Oravecz Nóra

Inspiráció - Attitűd - EQ - Énmárka - Lifehack
Oravecz Nóra
Könyveim

99 gondolat a változásról

Élet másképp

Találd meg magad

Az igazi kötelék

Összekötve

99 lélekerősítő gondolat

99 léleksimogató gondolat

4 szuperizgalmas dolog, ami örökre átírhatja az életed

péntek, 2016 július 29.
4 szuperizgalmas dolog, ami örökre átírhatja az életed

Azt mondják, a mai világban bárki lehetsz, bármit megtehetsz, de arról nem nagyon beszélnek, hogy hogyan - miközben rengeteg kiaknázatlan lehetőség létezik. Összegyűjtöttem pár kivitelezhető ötletet arra az esetre, ha szeretnéd átírni az életedet, és végre a saját főnököddé válnál! Több lehetőség van előtted, mint gondolnád. A kérdés az, hogy mi érdekel, mi az, amit nagyon élveznél, ami miatt reggel kipattannál az ágyból? Ugyanis csak elegendő motivációval leszel képes a saját főnököddé válni…

Read more

8 kifogás, amiért még mindig egyedül vagy

kedd, 2016 július 12.
8 kifogás, amiért még mindig egyedül vagy

Érzésektől való rettegés - már megint ez az a téma, ami a legjobban foglalkoztatta azokat, akik elküldték a sztorijukat júniusban  IDE . Már vagy egy hónapja annak, hogy feltettem a kérdést: mi foglalkoztat mostanában a leginkább? A beérkező válaszok hasonlósága megdöbbentő volt. Szerelem témára levetítve összegyűjtöttem az összes olyan frusztrációt, félelmet, és kérdést, amik terítékre kerültek.

Read more

5 tipp, hogy végre szabad lehess

péntek, 2016 július 08.
5 tipp, hogy végre szabad lehess

"Sose hagyd, hogy mások szeretete vagy gyűlölete befolyásoljon." - mondta pár napja a UniPlaces HR-ese, akivel épp Lisszabon egyik leggyönyörűbb terén beszélgettünk. Ő arról mesélt, hogy hol tart az élete, én meg arról, hogy enyém hol. Ám ezzel az mondattal egy olyan kimondatlan alapszabályt villantott fel előttem, amiről néha megfeledkezünk.. Hiszen idővel hozzászoksz a kiszámítható stílusú és tartalmú negatív hozzászólásokhoz, és nem hagyod, hogy befolyásoljanak abban, amit csinálsz. Viszont arról senki sem beszél, hogy mások szeretete hogyan tud befolyásolni és visszatartani attól, ami valóban boldoggá tenne.

Read more

4 tipp, hogy még ma elkezdhesd a blogod!

hétfő, 2016 július 04.
4 tipp, hogy még ma elkezdhesd a blogod!

Mióta elindult a self-brand rovat a blogon - végre! -, egyre több e-mailt kapok azoktól, akik blogot indítanának, vagy egyszerűen csak márkát építenének maguk köré. Ahogy mondani szokták, soha nem az számít, hogy valakinek mennyi követője van, hanem az, hogy mennyire aktív a közösség, ami köré épül. Tudom, rögtön az aktív közösséget akarod, de ez sajnos nem így működik. Könnyen félrelőhetsz, ha az elején kihagyod az alapozást. Hogy mik azok a dolgok, amikre érdemes odafigyelni az elején? Hogyan finomíthatod a témádat, és kerülhetsz közelebb az olvasóidhoz? Ma olyan tippekkel jövök, amik könnyíthetik az első lépéseket.

Read more

8 tipp, hogy love branddé alakítsd a márkádat

hétfő, 2016 június 27.
8 tipp, hogy love branddé alakítsd a márkádat

Pár napja olvastam egy tanulmányt arról, hogy csak az USA-ban 200 milliárdos vásárlóerővel bíró Y generáció milyen szempontok alapján dönt, ha vásárlásról van szó. Fontos velük foglalkozni, ugyanis kétségkívül a piac jelentős szereplői, arról nem is beszélve, hogy csak ennek a csoportnak ma már több, mint 64%-uk nő, akiket ha meg szeretnél szólítani, online is tudnod kell a nők nyelvén kommunikálni - az idei Marketing Szuperkonferencián egy egész előadás szólt erről, és a félrekommunikálásból eredő profitkiesésről.

