A munkám során többnyire két típussal találkozom: azzal, aki szeretne felépíteni valamit, és az indulásban kéri a segítségemet, és persze azzal, aki mögött már van valami, de mégsem érzi jól magát abban, amit felépített. Szandra az utóbbi helyzet kapcsán keresett meg pár hónapja. Nem voltunk ismeretlenek egymás számára, ugyanis 2016-ban ellátogatott az egyik workshopomra, ugyanarra, amire Jucus (5hozzavalo.blog.hu), és már akkor éreztem, hogy a jövőben fogok velük dolgozni. Ahogy már millió megérzésem bebizonyosodott a múltban, így ez is: kis eltéréssel ugyan, de egymás után jelentkeztek be hozzám. 

unnamed_13.jpg

Szandra példája a legjobb arra, hogy mi történik akkor, amikor van egy jól működő márkád, ami komoly bevételt termel neked, ám te valamiért mégsem érzed jól magad benne. Nincs felette egy menedzser, akkoriban saját maga vitt mindent, építette a kis birodalmát, de a nap végén mégis azt érezte, valami hiányzik. Szoktam mondani, hogy amennyiben felkészült vagy, és konkrét kérdésekkel érkezel az első konzultációra, akár már az első alkalom is hatalmas változást hozhat az életedbe. Nos, az ő esetében ez 100%-osan igaz volt. Úgy a 25. percben meg is történt az áttörés. Hogy miért? Egyszerűen segítettem neki nézőpontot váltani, és azóta köszöni szépen, jobban érzi magát a kis világában, mint valaha. Időközben megtanulta kiadni a feladatait is - halleluja! -, ugyanis kb. 10 ember feladatát végezte egyedül..

Hogy mi történt vele az elmúlt pár hónapban, és mi okoz/okozott számára nehézséget? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad. 

Hogyan találtál rám, és miért szerettél volna velem dolgozni?

Egy ideje azt néztem szakmai szemmel, hogy mikor posztolsz, milyen bejegyzéseket írsz, hogyan lépsz egyről a kettőre. Nem tudtam semmit arról, hogy merre fogsz haladni, de éreztem, hogy van valami különleges emögött az egész mögött. Amikor meghirdetted a Napközis találkozót (2016 eleje, workshop), akkor tudtam, hogy ott a helyem, mert engem a háttér érdekelt. Az, hogy te hogyan élted meg a hirtelen jött népszerűséget, hogyan próbáltad ebben a "káoszban" megtalálni magad. Én is ebben voltam éppen és onnantól figyeltem és próbáltam erőt, ötleteket meríteni tőled azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjuk beteljesíteni önmagunkat. 

Emlékszel az első tanácsadásra? Mi volt a konklúzió? 

Nekem az első tanácsadás volt egyértelműen a legmeghatározóbb momentum a közös munkánk során. Már hónapok óta éreztem, hogy valami csak nem teljes ebben az egészben, amit csinálok. Szenvedélyesen szeretem a "munkám", imádom az oldalam követőit, a vállalkozásom pörög... Csak én nem vagyok valahogy boldog. Rádöbbentettél, hogy az hiányzik, hogy megmutathassam a személyes utam. Folyamatosan azt gondoltam, hogy miért lennének az emberek kíváncsiak egy fitnesz oldalon lelki dolgokra... Pedig engem ez érdekelt a leginkább. Vagy azon gondolkodtam, hogy miért lennék én érdekes az embereknek, miért érdekelné őket az én gondolataim. 

Nem a megszokott trendeket képviselem, nem vagyok egy "fitnesz Hitler". Bár szeretem a kemény edzéseket, vannak elvárásaim azokkal szemben, akik hozzám fordulnak segítségért, nem hiszek a mostani nálunk még igen divatos ( külföldön már egyáltalán nem) irányzatokban. Nem hiszek a tökéletességben, nem hiszek abban, hogy csak a kockás hasú lányok lehetnek ideálok és nem gondolom azt, hogy minden hétköznapi nőnek versenydiétát kellene követnie. Ugyanakkor hiszek abban, hogy az életmódváltás rengeteget adhat az embereknek. Olyan dolgokat tanulhatunk meg önmagunkról általa, ami az élet többi területén is segítségünkre lehet. Fontosnak tartom, hogy őszintén megoszthassuk a kételyeinket, hogy beszéljünk a nehezebb pillanatokról, mert az életmódváltás sokkal inkább lelki folyamat, mint testi. Én boldogságot szeretnék adni az embereknek ezzel az életmóddal, nem egy újabb eszközt az önostorozásra. 

