Oravecz Nóra

Inspiráció - Attitűd - EQ - Énmárka - Lifehack
Oravecz Nóra
Könyveim

99 gondolat a változásról

Élet másképp

Találd meg magad

Az igazi kötelék

Összekötve

99 lélekerősítő gondolat

99 léleksimogató gondolat

New York, New York

csütörtök, 2016 május 26.
New York, New York

Pár hónapja hazautaztam a szüleimhez, és keresgélni kezdtem a régi határidőnaplóimban. Mindegyikben volt egy közös jegyzet: "Szülinap New Yorkban". Belevéstem, és mindig azt hangoztattam, hogy egyszer majd minden évben kint fogom ünnepelni a szülinapomat. A motiváció persze változik, ugyanis bár idén második alkalommal ünnepeltem kint, legközelebb már biztosan máshova fogok utazni. Mivel a márciusom elég sűrű volt, így egy hónappal később ünnepeltünk New Yorkban, ezúttal Erikával. 

13102807_10201647737872568_889541216608326158_n.jpg

Read more

tökéletes huszonhetedik Párizsban

csütörtök, 2016 május 26.
tökéletes huszonhetedik Párizsban

Párizs már jó egy éve kerülgetett, amikor úgy döntöttem, ideje elutaznom felfedezni a várost. Mivel minden évben külföldön ünnepelem a szülinapomat, így a dátum adott volt. Az, hogy a foglalás után pár nappal kiderült, Penn Badgley csapata pont a szülinapomon koncertezik Párizsban, egyértelművé tette: ott a helyem, hiszen emlékezetes szülinap vár rám. 

12512475_10201465762723303_3841919242094129741_n.jpg

Read more

így sokszorozhatod meg az idődet!

csütörtök, 2016 május 26.
így sokszorozhatod meg az idődet!

Jó dolog, ha gyakran jegyzetelsz - notikra, apró papírfecnikre, vagy épp a telefonod jegyzetfüzetébe -, egészen addig, amíg elő is kerülnek ezek az ötletek, jegyzetek, feladatok, telefonszámok. Évekkel ezelőtt, amikor még egy kreatív ügynökségnek dolgoztam, az egyik céges tréning alkalmával ismerkedtem meg a GTD-vel (Get things done), és az ezzel járó  a sana -val. Ma röviden írok arról, hogy mi is az a GTD, és milyen hatással tud lenni az életedre, és azt is bemutatom, hogy én hogyan használom a hétköznapjaimban.

kepernyofoto_2015-12-17_18_28_10.png

Read more

Tartalomgyártás mesterfokon: így lesz mindig tartalmad!

csütörtök, 2016 május 26.
Tartalomgyártás mesterfokon: így lesz mindig tartalmad!

Úgy 2012-ben kezdtem el tartalomgyártsára specializálódni. Szoktak viccelődni, hogy mikor fogy már el a mondandóm, de igazából az van, hogy soha. Imádok tanulni és elmerülni különböző témákban, mindenesetre hamar jutott odáig az egész, hogy ügynökségek kerestek meg, és kérték a segítségemet. Jelzem, akkoriban a másik blogom még sehol sem tartott. Mivel a mai napig is rengetegen keresnek meg azzal, hogy  nem tudják, hogy honnan szedjenek tartalmat, és egyébként is ők alkalmatlanok erre, és segítsek , ezért úgy gondoltam, miért ne oszthatnám meg azt, hogy én honnan inspirálódom.

kepernyofoto_2015-12-21_19_17_50.png

Read more

így kezdj neki a blogolásnak!

csütörtök, 2016 május 26.
így kezdj neki a blogolásnak!

Bloggernek lenni jóval többet jelent, mint posztokat gyártani, nagy márkákkal dolgozni, vagy utazgatni.. Ez egy életforma, ami nem mindenkinek való. Akár maga lehetne a szabadság, csak épp ha elindul, mert tegyük fel jó vagy benne, nincs belőle kiszállás. A következő bejegyzés azoknak szól, akik már rég kacérkodnak a blogolás gondolatával, és bizony nem félnek beletenni a munkát, és azt sem bánják, ha az életük egy kicsit online valóságshow-vá válik - ugyanis komolyan gondolják és hajlandóak megfizetni az árat.

kepernyofoto_2016-01-04_20_21_41.png

Read more

6+7 tipp hogy ne add fel idő előtt!

csütörtök, 2016 május 26.
6+7 tipp hogy ne add fel idő előtt!