Read more

4 tipp, ha nem találnád a helyed

csütörtök, 2016 június 16.
4 tipp, ha nem találnád a helyed

Tegnap érkeztem meg Alicante-ba, egy workshopra hívtak meg. Meg sem lepődöm, amikor az első ember, akivel beszélgetni kezdek hasonló helyzetben van, mint amiben én voltam két évig. Beszélgetünk, ő arról mesél, hogy közel a kiégés, és nem tudja, hogy mivel hozhatná vissza az életkedvét. Kérdezem, hogy szereti-e azt, amit csinál, ő meg annyit mond, hogy "Ja, sikeres vagyok benne." Minél tovább beszélgetünk, annál több párhuzamot vélek felfedezni Kamila és az én életemben. Sikeres a területén, egy adott területtel kapcsolják össze a nevét, ő meg eszerint a kép szerint éli az életét - ahogy én is tettem ezt két éven át. Arról mesél, hogy kedve sincs kimozdulni otthonról, meg hogy nem is

Read more

8 tipp, hogy merj változtatni az életeden

szombat, 2016 június 11.
8 tipp, hogy merj változtatni az életeden

Mintha csak tegnap tartottam volna az Évindító workshopokat, ahol lelkesen meséltek a résztvevők arról, hogy merre tovább, mit szeretnének elérni az idei évben. Azok, akik alkalmazták a technikákat, változásokat hoztak az életükbe. De mi a helyzet azokkal, akik apróbb sikerek, támogatás, és elég erős motiváció híján már februárban feladták a januárban megfogalmazott célokat?

Read more

8 szabály a dollármilliomos bloggerek mögött

kedd, 2016 május 31.
8 szabály a dollármilliomos bloggerek mögött

Mások az arányok, így ma még Magyarországon nem létezik olyan ügynökség, ami kifejezetten véleményvezérek menedzselésére fókuszálna. Véleményvezér alatt nem a celebekre gondolok, véleményvezér az, aki értéket teremt, letesz valamit az asztalra, és közösséget épít. Míg Magyarországon sajnos a bloggerek fele követők vásárlásával rontja a piacot, addig a nemzetközi vizeken valami már rég elindult. Egészen New York-ig utaztam, hogy megnézzem, hogyan is néz ki ez nagyban.

Read more

New York, New York

csütörtök, 2016 május 26.
New York, New York

Pár hónapja hazautaztam a szüleimhez, és keresgélni kezdtem a régi határidőnaplóimban. Mindegyikben volt egy közös jegyzet: "Szülinap New Yorkban". Belevéstem, és mindig azt hangoztattam, hogy egyszer majd minden évben kint fogom ünnepelni a szülinapomat. A motiváció persze változik, ugyanis bár idén második alkalommal ünnepeltem kint, legközelebb már biztosan máshova fogok utazni. Mivel a márciusom elég sűrű volt, így egy hónappal később ünnepeltünk New Yorkban, ezúttal Erikával. 

13102807_10201647737872568_889541216608326158_n.jpg

Read more

tökéletes huszonhetedik Párizsban

csütörtök, 2016 május 26.
tökéletes huszonhetedik Párizsban

Párizs már jó egy éve kerülgetett, amikor úgy döntöttem, ideje elutaznom felfedezni a várost. Mivel minden évben külföldön ünnepelem a szülinapomat, így a dátum adott volt. Az, hogy a foglalás után pár nappal kiderült, Penn Badgley csapata pont a szülinapomon koncertezik Párizsban, egyértelművé tette: ott a helyem, hiszen emlékezetes szülinap vár rám. 

12512475_10201465762723303_3841919242094129741_n.jpg

Read more

így sokszorozhatod meg az idődet!

csütörtök, 2016 május 26.
így sokszorozhatod meg az idődet!

