Beszélgetünk, aztán újra meg újra ugyanoda lyukadunk ki, én, ők mi. Talán a tavasz miatt, talán egyszerűen csak azért, mert egyszer minden véget ér, de egy biztos: egyre többen érünk valaminek a végére, és új kezdet áll előttünk. Látom, ahogy bénázok, bénázunk, azt, hogy mennyire tartunk az újtól, és bár határozottan lépkedünk előre, talán néhány léptünkben még mindig ott a kétely, hogy mi van akkor, ha ez a megoldás nem a helyes. Mi lenne. Kipróbálunk újakat, lesznek mások, aztán ha az sem jön össze, majd megyünk tovább. Hiszen mi mást tehetnénk.. Feszegetjük a határainkat, újakat lépünk át, vagy egyszerűen leromboljuk őket, megmutatva a saját erőnket.. Aztán lehet, hogy a fal mögött semmit sem találunk, vagy amit találunk egyszerűen csak nem az a dolog, ami boldoggá tenne, de legalább nem éljük úgy az életünket, hogy folyton csak találgatjuk, hogy mi van mögötte..

large_22.jpg

Nézd meg mi van mögötte, tépd fel a kilincseket, vagy egyszerűen csak hagyd, hogy kinyíljanak előtted az ajtók. Lépj be rajtuk, mert egyetlen ajtó sem nyílik ki véletlenül előtted. Mindenhol van valami, egy lecke, egy találkozás, egy élmény, valami, ami az utad felé terel. Nincs olyan, hogy rögtön beletalálsz. Nincs olyan, hogy rögtön menni fog, és ott vagy, ahol lenned kell... Csak az van, hogy kitartasz, harcolsz, mész tovább, még akkor is, amikor már úgy érzed, hogy nem megy. Egyszerűen csak el kell döntened reggel, amikor felkelsz, hogy nem hagyod, hogy máshogy állj hozzá.. Hiszen nincs más opció, csak az, hogy haladsz előre, és nem nézel hátra. Minek is tennéd.. Persze, néha jó nosztalgiázni, látni, hogy mekkora utat tettél meg, de a múltad nem határozhat meg. El kell engedned. Tudd, hogy megtörtént, hogy volt, hogy szeretted, vagy gyűlölted, vond le a következtetéseket, azt, hogy mi miért történhetett, légy értük hálás, de ne tölts túl sok időt a múlt felett malmozva. Csak a jelennel kell foglalkoznod, a mosttal, azzal, hogy merj mosolygni, szeretni, ölelni, boldognak lenni, és igen.. Ha fáj, azt is meg mered élni anélkül, hogy bármit is magadba fojtanál. Éld meg, annál rövidebb ideig tart majd, annál előbb szabadulsz.. De ha elnyomod, ha úgy teszel, mintha mi sem történt volna, egyszerűen csak annyi fog történni, hogy saját magadat köpöd szembe. Annál gusztustalanabb meg nincs, elhiheted.