A kezedben lehet a legjobb ötlet, ha semmit sem teszel azért, hogy megvalósítsd, el fogod veszíteni. Talán már te is találkoztál igazán tehetséges emberekkel, olyanokkal, akik sokra vihették volna, ha nem adják fel idő előtt. Évekkel később már csak azt hallod tőlük, hogy  "Láttad? Xy megcsinálta azt, amit én akartam. Pedig az én ötletem volt!".  Csak annyira volt az ő ötlete, hogy ki sem tartott mellette. Javaslom Elizabeth Gilbert TED-es előadásait, vagy a  Big Magic  c. könyvét, amiben az akadályokat állító félelem leküzdésére ösztönöz - ahogy ez a bejegyzés is. 

kepernyofoto_2016-01-10_21_23_41.png

Read more

7 tipp, ha kacérkodsz a szerzői kiadással

csütörtök, 2016 május 26.
7 tipp, ha kacérkodsz a szerzői kiadással

Mindent túlmisztifikálnak az emberek. Azt mondják, hogy lehetetlen, aztán amikor megvalósítod, akkor csak pislognak, majd jobb híján azt mondják, szerencséd volt. Holott a szerencsének semmi köze ahhoz, hogy mondjuk megtettél pár olyan lépést, amit más nem. Tegyük fel kipróbáltál valamit, amit addig senki - vagy ha mégis, nulla sikerrel. Az egész persze akkor válik izgalmassá, ha nulla tudatossággal kerülsz a best seller listák élére, és válsz az ország első self-publishing best seller szerzőjévé - na és akkor mi van, gondolhatnád. Nem számít. Pedig ha tudnád, hogy mennyit számít. Jöjjön az egyik legizgalmasabb út, ha már most kiadatnád azt, amid van.

kepernyofoto_2016-01-23_22_42_12.png

Read more

miért imádják annyian Taylor Swiftet?

csütörtök, 2016 május 26.
miért imádják annyian Taylor Swiftet?

A közösségi média uralta világban nincsenek szabályok arra, hogy mit hogyan illik csinálni. Nincs egyfajta etikett, amit valaki jól kitalált, mi meg szorgos felhasználókként elfogadjuk az általuk összeállított általános igazságokat, mert úgyis működni fog. Mindenkinek más működik, ám mégis vannak olyan apróságok, amik a siker titkos összetevőjeként funkcionálhatnak. Hogy mi az a valami, ami befektetett dollármilliók és a média támogatása nélkül is eredményt hozhat? Úgy gondolom Taylor Swift példája tökéletesen bemutatja, hogy lehet másképp is. 

taylor-swift-009.jpg

Read more

8 dolog, amit Justin Bieber menedzserétől tanulhatsz!

csütörtök, 2016 május 26.
8 dolog, amit Justin Bieber menedzserétől tanulhatsz!

Nem is olyan rég  James Chardon Kristina Bazan  alapító társa posztolt egy képet egy Los Angeles-i rendezvényről, ahol Justin Bieber menedzserével, Scooter Braunnal beszélgettek. Jamesszel van egy közös barátunk, aki többször mesélt arról, hogy ahogy én, ő is imádja a sikeres emberek életéről szóló interjúkat, dokumentumfilmeket, így amikor pár hónappal ezelőtt Scooter Braunról posztolt egy képet instagrammon és hozzátette,  "inspirational alert!"  tudtam, hogy ideje megnéznem pár interjút vele. 

kepernyofoto_2016-04-17_13_07_00.png

Read more

4 ok, amiért nem engedi, hogy szeressék

vasárnap, 2016 május 15.
4 ok, amiért nem engedi, hogy szeressék

Tegyük fel, mindig meg kellett harcolnod a figyelemért, esetleg szereted, ha drámázhatsz- tudom, soha nem vallanád be, hogy ez így van -, és ezt is keresed a kapcsolataidban, de az sem kizárt, hogy folyton olyanokat akarsz, akivel nem is illenétek össze. Ha azt hiszed, ez mind azért van, mert az élet igazságtalan, tévedsz. Valójában ennek a sztorinak egyetlen igazságtalan szereplője van, méghozzá TE. Mutatom is, hogy miért.