Jó dolog, ha gyakran jegyzetelsz - notikra, apró papírfecnikre, vagy épp a telefonod jegyzetfüzetébe -, egészen addig, amíg elő is kerülnek ezek az ötletek, jegyzetek, feladatok, telefonszámok. Évekkel ezelőtt, amikor még egy kreatív ügynökségnek dolgoztam, az egyik céges tréning alkalmával ismerkedtem meg a GTD-vel (Get things done), és az ezzel járó  a sana -val. Ma röviden írok arról, hogy mi is az a GTD, és milyen hatással tud lenni az életedre, és azt is bemutatom, hogy én hogyan használom a hétköznapjaimban.

kepernyofoto_2015-12-17_18_28_10.png

Read more

Tartalomgyártás mesterfokon: így lesz mindig tartalmad!

csütörtök, 2016 május 26.
Tartalomgyártás mesterfokon: így lesz mindig tartalmad!

Úgy 2012-ben kezdtem el tartalomgyártsára specializálódni. Szoktak viccelődni, hogy mikor fogy már el a mondandóm, de igazából az van, hogy soha. Imádok tanulni és elmerülni különböző témákban, mindenesetre hamar jutott odáig az egész, hogy ügynökségek kerestek meg, és kérték a segítségemet. Jelzem, akkoriban a másik blogom még sehol sem tartott. Mivel a mai napig is rengetegen keresnek meg azzal, hogy  nem tudják, hogy honnan szedjenek tartalmat, és egyébként is ők alkalmatlanok erre, és segítsek , ezért úgy gondoltam, miért ne oszthatnám meg azt, hogy én honnan inspirálódom.

kepernyofoto_2015-12-21_19_17_50.png

Read more

így kezdj neki a blogolásnak!

csütörtök, 2016 május 26.
így kezdj neki a blogolásnak!

Bloggernek lenni jóval többet jelent, mint posztokat gyártani, nagy márkákkal dolgozni, vagy utazgatni.. Ez egy életforma, ami nem mindenkinek való. Akár maga lehetne a szabadság, csak épp ha elindul, mert tegyük fel jó vagy benne, nincs belőle kiszállás. A következő bejegyzés azoknak szól, akik már rég kacérkodnak a blogolás gondolatával, és bizony nem félnek beletenni a munkát, és azt sem bánják, ha az életük egy kicsit online valóságshow-vá válik - ugyanis komolyan gondolják és hajlandóak megfizetni az árat.

kepernyofoto_2016-01-04_20_21_41.png

Read more

6+7 tipp hogy ne add fel idő előtt!

csütörtök, 2016 május 26.
6+7 tipp hogy ne add fel idő előtt!

A kezedben lehet a legjobb ötlet, ha semmit sem teszel azért, hogy megvalósítsd, el fogod veszíteni. Talán már te is találkoztál igazán tehetséges emberekkel, olyanokkal, akik sokra vihették volna, ha nem adják fel idő előtt. Évekkel később már csak azt hallod tőlük, hogy  "Láttad? Xy megcsinálta azt, amit én akartam. Pedig az én ötletem volt!".  Csak annyira volt az ő ötlete, hogy ki sem tartott mellette. Javaslom Elizabeth Gilbert TED-es előadásait, vagy a  Big Magic  c. könyvét, amiben az akadályokat állító félelem leküzdésére ösztönöz - ahogy ez a bejegyzés is. 

kepernyofoto_2016-01-10_21_23_41.png

Read more

7 tipp, ha kacérkodsz a szerzői kiadással

csütörtök, 2016 május 26.
7 tipp, ha kacérkodsz a szerzői kiadással

Mindent túlmisztifikálnak az emberek. Azt mondják, hogy lehetetlen, aztán amikor megvalósítod, akkor csak pislognak, majd jobb híján azt mondják, szerencséd volt. Holott a szerencsének semmi köze ahhoz, hogy mondjuk megtettél pár olyan lépést, amit más nem. Tegyük fel kipróbáltál valamit, amit addig senki - vagy ha mégis, nulla sikerrel. Az egész persze akkor válik izgalmassá, ha nulla tudatossággal kerülsz a best seller listák élére, és válsz az ország első self-publishing best seller szerzőjévé - na és akkor mi van, gondolhatnád. Nem számít. Pedig ha tudnád, hogy mennyit számít. Jöjjön az egyik legizgalmasabb út, ha már most kiadatnád azt, amid van.

kepernyofoto_2016-01-23_22_42_12.png

Read more

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu