
Küldd el ide: http://www.facebook.com/oravecznora!

A legjobbat minden hónapban egy dedikált könyvvel díjazzuk. 

Időtartam: 2O14. június 15 - szeptember 1O.
Sorsolás: minden hó 3O-án 

10158ee19053f0133095_6879_54-post.jpg