Arra biztattál, hogy nyíljak meg ezzel kapcsolatban és ne féljek megmutatni a fitnesz "valós" arcát. Ez hiányzott az oldalamból és ez kellett ahhoz, hogy újra boldog legyek abban, amit csinálok. 

Mi a legnagyobb kihívás abban, amit csinálsz? 

A legnagyobb kihívás belezsúfolni mindent egy napba. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden online vendégemnek személyesen én válaszoljak, ez önmagában is rengeteg munka. Mellette minden programot, bejegyzést én készítek. Most írok egy 100 oldalas receptgyűjteményt például, amihez minden ételt én készítek, fotózók, mellette  6 különböző hasonlóan nagy munkán dolgozom.Kezelem a Facebook, Instagram oldalamat, próbálok jelen lenni a Youtube-on is. Folyamatosan új dolgokon agyalok, próbálok tanulni is a közösségi médiáról. Ezek mellett pedig természetesen én is elvégzem a saját edzéseimet és minden este 30-40 embernek tartok edzéseket. Azért járnak hozzám, hogy feltöltődjenek, így nem engedhetem meg magamnak, hogy fáradt, kedvetlen legyek. Bár ezzel nincs is problémám, hiszen ennyi ember és szeretet olyan szintű energiát ad, hogy az hihetetlen. Azt gondolom, ez a titka annak, hogy folyamatosan tudok pörögni. 

Arra vagyok a legbüszkébb, hogy minden akadály ellenére boldog életet élek és ezt másoknak is át tudom adni. Sokan a körülményeiket okolják a boldogtalanságuk miatt, ebben látják a sikertelenségüket. Azt hiszem megmutattam, hogy mindegy, hogy honnan jössz, milyen családi körülményekből... Bármi lehet belőled, amit csak megálmodtál, mert a hozzáállásunk, a befektetett munka a legfontosabb. Egyre több fiataltól kapok levelet, amiben arról írnak, hogy ez ad nekik erőt. Hihetetlen érzés nyomot hagyni bennük. Büszke vagyok azokra a nőkre, akiknek az életébe betekinthetek minden egyes nap. Csodálatos történeteknek lehetek szemtanúi és igazi megtiszteltetés látni, ahogy egyre magabiztosabbak, erősebbek és boldogabbak. Hálás vagyok, hogy ebben lehet egy kis részem.  

Miért érdemes téged követni? Mi az az üzenet, amit át szeretnél adni másoknak? 

Azt, hogy a tökéletesség nem létezik. Próbálom megmutatni a nőknek, hogy bár fontos, hogy minden nap azon dolgozzunk, hogy jobbak legyünk önmagunknál, meg kell tanulnunk meglátni önmagunkban a szépet és az értéket. Természetesen az oldalam tele van edzésekkel, receptekkel. Szóval akiket csak a praktikák, a hasznos információk érdekelnek, azoknak is informatív az oldal. 

Mi az, ami boldoggá tesz abban, amit csinálsz? 

Minden! Na jó... Az adminisztratív része nem ( ezt szerencsére már átadtam másnak), de azon kívül valóban minden. Azt hiszem a leginkább mégis az, hogy minden reggel izgatottan kelek fel és egy nap legalább egy-két alkalommal kimondhatom hangosan... Hálás vagyok.  

A következő felületeken tudod Szandrát követni: 

Facebook - https://www.facebook.com/fitnessjunkiehu/
Youtube - http://bit.ly/FitnessJunkiehu
Instagram - https://www.instagram.com/fitnessjunkiehu
http://fitnessjunkiehu.com

Mire vagy eddig a legbüszkébb?