Nem akarok felnőni - belenőni magamba viszont annál inkább. Abba a magamba, aminek lennem kell, aminek születtem, amit egyetlen dolog alakít: az érzéseim. Hiszen ha a szívedre hallgatsz, mindig tudod, hogy merre kell menned, és csak arra vezethetnek az érzéseid, amerre TE vagy. Az a Te, akit lehet egy életen át keresni, de el is rejtheted, meg is ölheted, mert nem hiszel benne. Megteheted, elnyomhatod, de egy biztos, onnantól halott vagy. Az az igazi boldogság, amikor érzed, hogy azzá válsz, akit mindig is magadban tudtál. Hiszem, hogy tudjuk, hogy mi tartozik hozzánk. Érzed, látod, ott van a zsigereidben. Csak hinni kell abban, hogy semmit sem érzel véletlenül, és bizony el tudod érni. Igen, lehet, hogy lesznek nehézségek, és nem jön könnyedén az egész, de mi más lehetne az élet értelme, mint az, hogy azzá válj, aki valójában vagy? Ennél motiválóbb számomra nincs. Azok az emberek tudnak felrázni, erőt adni, motiválni, akik megtalálták azt, akik ők valójában, és bizony fel is vállalják. Mire vársz? 2O14 tökéletes alkalom lesz a kísérletezésre. Do it!

Screen Shot 2014-01-01 at 13.47.12.png

Tudod milyen érzés az, amikor meglátsz valamit, ami az életed része, a szíved dobban egyet, melegség önti el, és nem tudsz tőle szabadulni, mert akkor érzed magad kényelemben és biztonságban, na meg persze motiválva, amikor vele vagy/ott vagy? Minél inkább összhangban vagy az igazi hangoddal, azzal, aki te igazából vagy, akinek születtél, annál boldogabb vagy. Sokan kérdeztétek, hogy miért pont Észak-Amerika kapott helyet a csuklómon. Egyszerű. Olyan megmagyarázhatatlan és alább nem hagyó vonzalmat érzek pár éves korom óta a villogó táblák, a felhőkarcolók, a pálmafák és a színek birodalmába, amit hiába is próbálnék leírni, sohasem menne. A nyaramat a Nyugati-parton fogom tölteni, és úgy érzem, végre közeledem ahhoz az élethez, amit mindig is éreztem, és ez boldoggá tesz. 

És hogy miért a 'connected' mellé került? Az Összekötvénél is bejött. Akkor azért került ő oda, mert nehézségek voltak, és nem akartam, hogy feladjam. 5 hónapra rá, 4 kiadós kudarc után végül két könyvre szerződtetett a Libri, azóta a 3-ra készülök. Bejött, sikerült, működött a vonzás törvénye, a varázslat, a térkép viszont a kitartást jelképezi, a köteléket, ami évek óta motivál - így teljes, egymás alatt. A következő 5 hónap nagyon húzós lesz. Ott a munka, a blog, a könyv, a bloggerek, az edzés, az angol nyelvsuli, a barátaim, a családom,  Lisszabon, a Berlin Fashion Week,  .. és magamra sem ártana időt szánnom. Januárt sikerült teljesen betábláznom, a terveim a következő 5 hónapra is megvannak. Kell az erő, ugyanis most más nehézség lesz. Már nem az lesz a nehézség, hogy "ugyan sikerül-e", hanem az, hogy a lehető legjobban teljesítsek addig, és végig koncentrált és céltudatos maradjak. Az, hogy valami rajtad van nagyon erős motiváció. Olyan erőt képes adni, amit számomra semmi más nem képes. Nekem az az igazi cél, ami rajtam van. A jobb csuklómon. Ha nem lenne ott, eljátszhatnám azt, hogy nem is volt az olyan fontos, és beérem ám kevesebbel. De nem érem be. Nem érem be, mert érzem, hogy ott a helyem. 

1517628_3738958809857_1894966522_n.jpg

Ma erre segítettem rá. Oprah-tól mindig jönnek a hírlevelek, reggel egy meditációs anyag jött, meg még jó pár az elmúlt napokban, de valahogy nem is foglalkoztam velük. A mostanit végighallgattam.  Rengeteg energiát adott, és most ez a tökéletes gyakorlat ahhoz, ami előttem áll. Ki is tűztem célként, hogy az esti hálaadás mellett új dolog kerül bele a napi rutinomba, méghozzá a reggeli meditáció. Nagyon szépen meg tudja alapozni a napodat, és motiváltan tart, ami jelen esetben nagyon fontos. Mindig tudnod kell, hogy mi a cél, hogy még véletlenül se tudjon elvinni valami más. Tarts ki.

A reggelemet a hagyomány szerint Oprah interjúval kezdtem, mint ahogy azt az elmúlt 2 évben is tettem január első napján. Milliószor láttam, de a J.K. Rowlinggal készített anyaga az egyik legmeghatározóbb számomra. Beszélgetnek arról, hogy az ő élete mennyiben határozta meg a sztori alakulását, mit jelképeznek a dementorok, vagy épp Mordor. .. és persze arról is szó esik, hogy milyen az, amikor senkitől sem nagyon tud tanácsot kérni, hogy hogyan kezelje a médiát, tekintve, hogy az írók nagy részét nem éri az a fajta őrület, amiből ő kapott- Beatles-effektus.

A sztori születésébe is beavat, na meg beszélgetnek arról is, hogy milyen érzés, amikor már nem kell azon aggódnia a boltban, hogy mit vehet meg, vagy épp mit nem. A rész viszont, ami a leginkább megérintett a végén hangzik el, amikor Michael Jacksonról beszélnek, akinek egész élete arról szólt, hogy a már egyszer elért óriási sikert hajkúrássza. Zárásként arra jutnak, hogy egyikük sem akar az az ember lenni, aki egyszer valami hatalmasat ért el, és folyton magát kínozza, ha azt újra meg újra nem éri el. Egyébként Beyonce is ezt vallja a dokumentumfilmjében, ő ezért is vonult vissza egy teljes évre, hogy tisztázza magában, hogy mit akar. Az, hogy kitalálta, hogy mit szeretne, egy dolog.. De ahogy megvalósította. Na, az az igazán fantasztikus. 

Beyonce új albumáról senki sem tudott, találgattak, hogy lesz vagy nem lesz, aztán hatalmas titoktartás közepette megjelentették, és 14 dalt adtak ki, amiről csak a rajongók tudtak, de itt még nincs vége.. Mindhez készítettek videót, sőt összességében 17 db készült el belőlük. A neten és a FB oldalán már fellelhető a behind the scene videók sorozata 'Self-Titled' címmel, ezekből derül ki, hogy mi az a 'visual album', nézzétek csak:

Az album dalai egyébként összességében egy sztorit adnak ki, ami nagyon sok esetben magánéleti ihletésű, sztorijuk Jay-z-vel több ponton visszaköszön ránk. Gondolhatjátok, a rajongói innentől nézni fogják a videókat, együtt, egymás után, mert még többet szeretnének megtudni Queen Bee-ről. És ez volt a lényeg, az, hogy megmutassa, hogy számára mennyire személyesek a dalai, hiszen ahogy az interjúban elmondja, neki a zene olyan, hogy sztori van mögötte. Minden dal mögött. És ezt szeretné megmutatni teljes egészében. A rajongók pedig imádják érte. Az eddig 4 részből álló sorozatot csak ajánlani tudom, nagyon motiváló! Ahogy a videó is, amit tegnap este találtam.. Nézzétek csak:

Nem is értem, hogy eddig hogy nem bukkantam rá erre, mindenesetre hiánypótló. Végre láthatjuk azt, hogy hogyan élték meg a GG sztárjai azt az utazást, amin bizony egész sok minden érte őket, milyen volt az, amikor először szembesülnek sikítozó rajongók ezreivel, és azzal, hogy bizony innentől kezdve megváltozik az életük. Szó esik divatról, arról, hogy a GG epizódokkal gyakorlatilag minden alkalommal egy magazint teremtettek meg: ha akarod tudni, hogy mit vegyél fel, hogy hova menjél, hogy kiket hallgass, akkor bizony tőlük is választ kapsz. Az is érdekes, hogy ki mennyire akarta a szerepet, és hogy mennyire nem gondolták volna, hogy ekkora siker lesz a Chuck Bass-t, mint fogalmat megteremtő sorozat. KÖTELEZŐ darab, személyes, emberi.

Végül pedig tessék letölteni a Flipagram alkalmazást, és készítsétek el a 2O13-at bemutató éveteket! :) Én így búcsúztattam az évet: