Az, hogy álmok valóra váltásával kezdtem foglalkozni, a legjobb dolog, amit tehettem. Mint tudjátok, 19 álom után egy kisebb szünetre “kényszerültem”, ugyanis megkaptam a zöld jelzést: valóra válik az álmom, két könyvre szerződtem a Librivel. Nem akartam elkapkodni a könyvön való végső munkálatokat, így inkább erre fókuszáltam. Milyen példa is az, hogy más álmait megvalósítom, a sajátommal meg nem tudok mit kezdeni?

DSCF0530

Most viszont újult erővel vetettem bele magam a kérésekbe. Volt egy álmom, a kedvenc. Adott volt egy fiatal pár Berta és Viktor, akik egymástól függetlenül – a másik tudta nélkül – kerestek meg. Imádják egymást, házasok, szerelmesek, de nem olyan egyszerű az életük. Tudjuk milyen ez, ahol karrier van, ott nincs szerelem, ahol meg szerelem van, ott másban van elakadás. Szerettek volna pihenni, egy amolyan igazit. Távol a világtól, távol mindentől, csak egy hétvégét szerettek volna, amikor minden róluk szól.

 DSCF0336

Hosszas egyeztetés után végül sikerült kitűzni az időpontot, és szombaton meg is érkeztek Budapestre. A Keleti Pályaudvaron vártam őket, a VOLT Fesztiválról áramló óriási tömeg ellenére pillanatok alatt megtaláltuk egymást, és már úton is voltunk Budára, a Hunguest Hotel Griffbe, hiszen itt volt a szállásuk.

A szobájukat rögtön el is foglalhatták, felfrissítették magukat, majd nekivágtunk a városnak. Első körben elvittem őket az Andrássyra, pontosabban a Ring Café-ba. A tulajdonos egy másik vendéglátó egységét a Zing Burger VAN-t már ismertem, így az itt kapható hamburgerek minőségével is tisztában voltam. Valódi ízek, ízletes bucik, és mosolygós személyzet – ez várt ránk. Bertáék megrendelték a hamburgereiket, közben pedig nagyon sokat beszélgettünk.

DSCF0368

Szeretem látni, ha valahol működik a szerelem. Az a fajta, ami ma már sajnos ritkaság számba megy, ám mégis amikor látod, rögtön felismered. Ez az a valami, amiben lehet hinni, bízni, kitartani. Amiért érdemes harcolni. De kevés ilyen van. Olyan ritkán látni, és ilyenkor feltölt. Elvarázsolt élet ez – az ő életük. Tele szeretettel, mosollyal, és igen, nehézségekkel. De csinálják és nem adják fel. Hosszas beszélgetés után nekem haza kellett jönnöm Bostonhoz, ők viszont a 16-os busz útvonalán folytatták, pontosabban a Várnegyedben, később pedig a belvárosban.

Szuperül érezték magukat, és nem is sejtették, hogy estére milyen meglepetéssel készülök. Nem akartam elárulni, mert látni akartam az arcukat, amikor megtudják, hogy mi az est fénypontja. Az instrukció a következő volt: 7.15, Lánchíd lába. Legyetek ott. Ott is voltak, izgatottan, semmit sem sejtve a meglepetésről. Egy rövid séta következett, amikor egyszer hirtelen megálltam, és csak annyit mondtam, hogy megérkeztünk, Isten hozta őket a ‘nap fénypontjánál’, ami nem volt más, mint a Four Seasons Gresham Palace. Láttátok volna az arcukra kiült döbbenetet, mindjárt meg is nyugtattam őket, hogy a Gresham Palace vendégeiként élvezhetik az ország legnívósabb éttermének fogásait. Viktor szakács, így számára még nagyobb élvezetet jelentett a kulináris élvezetek halmozása – amiből valljuk be, volt itt bőven. Perceken keresztül nem tudtak megszólalni, könnyes szemmel néztek rám, hogy el sem hiszik, hogy itt vannak.

DSCF0510

Viktor egész végig alig jutott szóhoz, végül csak annyit mondott: “úgy érzem magam, mintha király lennék”. Üdvözölnek, segítenek választani, hasznos információkkal látnak el, beszélgetnek velünk, számukra tényleg az a fontos, hogy különlegesnek érezze a vendég magát. Míg sok más étteremben hasonló konstrukció mellett kinéztek volna minket, itt úgy bántak Bertáékkal, mintha világsztárok lettek volna.

DSCF0553

Magyarország legpatinásabb luxusszállója új séffel kezdte az idei évet, Leonardo Di Clemente, a szakma veteránja igazi ékkőként adja meg és garantálja a Four Season- élményt.  A szakember igazi veteránnak számít a Four Seasons láncon belül, hiszen korábban dolgozott már a londoni Four Seasons Hotel Canary Wharf és a japán Four Seasons Hotel Tokyo at Chinzan-so konyháin. Ezen kívül szakmai tapasztalatát számos nemzetközileg elismert, főként olasz és svájci étterem konyháin szerezte.

DSCF0561

A nyári menü finomságai közül csemegéztek Viktorék, a fogások közt pedig a pincérek maximálisan felvilágosították őket minden tudnivalóról és érdekességről. Amit viszont még kötelező kipróbálni, az a macaron, ami a Macaron Fesztiválon 3. helyen végzett. Zseniális. Az ételekkel kapcsolatban nagyon fontos tény, hogy CSAK friss alapanyagokat, és 70%-ban lokálisan beszerzett termékeket használnak, ez a szám messze a legmagasabb a hasonló kaliberű éttermekhez képest.

Az igazi szerelem, a csaták, a harcok, a kitartás megkoronázása volt ez az este. Egy olyan korona, amit időről időre elő fognak kapni az emlékeik közül, és talán a gyerekeiknek is mesélni fognak majd. Arról, hogy milyen szép is a szerelem, a beteljesült, a boldog, az, amit méltó módon ünnepelhettek meg. A szerelem él, lélegzik, de néha életben kell tartani. Van, hogy a csodák teszik még fényesebbé, ragyogóbbá, erősebbé. Hiszen nem csak mindig a rosszat kell együtt megélni – de a jót is. A legjobbakat.

Vasárnap már egy kisebb wellnesszelés felé vették Bertáék az irányt, akik végül egy óriási levéllel köszönték meg a hétvégét, amiből csak egy apró részletet ragadnék ki:

“Nagyon örülünk, hogy Nórát személyesen is megismerhettük, egy hihetetlen közvetlen, kedves, vidám, élettel-, ötlettel teli személyiség. Folyamatosan pörög, jár az agya,  mit és hogyan kellene megoldani, megvalósítani. Tele van energiával, amire nem jöttünk rá, hogy honnan veszi. Nem tudjuk neki elégszer megköszönni, amit összehozott a mi részünkre. Felejthetetlen élményben volt részünk!”

Köszönöm a támogatást a Hunguest Hotel Griffnek, a Ring Café-nak és a Four Seasons Gresham Palace-nak!

Még fotók: ITT