kepernyofoto_2016-05-15_18_44_30.png

Read more

5 dolog, ami legyőzhetetlenné tesz

hétfő, 2016 május 09.
5 dolog, ami legyőzhetetlenné tesz

Van, hogy a legnehezebb útszakaszt egyedül kell megtenned - jó, persze, nem vagy egyedül, de hiányzik valami. Talán valaki, aki ténylegesen megérti, hogy min mész keresztül. Valaki, akivel a sztorid mélyére lehet hatolni, aki mindent ért, és hasznos tanácsokat tud adni. Nem értetlenkedik, nem tudja le a helyzetedet egy sablonos félmondattal. Hiába vannak körülötted százan, ha nincs melletted egy ilyen valaki, nehéz dolgod lesz. Viszont garantáltan megtanulsz bízni a saját erődben és használni azt. Először magad ellen, hiszen le kell győznöd a félelmeidet - de ha el tudod pusztítani őket, kezdődhet az építkezés, újraírhatod magad. Aki pedig magát le tudta győzni, legyőzhetetlen.

kepernyofoto_2016-05-09_21_09_01.png

1. Nézz

Read more

7 tipp, ha káosz helyett egyensúlyra vágysz

szerda, 2016 április 27.
7 tipp, ha káosz helyett egyensúlyra vágysz

Vagy egy éven át állítottam meg magam egyetlen mondat miatt: "vigyázz, ha túl sikeres leszel, ha sokat utazol, ha boldog vagy, az emberek utálni fognak." Már nem is értem, hogy miért hagytam ennek a gondolatnak teret, hiszen tökéletesen tisztában voltam azzal, hogy rengeteg energia van bennem, és ha nem használom fel, engem fog felemészteni - ami meg is történt. Egyetlen év alatt kétszer kellett kivizsgálásra mennem. Akkor döntöttem úgy, hogy teszek arra, hogy ki mit gondol, én boldog szeretnék lenni. Attól, hogy mások nem így élnek, én jól szeretném érezni magam a bőrömben, és úgy gondolom, mindez egy döntés kérdése - vagy is sok apró döntésé, és még több lépésé.

kepernyofoto_2016-04-05_20_22_50.png

Read more

6 káros gondolat, ami miatt soha nem lehetsz boldog vele

szerda, 2016 április 20.
6 káros gondolat, ami miatt soha nem lehetsz boldog vele
"Teljesen mindegy, hogy mit csinál, amikor nincs velem, mert ha vele vagyok, boldog vagyok és csak ez számít." - ez csak egy mondat az egyik olvasói levélből, amit pár napja kaptam. A lány arról panaszkodott, hogy szerelmes valakibe, aki egyébként nem a legkorrektebb módon bánik vele, mégis mindent elnéz neki.  Legalább addig sincs egyedül , írja. Hogy mi visz rá valakit arra, hogy olyanhoz ragaszkodjon, akihez nem kellene? Hogyan csap be egyetlen hamis érzés? A témában beérkezett olvasói levelekre való reakcióként ma erről írok a blogon.

kepernyofoto_2016-04-20_19_58_37.png

1. Mellette jól érzed magad

Kezdjük az egyik legfontosabb dolognál. Hogyan érezheted jól magad valaki mellett 100%-osan, hogyha nem tisztel? A lány arról

Read more

5 dolog, hogy ne legyél magányos a kapcsolataidban

szerda, 2016 április 13.
5 dolog, hogy ne legyél magányos a kapcsolataidban

"Vigyázz magadra!" , hallod naponta többször, és talán mégsem teszed meg. Azt mondod, hogy de, persze, hiszen semmi sem történt veled, még mindig életben vagy, de vajon belegondoltál már abba, hogy mit is jelent ez a mondat valójában? Ahhoz, hogy ne essen bajod, oda kell figyelned magadra: arra, hogy mit engedsz meg másoknak magaddal szemben, hogy mire van szükséged, és így tovább. Kimerítő folyamatosan arra fókuszálni, hogy mindent úgy tegyél, hogy megfelelj másoknak, főleg, amikor ők maguk sem tudják, hogy mire vágynak valójában. Tudatos kapcsolatmenedzsment pár lépésben. 

kepernyofoto_2016-04-11_18_18_46.png

Read more

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu