Vajon hányszor bántottuk meg egymást, mennyi mindent nem mondtunk ki, el, vagy nyomtunk el magunkban? Elhallgatott érzések, elnyomott vágyak a hitetlenség homályában csupán arra várva, hogy legyen benned elég bátorság, hogy ki merd mondani, fel merd vállalni, és merj tenni érte.

6d587bd37fe2_4142e9fd4438696-post.jpg

Persze, nem könnyű. Ki mondta, hogy az lesz. De nem élhetsz görcsök és kimondatlan dolgok árnyékában. Az nem élet. Akkor az nem te vagy. Akkor vagy te, ha felvállalsz mindent, amit érzel: a vágyaidat, az érzéseidet. Ha el mered őket mondani, ha meg mered osztani másokkal, akkor vagy igazán bátor. Akkor vagy önmagad. Mi történhet? Legrosszabb esetben is csak annyi, hogy tiszta szívvel mehetsz tovább, megkönnyebbülten, mert te legalább kiadtad magadból azt, ami benned van. Te legalább fel merted vállalni azt, amire vágysz - ez az első lépés. Utána már csak hitre, bátorságra és erőre van szükség. Na meg persze kitartásra. Tedd meg. Minél előbb vállald fel az életedet, azt, ami valójában a tiéd. Nem elvárásoké, nem mások játszmáié, hanem a sajátod. Az a valami, ami boldoggá tesz, ami miatt minden áldott nap képes vagy mosolyogni- mert erre vágytál, és a vágyak sohasem jönnek véletlenül. Mindig beigazolódik, hogy az, amit érzel, úgy van. Nem számít, hogy ki mit mond, nem számít, hogy mennyien nevetnek ki, te csak az érzéseidre figyelj. 

5c27e995511f8b71fd1_3f48b5e1-post.jpg

Azok, akik kinevetnek pár év múlva úgysem lesznek az életedben - te viszont annál inkább jelen leszel benne, hiszen a sajátod. Rajtad áll, hogy milyen életet akarsz: olyat, ami folyton a külvilágnak akar megfelelni, vagy olyat, aki bemutat nekik, és csak azzal foglalkozik, hogy a legtöbbet hozza ki belőle megkockáztatva a bukást. Azt, amitől nagyobb leckét egyébként sem kaphatsz.

Bukásból bármi lehet, hiszen gondolj csak bele: a bukásokból születnek a legnagyobb győzelmek. A bukások ébresztenek rá arra, hogy van még valami, amit tanulnod kell. A bukás a legjobb edzés - hiszen abból fel kell állni és a lehető legjobb módon kijönni. A kérdés, hogy bevállalod-e az edzést, vagy sajnáltatod magad egy életen át? Utóbbi is egy megoldás, csak unalmas. Túl sokan csinálják. Lógj ki a tömegből, tudd, hogy mit akarsz, botránkoztass meg, legyél különc. Vicces lesz, hidd el - de leginkább boldoggá tesz majd a gondolat, hogy te legalább önmagad vagy és nem egy korlátok közé szorított valaki, aki majd 6O évesen azon fog sírni, hogy mennyire gyáva volt, hiszen akkor jön majd rá, hogy valójában soha nem lett volna veszítenivalója.