Csütörtök este még a hétvégi berlini időjárás előrejelzések alapján pakoltam be a gumicsizmát és a vastag pulcsikat, péntek reggel pedig ahogy megérkeztünk, a legnagyobb meglepetés ért minket, hiszen az időjárás magasan felülmúlta a várakozásainkat. Több, mint 1O fok, napsütés, semmi eső - ez azért Berlinben tényleg csoda. Se szél, se fagyoskodás, mintha csak egy átlagos tavaszi napon utaztunk volna a Mercedes- Benz Berlin Fashion Weekre Festyvel. 

Screen Shot 2014-01-18 at 15.59.38.png

Lassan már egy éve, hogy utoljára itt jártam, emlékszem, akkor szakadó esőben fedeztem fel a várost, és próbáltam elfogadni azt, hogy napi ötször elázom, mert itt az időjárás ilyen, és ezt el kell fogadni. Nem akartam. Napsütésre vágytam, és nem elázott cipőkre - nyilván, ki gondolt arra, hogy gumicsizmát is kellett volna pakolni..? Aztán elfogadtam, és az eső ellenére is felfedeztem a várost. Akkor az eső elől menekültem be a berlini kedvenc helyemre, a Caras Gourmet kávézóba, és azon imádkoztam, hogy elálljon az eső. Most itt ülök, a nap hétágra süt, és bizony gyönyörű időnk volt ma- és tegnap is.

Screen Shot 2014-01-18 at 16.13.05.png

A tegnapi nap volt a Fashion Week záró napja, ahová minket is meghívtak Festyvel. Megnéztünk pár divatbemutatót, jártunk a backstage-ben, ám nálam az este 8 órási show az, ami levett a lábamról. Zseniális volt a koncepciójuk, tele volt erővel, amit tökéletesen átadtak a közönségnek is. Soha nem gondoltam volna, hogy egy divatbemutató feltölt, de a STUDIO KAPROL egész kúl volt, amolyan nyers, modern, lázadó, a szokásos hagyományokat felrúgva egy kisfilmmel kezdve a showt, amiben bizony vér is folyt: bemutatja a generációs különbséget, a lázadást, a lányt, aki extravagáns outfitben megy ki az utcára, a paradicsomot pucoló nagyi meg csak bámul, amikor meglátja, hogy mi van. Mindezt fekete-fehérben, brutál hatásosan. Próbálom megtalálni majd a videót, mert leírhatatlanul jó volt az egész ,egy hasonlót találtam tőlük, érdemes belekukkantani a fashionisztáknak.

A show egy videóval kezdődött, amit drum'nbass követett, és persze a modellek a színpadon - akik nem sétáltak vissza a kulisszák mögé, hanem kint maradtak a színpadon. A közönség el volt ájulva, mindenki fülig érő mosollyal az arcán fotózott, még én is, pedig én aztán tényleg nem vagyok célcsoport. Egy figyelemzavaros embernek persze elég, ha elé raksz egy izgalmas koncepciót, nyers stílust, fiatalos lázadást, egy kis drum'n bassel pedig életet lehelsz az egészbe - mindezt a második sorból, premier plánban nézhettük végig. Eszméletlen zseniális volt. 

És ez is miről szól: legyél más, vállald fel magad, ne törődj azzal, hogy ki mit szól. Te csak válj azzá, akivé válnod kell. Ha érzed a késztetést, csináld. Igen, lehet, hogy egyedül fogsz maradni. Lehet, hogy kiközösítenek. De az igazi kincsre magadnak kell rátalálnod. Neked kell érezned, hogy benned van, és hinned abban, hogy van elég erőd ahhoz, hogy ki is hozd magadból. És miért is ne hoznád ki? Csak merj bízni abban, hogy bármire képes vagy - hiszen így van.

