SOHA, egyetlen percre se mondj le arról, amire igazán vágysz. Ne foglalkozz azzal, hogy mennyire lehetetlen, hogy mennyire nem látod az utat, mert azt hiszed, hogy valójában nincs is.. Ne törődj a körülményekkel, hajítsd őket magad mögé, ne figyelj rájuk. A te dolgod csak az, hogy tedd azt, amit érzel, és menj a szíved után. Csináld, ha fáj, csináld, ha nem megy, ha akadályokba ütközöl, ha megállás nélkül hibázol, akkor is, ha mindenki kinevet, akkor igazán - hiszen ahol ennyi akadály van, ott valaminek lennie kell. Nincs olyan, hogy valamit nagyon szeretnél, és azért, mert más azt mondja, hogy nem lehet, te elhiszed neki. Csak az van, hogy a legnagyobb természetességgel hiszel magadban, abban, hogy megéri dolgozni érte, mert az út majd kirajzolódik magától - csak meg kell tanulnod hinni ebben.

10524745_4312459707021_8094740527658895484_n.jpg

Ez az év eddig minden vágyamat valóra váltotta. Gondoltam valamire, és másnap összejött. Valami nagyon felgyorsult, talán a meditáció hatása, nem tudom, mindenesetre az elmúlt egy évben összességében nem voltam olyan boldog, mint január alig egy hete alatt - pedig a tavalyi év aztán tényleg boldogra sikeredett. Megfogadtam, hogy idén már nem nyilatkozom, nem adok interjút, csak a következő könyv megjelenése alkalmából, ami tavaszra tehető - Összekötve folytatása. Aztán láttam Szily Nóra interjúját Dobrády Ákossal, és az járt a fejemben, hogy mennyire szeretném, ha velem is készítene interjút. A következő nap pedig megcsörrent a telefonom, Szily Nóra volt az. Nem hittem a fülemnek, és annak, hogy megint kezdődik az, hogy valamit szeretnék, és bumm. Jön. Holnap reggel találkozunk a Marriottban. Boldog vagyok. Sőt, ez már valami teljesen más. A helyemen érzem magam, kiegyensúlyozottan. Kezdek belenőni az életembe.. és ez jó érzés. 

large_5.png

Egészen Lisszabonig úgy éreztem, hogy az Amerika- Nóri távolság több ezer mérföld egymástól. Olyan távolinak éreztem, hogy nem is mertem vele foglalkozni - egészen addig, amíg fel nem fogtam, hogy mi történik körülöttem. Hogy sokat változott az életem, és TI megadtátok a lehetőséget arra, hogy valóra válthassam az álmaimat. Elmondhatatlanul hálás vagyok Nektek azért, hogy támogattok. Számomra még mindig felfoghatatlan, hogy mennyi ember életét változtattam már meg világszerte, a leveleitek gyakran szólnak erről. Romániában pl. egy rádió gyakran idéz tőlem, reményt adva kint élő magyarok ezreinek. Az élet ad - és bizony amit adsz, azt kapod vissza. Sokszor kérdezitek, hogy mivel tudnátok visszaadni azt a sok mindent, amit tőlem kaptatok, közben meg rég visszaadtátok azzal, hogy mindig itt vagytok nekem. Megváltoztattátok az életemet. Valóra válnak az álmaim. Köszönöm Nektek!

d4969c7f97_52_96c36807b1c_e0-post.jpg

Ó, de még mennyire igaz, hogy a jó dolgokhoz idő kell. Az elmúlt 4 évben nem volt olyan vágyakról szóló beszélgetés, amiben ne hangzott volna el Amerika. Ám addig, amíg régen azt mondták volna az ismerőseim, hogy úgysem sikerül, most meg sem mertek szólalni, mert már tökéletesen tudják a válaszreakciómat a negatív kijelentésekre. Tudják, hogy hogyan működöm, hogy azért nyilatkozom le, meg azért tetováltatom Észak-Amerika térképét a csuklómra, mert nincs olyan opció, hogy nem csinálom meg. Sohasem volt.

1c57cecc5004_6364b2b5726953_-post.jpg

Aztán sikerült. Ma egyeztettük a részleteket a Bridge Budapesttel, ugyanis nyáron 3 hónapig San Francisco-ban a Ustream és a Prezi újságíró ösztöndíjasaként fogok kint tartózkodni. Tanulni akarok, fejlődni, olyanokkal dolgozni, akik nagyban játszanak. Én erre áldozom a jogdíjamat. Számomra ez mindennél többet ér. Az érzés, amit a mai napon kaptam, egyszerűen elmondhatatlan. Megnyitották előttem azt a kaput, amire lassan 4 éve vágyom. Egy olyan világ kapuja nyílt ki előttem, ami elképesztően tud motiválni, felpörget, boldoggá tesz, és úgy érzem, az utamon vagyok - talán még soha ennyire nem voltam azon, mint most. 

