"Bármi megtörténhet". Ez az idei évem mottója. A "bármi megtörténhet" számomra azt jelenti, hogy levetkőzöl minden szükségtelen korlátot, így már nincs benned olyan érzés, hogy lenne olyan dolog, amit kitalálsz, és nem lehetne megvalósítani. Hiszel abban, hogy egyetlen gondolat sem jön véletlenül, hogy mindennek oka van, így hagyod, hogy jöjjön és valóra váltod azt, amit érzel - az élet pedig visszaigazol, de még hogy hogyan. Boldogság, valóra vált álmok, régi vágyak megvalósulása, volt itt minden az elmúlt hetek során.

Screen Shot 2014-01-11 at 19.27.46.png

 Haladok az utamon, dolgozom, teszem a lépéseket, és nincs bennem kétség afelől, hogy az élet a legjobb dolgokat hozza majd az utamba. Történhet bármi, ne kezdj el szomorkodni, ha nem az történt, amit te szerettél volna. Ha megtettél minden tőled telhetőt, és az utadon haladsz, bíznod kell a sorsodban. Higgy abban, hogy minden érted van és egyetlen lépés sem akar hátráltatni az úton. Hiszen ha azon jársz, minden téged szolgál, semmi sem érkezik véletlenül, csak fogd fel végre, hogy így van, és ne ragaszkodj valamihez, ami igazából nem is épít, csak hátráltat. Az életnek mindig van terve, és tudod az még annál is jobb mint amit te el tudsz képzelni. Csak hagyd, hogy megvalósítsa, hogy véghez vigye. Maradj nyitott, várd meg, lásd meg, fogadd el, fogadd be. 

large_14.jpg

Pár hete az a megtiszteltetés ért, hogy egy utat kaptunk Berlinbe, és hozzá meghívást a Berlin Fashion Weekre, ahova Festyvel utazunk el. Sajnos az elfoglaltságaink miatt csak az utolsó napra tudunk kilátogatni a nívós eseményre, ám pénteken a nap záró eseményén VIP vendégként, backstage pass-al várnak minket, és lehetőséggel, hogy interjút készíthessünk a designerekkel. Hétvégére úgy döntöttünk, hogy maradunk Berlinben, szombatra shoppingolást, kiállítások látogatását, és egy kint élő magyar vízilabdás ismerősünk meglátogatását tervezzük, vasárnapra pedig városnéző túrákat, bolhapiaccal megspékelve, hiszen nincs Berlin bolhapiac nélkül. Természetesen mindenről beszámolok itt, a blogon.

Tegnap az Adidas VIP show-ján vettünk részt, ahová csak 3 újságíró látogathatott el, az is blogger volt. Hatalmas show-t láthattunk, ám erről a jövő hét második felében számolok majd be. Annyit elárulhatok, hogy a show egyik fellépője Run D.M.C. volt. Hatalmas bulit csináltak. Személyesen nem találkoztunk velük, ám a mottóm beigazolódott. Ma kezdtem neki az Összekötve folytatásának, Az igazi köteléknek. Épp azon gondolkodtam, hogy hozok egy újabb adag sütit, amikor megláttam a tegnapi srácokat, akik pont a sütibüfé felé tartottak. Oda is mentem hozzájuk, hogy tegnap este láttam őket, szuperek voltak, és hogy csinálhatnánk-e képet. Mondták, hogy persze, mosolyogtak mindannyian, nagyon kedvesek voltak.

Elő is kerestem délután a Made in America-t (2O13), hiszen nem csak Beyonce-nak, de Jay-z-nek is van dokumentumfilmje, amiben még DMC is szerepel. Hónapokkal ezelőtt bukkantam rá, most újra megnéztem. Motiváló, színes, inspiráló. Több művészt mutat be (Skrillex, Rita Ora, stb.), akik elmondják, hogy honnan jöttek, mi az, ami tartja bennük a lelket. Jay- Z sokat mesél arról, hogy az ő dolga csak az, hogy rappeljen, mert ő ettől boldog, az pedig, hogy másoknak erőt ad azzal, amit csinál, már csak hab a tortán.

Már a film elején ecseteli: az embereknek szüksége van valamire, amiben hisznek. Valamire, ami erőt ad nekik, amibe kapaszkodhatnak. A nagy művészek pedig azért tudnak kultuszt teremteni, mert arról beszélnek, énekelnek, írnak, rappelnek, ami mindannyiunkkal megtörténik.

jay-z.jpg

"be what you want, just be something" - mondja a filmben D.M.C., és milyen igaza van.