Screen Shot 2014-01-18 at 16.00.16.png

BÁRMIKOR újra megnézném a showt, ami annyira feltöltött, hogy a hosszú és rohangálós nap után is erőt adott arra, hogy az esti záró partyra is elmenjünk, ahová akárkik nem jutottak be.

Screen Shot 2014-01-18 at 15.59.48.png

Csak a legnagyobb médiumok képviselőit hívták meg, így például megismerkedhettünk a Bild egyik legismertebb újságírójával is. Az idei mottóm - bármi megtörténhet - itt is bebizonyosodott: az esti buli előtt pont egy újságosnál mentünk el, ahol a Bildről kezdtem beszélni Festynek, erre rá egy órára egy elhagyatott gyárépületben a Bild egyik top újságírójával hoz össze a sors. Emellett nagyon sok német és osztrák divatban utazó designerrel, neves újságok újságíróival, riportereivel találkoztunk, így igaza lett a bemutatón megismert designernek, aki azt mondta, ők már nem mennek el a partyra, mert 1O éve minden ilyen eseményen ott vannak, és nekik már uncsi, de mi mindenképp menjünk el. Így az esti show után visszamentünk a szállásunkra átöltözni, aminél egyékbént jobb lokációjú helyet nem is kaphattunk volna, majd elindultunk megkeresni a helyet.

Screen Shot 2014-01-18 at 15.59.44.png

A meghívón annyi állt,  hogy a házszám 99, a kapu a 3-as, de ennyi. Semmi több. Leszálltunk a metróról, és elindultunk megkeresni. Az utca könnyedén meglett, csak követni kellett a tömeget. Egy elhagyatott gyártelepre vitt az utunk, ahol több ezer berlini fiatal kezdte meg a péntek estéjét. Elképesztő pezsgés volt, és persze mindenki tök laza volt. Mint kiderült, ez a hely a berlini éjszakai élet egyik fő központja. Végül hosszas sétálás és kutatás után megtaláltuk az elhagyatott gyárépületet, eldugva, előtte egyedül a leterített vörös szőnyeg sejtette azt, hogy itt van valami. Ide tényleg csak az juthatott be, aki meghívót kapott, másnak esze ágában sem jutna odáig besétálni.

Screen Shot 2014-01-18 at 15.59.11.pngelmosódva, de vidáman. az osztrák oldalt ő - is - képviselte

Aztán kezdődött az izgalom. Ha már egyetlen részt is láttál valaha a Gossip Girlből, akkor imádtad volna ezt a partyt. Ahogy beértünk, a regisztrációnál maszkos hostessek vártak minket a teljesen elsötétített épület előterében, ahonnan csak egy óriási vörös függönyt láttunk. A vörös függöny mögött pedig valami egészen elképesztő volt. Dj, finomabbnál finomabb koktélok, és a szakma krémje. Itt aztán tényleg bármi megtörténhet, és meg is történt, tekintve, hogy teljesen véletlenül a legizgalmasabb emberek szólítottak le minket, így szuper élményeket szereztünk. 

Screen Shot 2014-01-18 at 15.59.28.png

Elmondhatatlan érzés, hogy bloggerként képviselhettük Magyarországot a Berlin Fashion Weeken, arról nem is beszélve, hogy ragyogó napsütésben csinálhattuk végig az elmúlt két napunkat. Holnap beszámolok a mai napról is. Shoppingoltunk, jártuk a belvárost, finomakat ettünk, most viszont jön egy kis szusszanás, tekintve, hogy az elmúlt héten sem sikerült kialudnom magam. Este pedig találkozunk egy itteni vízilabdás barátommal, a többit meg majd meglátjuk. Holnapra városnézést terveztünk, már meg is van a jegyünk a buszra. Sok képpel készülünk majd Nektek, aztán arról is beszámolok. 

Ha pedig buliznátok, ha szeretitek a lazaságot, az elhagyatott gyárépületekben, vagy épp szürreális helyszíneken tartott bulikat, akkor Berlin a Ti városotok. :)