Screen Shot 2014-01-06 at 19.57.01.png

Úgy lépni az utcára, hogy tudod, hogy meg fog történni az, amit MINDIG éreztél magadban, hogy ott leszel, ahová mindig vágytál, amiről már annyi újságírónak nyilatkoztál, miközben kinevettek, és azt gondolták, "Nórika, ébredj fel, úgysem sikerül", az ismerősökről nem is beszélve.. Persze volt, aki mindig tudta, hogy sikerülni fog, de többen voltak, akik most vallották be privát üzenetben, hogy komplett idiótának gondoltak, mert minek álmodok ekkorát. A saját korlátjaikat szerették volna rám pakolni, mert ha ők nem mernek, akkor én se merjek már. Ez ilyen. 

Egy dolgot tanulj meg: mások rosszindulata csak akkor tud rajtad nyomot hagyni, ha energiát adsz neki. Törődhetsz vele, ám minél inkább körülötte forog az agyad, egyszerűen azon kapod magad, hogy demotivált leszel, és nem találod az életed értelmét. Közben meg csak annyi a dolgod, hogy meghalld a saját hangodat, és aszerint élj. Tök mindegy, hogy ki mit mond, nem számít, hogy próbálnak visszatartani, vagy szúrós megjegyzésekkel akarják elérni, hogy megállj, te csak menj tovább. Tudd, hogy miért teszik, hogy miért akarnak visszafogni, és tedd tovább a dolgod. Az emberek soha nem akarják, hogy előbbre juss, mint ők - néha sajnos még a barátaid sem. 

large-3_3.jpg

Ha eddig nem tetted volna, most már aztán tényleg ideje lesz elkezdened a saját életedet élni. Nem azt, amit mások megálmodtak neked vagy elvárnak tőled, hanem azt, amire nagyon vágysz. Igen, van, hogy a nulláról kell kezdened, és bizony meg kell dolgoznod azért, hogy előbbre juthass, de megéri. Az, hogy megfogadsz valamit, nem működik. Elfelejted, belefáradsz, nem biztos, hogy végig is csinálod. De ha elég erős a célod, az bizony vinni fog előre. Válassz olyat, amitől gyorsabban ver a szíved. Olyat, ami nem hagyja, hogy leülj, és minden áldott nap célként lebeg előtted, olyan célként, ami feltölt erővel, hogy aztán koffein nélkül is haladhass az utadon.

"To me, “FEARLESS” is not the absence of fear. It’s not being completely unafraid. To me, FEARLESS is having fears. FEARLESS is having doubts. Lots of them. To me, FEARLESS is living in spite of those things that scare you to death. FEARLESS is falling madly in love again, even though you’ve been hurt before. FEARLESS is walking into your freshmen year of high school at fifteen. FEARLESS is getting back up and fighting for what you want over and over again… even though every time you’ve tried before, you’ve lost. It’s FEARLESS to have faith that someday things will change. FEARLESS is having the courage to say goodbye to someone who only hurts you, even if you can’t breathe without them. I think it’s FEARLESS to fall for your best friend, even though he’s in love with someone else. And when someone apologizes to you enough times for things they’ll never stop doing, I think it’s FEARLESS to stop believing them. It’s FEARLESS to say “you’re NOT sorry”, and walk away. I think loving someone despite what people think is FEARLESS. I think allowing yourself to cry on the bathroom floor is FEARLESS. Letting go is FEARLESS. Then, moving on and being alright…That’sFEARLESS too. But no matter what love throws at you, you have to believe in it. You have to believe in love stories and prince charmings and happily ever after. That’s why I write these songs. Because I think love is FEARLESS.” 

― Taylor Swift

Néha csak el kell fogadni, hogy az élet semmit sem hoz rossz időben, és menni az utadon. Beleadni mindent, még akkor is, amikor úgy érzed, már nem megy tovább. Motiváltságot hozni az életedbe, na meg persze erőt a lépésekhez akkor is, amikor úgy érzed, ebben a történetben aztán nincs több, és fejlődni akarsz. Tanulni. Nem lesz könnyű. Jönnek helyzetek, amikben kudarcot fogsz vallani - de fel kell majd állnod - ahogy nekem is. De egy dolgot tudok: semmit sem hoz véletlenül az élet, és biztos vagyok abban, hogy terve van ezzel az egésszell. Bármi is legyen az, állok elébe. .. hiszen néha csak várni kell addig, amíg összeáll a kép. Az időzítés mindig tökéletes. 

Eltűnni pedig nem fogok, ettől még véletlenül se tartsatok. Velem lesztek 3 hónapig, jönnek a videók, a beszámolók, láthatjátok majd azt, hogy milyen kint, és megosztom azt is veletek, hogy milyen érzés az álmaitokat élni. Most is elmondhatatlan, de ott.. :) Az lesz az igazi. Aztán jövök vissza. Az pedig, hogy mit hoz a jövő.. :) Majd meglátjuk. Mindenesetre a lehető legjobbat és legtöbbet szeretném kihozni a pillanatból. 

1497754_3758336494287_449770357_n.jpg