A kedvenc jelenetem pedig amikor Jay visszamegy a régi brooklyni apartmanjába, felmegy a tetőre, és talán életében akkor szembesül először a ténnyel, hogy a hely, ahol felnőtt pontosan az érdekeltségébe tartozó helyekre néz: a 4O/4O Club-ra (Jay clubja) és a Barclays Centerre - bár utóbbi kapcsán szeptemberben már arról cikkeztek, hogy megválna a tulajdonrészétől. 

A mai nap történései után jutott eszembe valami, amiről már meg is feledkeztem. A hat lépés távolság. .. hiszen tényleg igaz a mondás, hogy maximum hat emberen keresztül bárkihez eljuthatsz - csak gondolj bele: D.M.C. managerén keresztül Jay-z-ék is könnyedén megvannak, onnan Oprah pedig már egy köpés. Bármi megtörténhet. Nyilván ez csak csak elmélet, valami, ami erősíti azt, hogy nincs lehetetlen, és bizony a "bármi megtörténhet" évében tényleg bármi megtörténhet, csak feledkezzünk már meg végre azokról, akik azt mondják, hogy úgysem sikerül.

20131012-jay-z-600x-1381613381.jpg

Hat lépés távolság 

INFO: A hat lépés távolság elmélet szerint a Földön bárki kapcsolatba hozható bárkivel egy ismeretségi láncon keresztül, melyben a két végpont között maximálisan öt elem van. - írja a Wikipédia.

f_5681d618b84c_8b1e5c58d06__-post.jpg 

A hat lépés távolság szabálya alapjaiban megrengeti a lehetetlen, mint olyan fogalmát. Megszünteti, semmissé teszi, ugyanis megfelelő attitűd, még annál is több megérzésre hallgatás, kemény munka, és az utadon való haladás után eljön a "bármi megtörténhet" fázis, amikor tényleg megszűnnek a lehetetlenek. Kapuk nyílnak ki előtted, emberek sétálnak be rajta méghozzá úgy, hogy észre sem veszed, és váltják valóra sorra az álmaidat - miközben talán te az ő vágyaikat helyezed elméletből valóságba. 

Ha pedig álmok, szeretnék hozzájárulni a vágyaitok valóra válásához. Tavaly már egyszer megtettem, akkor Valóra váltom néven futott a mozgalom. Akkor egyetlen hónap alatt több, mint 2O álom vált valóra, ám már akkor eldöntöttem, hogy minden évben a "közösségi felelősségvállalás" (CSR) jegyében tartok pár ilyen hónapot. Most, hogy az én legnagyobb álmom, Amerika nyáron megvalósul, hatványozottan érzem azt, amit annak idején: ha nagy vágyaid vannak, ha nagy dolgokat szeretnél elérni, ahhoz bizony nagy dolgokat kell tenned - és bizony mások álmainak megvalósításától NEM hiszem, hogy van nagyobb dolog. 

A karma törvénye anno működött: amit adsz, az jön vissza hozzád - akkoriban szerződtem le a Librivel, majd abban a hónapban kezdtem el vállalkozóként dolgozni, megteremtve magamnak azt az életet, amiről mindig is álmodtam. Váltsd valóra mások álmait, és a te álmod is megvalósul. Jelenleg több tucat blogger életét színesítem közös programokkal csupán "jótékony" alapon, de most egyre inkább érzem azt, hogy Nektek is segítenem kell, hiszen nélkületek nem lennék itt. Nélkületek nem élhetném az álmaimat. Persze kitartás és akarat nélkül nem ment volna, de a legnagyobb erő, ami tovább visz az úton, az a támogatás. A ti támogatásotok.

step0001.jpg

Június elejéig, amíg itthon tartózkodom havonta egy álmot BIZTOSAN valóra fogok váltani, amit itt, a blogon is végigkövethettek. A szabály a szokásos: ne kérj házat, nem tudom visszahozni az exedet, nem tudok autót adni, de pihenést, élményeket, nagy találkozásokat garantálhatok. Inspirálódásként ajánlom figyelmetekbe a 21 álmot képekben a Valóra Váltom facebook oldalán. 

Unknown.jpegFONTOS! 

- havonta garantáltan 1 álmot váltok valóra,
- az álmaitokat küldjétek el ide üzenetben: http://bit.ly/azenalmom (a részleteket a linken található oldalon teszik közzé, úgyhogy kövessétek az oldalt),
- használjátok instagrammon #azenalmom hashtaget, növelve a valóra váltás esélyét,
- hetente kisorsolunk 1 Memory párnát a Gigamatrac felajánlásával, hogy tudjatok min álmodozni,
- az első 3 hónap végén, azaz március végén pedig valaki egy új matraccal lesz gazdagabb a Gigamatrac jóvoltából, hogy kényelmesebben álmodozhasson

.. és a java még hátra van.. :)