Mondhatnám, hogy egyszerű ezen az úton haladni, meg hogy PONTOSAN erre vágytam, de hazudnék. Ez még csak egy állomás a célok felé, az elmúlt egy év csak egy eszköz volt ahhoz, hogy oda jussak, ahova jutnom kell. Ezért van az, hogy még mindig nem érzem a helyemen magam. Még két hónapig tart ez az élet, ám júniustól valami teljesen új veszi kezdetét, szeptembertől pedig hatalmas fordulatot fog venni minden. A blog mindig meg fog maradni, az írás, a könyvek, de vannak dolgok, amik változni fognak. És igen. Elbúcsúzni a régitől, elengedni, és hinni abban, hogy minden a legjobban fog működni nem könnyű, vannak kifejezetten kemény napok, olyanok, amikor legszívesebben megállnék - de nem lehet. Amíg mozgásban vagyok, addig pörög körülöttem mindig, és ez az a valami, ami számomra a legaddiktívabb dolog a világon. A csodákért csinálom, a megvalósult lehetetlenekért, a ragyogó szemekért, a hihetetlenül addiktív mosolyokért, amiket az élet az utamba sodor.. A nagy találkozásokért, azokért, amik mindent átírnak, az életemet, az utamat, és egészen odáig visznek, ahol a helyem van. Ha a szívedre hallgatsz, arra a hangra, ami mindig is súgta és súgni is fogja, hogy mi tartozik hozzád, és mi nem, minden megtörténhet. Csak tenni kell érte. A varázslat pedig ott kezdődik, amikor látod összeállni a kirakós darabjait.. Ezt jelenti a csuklómon a connected. Igen, persze, a könyvem címét is, ami megváltoztatta az életemet, és megadta az esélyt, hogy megvalósítsam az álmomat Amerikával.. Ahol tényleg minden meg fog történni, amiről mindig csak álmodoztam.. Az egyik oldalról a mai napig nem fogom fel, hogy mindez sikerült, a másik oldalról pedig halálbiztos voltam abban, hogy ez egyszer meg fog történni. Nem tudtam, hogy hogyan, csak abban voltam biztos, hogy sikerülni fog. Emlékszem, amikor először hallottam több, mint 4 éve a Ustreamről egy 'véletlen' találkozás által, eldöntöttem, hogy egyszer valahogy közöm lesz hozzájuk. Évek jöttek, évek mentek, és milyen meglepő.. MINDEN út idáig vezetett. Ez tipikusan a "because everything is connected" szituáció. Tényleg az. 

terkep.jpg

És tudjátok mi a legjobb abban, ahogy megvalósul? Hogy SENKI sem mondhatja azt, hogy "Ó, Neked egyszerű..". Nem. Ez bárkinek összejöhet, hiszen a Bridge Budapest idén is meghirdeti ösztöndíját, így akár NEKED is sikerülhet. Az ő céljuk az, hogy megmutassák a fiataloknak, hogy IGENISÉRDEMESKÖVETNIAZÁLMAIDAT, és magasról tenni kell arra, hogy ki mit mond. Erre én vagyok a tökéletes példa. Érdekelt, hogy a média akkor lett volna a legboldogabb, ha leállok? Nem érdekelt, mert nem néztek utánam. Semmit sem tudtak rólam. Azt sem tudták felfogni, hogy van egy blogom, ami napló jelleggel működik, és abból emelek ki gondolatokat a fb-ra. Nem akarok gondolati vezető lenni, egyszerűen csak élem az életemet, imádom a conneceted-pillanatokat, és ENNYI. De nyilván ezt itthon a két lábbal a földön álló, végtelenül reális újságírók érthetetlen jelenségként aposztrofálják, holott csak egy álom megvalósulásának útjáról van szó, amit két éve követek itt. Ha foglalkoztam volna mások véleményével, akkor nem tölteném a nyarat San Franciscoban, és nem valósulna meg az álmom. Csak azt tudom ajánlani, hogy JELENTKEZZETEK, mert életetek lehetősége hever előttetek. Ha nem hisztek nekem, akkor megmutatom a nyáron, hogy miről maradtok le. Bánni fogjátok, ha nem tettétek meg legalább a jelentkezés lépését.. Elhihetitek nekem. Minden részletet megtaláltok a bridgebudapest.org oldalon! A startup közeget pedig imádni fogjátok - már ha a szerencsés ösztöndíjasok közé kerültök-, én nagyon sok időt töltök olyan srácokkal, akik már évek óta aktívan benne élnek, és csak azt tudom mondani, hogy a ragyogó szemeiknél és a hozzáállásuknál motiválóbb dolog számomra kevés van a világon. 

5b58b851_36b05168006c3_c0936-post-1.jpg

És még valami: itt a lehetőség, tegyetek azért, hogy a ti vágyatok megvalósuljon, de én szóltam előre. Nektek is sikerülhet. Innentől kezdve nem vagyok kíváncsi azokra a mondatokra, amik arról szólnak, hogy a "Nórinak egyszerű". Neki sem az. Ő is tett érte. Vagyis én is tettem érte.. :) Tegyél te is, ha erre vágysz.

Amerika után pedig még lesz pár megdöbbentő sztori.. Meg Amerika alatt is.. Olyanok, amikre nem is gondolnátok, de ezt majd később. Mindenesetre eddigi életem legintenzívebb éve az idei, ebben már most biztos vagyok.