Most, ahogy közeledünk a könyv megjelenésének dátumához (május 3O., hamarosan előjegyezhető!), és életem LEGLEGLEG bevetésére (Amerika tour a Bridge Budapest újságíró-ösztöndíjasaként), eljött az idő, hogy újabb képeket készítsünk rólam, ugyanis több, mint egy éve nem álltam kamera előtt, most pedig az új könyv kapcsán szükség lesz új fotókra. 

Screen Shot 2014-05-13 at 20.18.48.png

Az, hogy kivel készíttetem ezt a sorozatot, egyértelmű volt. A tavalyi fotózáson ismertem meg Botond Marcit, aki ott akkor a fotósnak, Hrotkó Bálintnak segített. Azóta barátok vagyunk. Marcival aztán egy Valóra váltomos fotózáson dolgoztam, ahol csodaszép fotókat készített. Persze addig is tudtam, hogy szépek a munkái, ugyanis többek között a Magentának is fotóz, de tegnap végre azt is megérthettem, hogy miben más ő, mint a többiek. Hogy mi a titka.

535052_459065680783040_158358546_n.jpg

Hiszen millió fotós van, és úgy gondolom, hogy addig egy szakma sem tud telítődni, amíg valaki megtalálja a saját módját annak, hogy kifejezze magát. Marci megtalálta. Rengetegen megkerestek azzal az ajánlattal, hogy készítenek rólam fotót. Nos, én gyűlölöm, ha beállítanak, nálam sokkal inkább működik, ha spontán fotókat készítünk. Nem erőltetett, természetes, abból érződik, hogy én vagyok az, akit a képen látsz. Nem szeretnék olyan képeket viszontlátni magamról, aminek köze nincs hozzám. Már a Valóra váltomos fotózásnál is feltűnt, hogy ez a nap valahogy más. Hogy miért? Mert Böbe félénkségét hamar levetkőzte, és igazából csak ennyire van szükség. Számomra az a jó fotós, aki el tudja érni, hogy ne zavarjon a fényképezőgép, hogy teljesen megfeledkezz arról, hogy épp mi történik, és merd önmagadat adni. Marci ezt el tudja érni. Persze én is jöttem az "én nem szeretem, ha fotóznak" dumával, de hamar rájöttem, hogy róla a kifogások úgy pattognak le - "jajj, hagyjuk már, te vagy a selfie-királynő" :D - , hogy rájössz, tök feleslegesen mondogatod a berögződéseidet, szerinte úgy vagy jó, ahogy, és add magad. Te meg adod magad, mert nincs más választásod.. Aztán amikor megmutatja a képeket, amik készültek, rájössz, hogy csak ennyi dolgod van. 

Botond Márton: http://www.facebook.com/martonbotondphotography

unnamed_4.jpg

Screen Shot 2014-05-13 at 20.33.04.pngÖnmagadat pedig csak akkor tudod adni, ha tudod, hogy az milyen. Ezért van az, hogy csak barátokkal szeretek dolgozni, mert ők annak látnak, amilyen vagyok. Nekik Nóri vagyok, és ők azt is hozzák ki belőlem. Nem véletlenül kértem fel Birkás Timi sminkmestert és Mácskovics Milánt - továbbiakban Milu - a smink és a haj elkészítésére. Milut hosszú évek óta ismerem, és már a tavalyi fotózás alkalmával is láthattátok őt a képeken, ugyanis akkor is ő segített. Most is szuper loknikat varázsolt, alig várom, hogy lássátok a frizurámat! 

Mácskovics Milán: https://www.facebook.com/milan.macskovics

A sminkről nem is beszélve. Az elmúlt napok egész hosszúra sikeredtek, rengeteg dolog fut egyszerre, így sokat nem tudok pihenni, viszont Timi a kialvatlan arcommal és a karikás szemeimmel is tudott mit kezdeni, és egy teljesen új arcot varázsolt nekem. A pillanat, amikor tükörbe nézel, és meglátod magad.. Annál jobb szerintem nincs. Amikor a smink és a haj elkészül és belenézek a tükörbe, csak egy dologra tudok gondolni: valójában mindenki gyönyörű, csak tudni kell, hogy mi a módja annak, hogy kihozzuk. És ez nemcsak a sminkre és a hajra igaz. Ismerd ki magad, tudd, hogy mi tartozik hozzád, és csak abban a valamiben élj, mert az fog boldoggá tenni. Más cél pedig nincs. Csak az, hogy megtaláld a helyedet, hogy addig menj, amíg azzá nem válsz, akivé válnod kell. Ugyanis mindenki okkal érkezett ide, mindenkiben van valami, amit edzeni kell. Megmozgatni, kiismerni, tudni, hogy mi miért működik, és mi az, ami sohasem fog. Az előnyös oldaladat megmutatni, azon dolgozni, mert az fog boldoggá tenni. Téged és másokat is. Szomorkodhatsz egy életen át afelett, ami nem tetszik, de attól nem fog megváltozni, csak depresszívebb leszel. Egyetlen dolgod van: elfogadni magad, szeretni a ragyogást, a csillogást, ami bizony ott van a szemedben, amikor valami boldoggá tesz. Lásd meg, hogy mi az, vedd észre, és csak azzal foglalkozz.

1491743_1395661760714422_5563024278457136405_n.jpg

Timivel egyébként a New York-i útja után összeülünk, és megmutatja, hogy én hogy sminkeljem magam, majd közlök előtte-utána képeket, és ne felejtsétek, felajánlotta, hogy közületek is segít valakinek, én is ott leszek! Írjatok a Facebook rajongói oldalára egy üzenetet, így lehet jelentkezni: https://www.facebook.com/TimeaBirkasMakeup

fotó 1_1.JPG

Ruha, ékszerek:
Látomás (https://www.facebook.com/latomas)

Ahhoz pedig, hogy az összhatás meglegyen, még valamire szükség van. A ruhákra. Mivel gyakorlatilag minden ruhámat az elmúlt egy évben a Látomásban vettem, a Joshis interjúm alatt- és egyébként az összes interjú alkalmával - az ő ruháikat viselem, egyértelmű volt, hogy oda fogok menni ruhákért. Olyan darabokat szerettem volna, amikben jól érzem magam, és persze saját magamat látom, ha a tükörbe nézek. Szerencsére, amikor hozzájuk megyek, ezzel sosincs baj, inkább olyan problémák akadnak, hogy miben fér el annyi ruha, amit összeválogatok. :) Most sem volt ez másképp, egy hatalmas nagy táskával felpakolva jöttem el tőlük. Náluk az a különlegesség, hogy nem tömeges mennyiségben hoznak az egyes darabokból, úgyhogy ha őket választod, garantáltan nem sétál veled szemben az utcán ugyanaz a darab. Én ezért imádom őket.

Screen Shot 2014-05-13 at 20.18.38.png

Screen Shot 2014-05-13 at 20.18.18.png

Screen Shot 2014-05-13 at 20.19.03.png

Screen Shot 2014-05-13 at 20.18.57.png

Miluval és Timivel: 

Screen Shot 2014-05-13 at 20.38.11.png

 Ezúton is köszönöm a barátaimnak a sok türelmet, a szuper hangulatot, és azt a professzionális munkát, amit beletettetek abba a napba, ami egy teljesen új élet kezdetét jelenti számomra. Új fotók, új könyv, új élet, új interjúk, új barátok, .. Minden megváltozik, és sokan ezekkel a mosolyokkal találkoznak majd először. Azokkal, amiket az itt készült képeken láttok majd.